Skip to Content

Photo booth foto hoekje zelf maken

Photo booth foto hoekje zelf maken

Foto’s maken is tegenwoordig al een activiteit op zich. Zeker selfies worden vanuit alle hoeken en posities genomen. Of een feestje, of dat nu is omdat je jarig bent, de bruiloft of omdat je geslaagd bent, het is ook heel erg leuk om een speciale photo booth hiervoor in te richten.

Of je nu iemand vraagt om foto’s te maken met een professionele camera, je mensen hun eigen mobiele telefoon laat gebruiken of kiest voor een instant camera waar de foto’s uitrollen zodat je ze na het opdrogen direct kan meenemen. Je kan alle kanten op.

Photo booth achtergrond

Photo booth foto hoekje zelf maken - Mamaliefde

Voordat het echter zo ver is wil je natuurlijk een hoekje inrichten waar de foto’s gemaakt kunnen worden. Kies bij voorkeur een rustige plek zodat je andere mensen niet in de weg staat.

Een effen muur is erg fijn als achtergrond voor de foto’s. Dat brengt rust ten opzichte van de mensen die je op de foto gaat zetten. Heb je niet de beschikking over een witte muur? Geen probleem, natuurlijk kun je dan aan de haal gaan met een wit laken dat je ergens gaat spannen. Maar dat is niet nodig.

Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een grote poster. Of bijvoorbeeld een tafelkleed met een motiefje dat je gebruikt als achtergrond. Op die manier kan je ook wat meer sfeer in de foto brengen.

Wat ook erg handig is, is een deurgordijn, deze hang je eenvoudig op in de deuropening en klaar. Nadeel is wel dat als je er een paar keer doorheen loopt de sliertjes er uit vallen en hij dus wat kaler wordt. Naast dat dit een feestelijk effect heeft, brengt het ook kleur in het geheel.

Heliumballonnen

Photo booth foto hoekje zelf maken - Mamaliefde

Om duidelijk te maken dat het om een verjaardag ging koos ik voor een heliumballon, namelijk het cijfer 5. Als je de foto ziet weet je direct dat die op het 5de verjaardagsfeestje is gemaakt. En zeg nou zelf; bij een feestje horen toch ballonnen?

Moest je vroeger nog ingewikkeld doen voor het bestellen van heliumballonnen en werden ze gevuld geleverd, dat is niet meer nodig.

Tegenwoordig hebben ze speciale tanks die je een keer gebruikt voor een x-aantal ballonnen (afhankelijk van het formaat) en daarna wegbrengt.

Navullen is niet mogelijk. Deze helium tanks worden door Feestwinkel.nl samen met de ballonnen eenvoudig thuisbezorgd, dus je kan ze tegelijk bestellen met de rest van de decoratie. Of de prinsessenjurkjes zoals in het geval van onze dochter.

Het vullen heb ik aan manlief overgelaten. Het was even zoeken hoe het precies werkte met het kraantje, maar nadat hij dat doorhad was de ballon zo gevuld. Nu had ik ook nog wat metallic ballonnen liggen die ik zelf aan het opblazen was.

Maar manlief wilde dat ook graag met helium vullen als experiment, want ik dacht dat je daar speciale ballonnen voor nodig hebt. Dat bleek niet nodig, ook deze ballonnen gingen prima. Van het deurgordijn knipte ik wat sliertjes af zodat we lintjes in dezelfde kleuren hadden en bevestigde die aan de ballonnen. Dat zag er heel feestelijk uit.

De ballonnen waren tijdens het kinderfeestje een groot succes, want natuurlijk wilden ze allemaal wel zo’n ballon meenemen naar huis. Ondanks dat er al twee ballonnen aan de goodiebag zaten die ze hadden gekregen ;-)

Het zorgde zelfs even voor tranen toen één van de dames voor de deur per ongeluk haar ballon losliet en die de lucht in vloog. Maar dat is even een uitstapje van de photo booth.

Photo booth foto hoekje zelf maken - Mamaliefde

Photoprops

Om het geheel af te maken kan je er voor kiezen om wat accessoires neer te leggen, maar dat hoeft niet. Denk bijvoorbeeld aan stokjes met snorretjes, hoedjes, tekstballonnen etc. Tegenwoordig kun je die ook kant en klaar vinden of online als download uitprinten.

Daarnaast kan je ook kiezen voor fysieke voorwerpen zoals een verjaardagsmuts, rolfluitjes, pruiken of binnen een bepaald thema. Met bijvoorbeeld een kroontje, staf, cape etc. voor een prinsessenthema. Dit zijn accessoires die je eenvoudig aan- en uittrekt en een beetje verhaal in een foto kunnen brengen.

Meer heb je niet nodig voor een hoop lol en na afloop leuke foto’s!

Linda van Aken