De 10 populairste thema’s voor kinderfeestjes

Nog een paar maanden en dan zal ik er toch echt aan moeten geloven; het eerste kinderfeestje voor onze dochter. Nu moet ze nog wel even wachten en ben ik er niet mee bezig. Oké vooruit ik zal toegeven dat ik al wel wat aan het rondkijken ben want ik weet nog niet of ik wel op een feestje thuis zit te wachten, en naar de binnenspeeltuin gaat de halve klas. Al is dat wel een groot succes. Gelukkig zie ik als blogger ook wel wat gave kinderfeestjes voorbij komen, leuk aangekleed maar ook realistisch en niet met Amerikaanse situaties waarbij er een party planner aan te pas komt. Dit vond ik de leukste thema’s voor jongens en meisjes:

Lees ook: Kinderfeestje ideeën; 47 originele, leuke, stoere, en betaalbare verjaardagsfeestjes buitenshuis
Lees ook: Tips en ideeën voor organiseren van kinderfeestje
Lees ook: Tips & ideeen voor activiteiten kinderfeestje thuis

Mad Science verjaardagsfeestje

Dit vind ik echt een geweldig origineel idee voor een verjaardagsfeestje, voor jongens en meisjes! Weer eens wat anders. En leuk voor jongens én meisjes! De dochter van Joyce nodigde eens de halve klas uit voor het kinderfeestje waar professor Ruige Rodin langs kwam om samen met de kinderen proefjes te doen. Het programma duurde twee uur, maar de kinderen hingen aan zijn lippen en dat geloof ik graag. Het ziet er echt heel gaaf uit met leuke experimenten voor kinderen waar ze ook nog eens wat van leren. Op de blog vind je ook een filmpje van het Mad Science kinderfeestje. Dan nog cadeautjes uitpakken, taart eten en patatjes en je feestje is klaar.

Slaapfeestje

Voor de wat oudere kinderen zal een slaapfeestje goed scoren. Je kan dan als ouder er ook voor kiezen om iets minder kinderen uit te nodigen en dan iets meer te doen. Zo ging mijn moeder met ons ‘s-avonds naar de mac-drive, en aangezien het op loopafstand was lopend. Dat vergeet ik nooit meer. Wat het extra leuk maakt zijn de tentjes zodat iedereen zijn eigen plekje hebt. Deze zijn er in diverse thema’s, zodat er voor iedereen iets is.

Pokemon-feestje

Na een Ninjago-feestje had de zoon van Pauline zijn zinnen gezet op een Pokemon feestje. En dus ging ze aan de slag voor een originele traktatie en een super kinderfeestje. Op Pinterest vond ze volop inspiratie, maar wel waarbij je zelf aan de slag moet. Van slingers en lampionnen, tot en met aankleding van de gerechten, een traktatie op school, spelletjes voor thuis en een Pokemon-speurtocht.

Ninjago-feestje

Toen de zoon van Charlotte zijn verjaardag ging vieren zag ze daar enorm tegenop. Gelukkig schoot een vriendin te hulp. Zij heeft diverse themakisten met alle materialen die je nodig hebt voor een geslaagd kinderfeestje en je je nergens meer druk over hoeft te maken. Haar zoon ging voor Ninjago en ze ontving een kist vol. Onder andere met bordjes en bekers, decoratiematerialen, verkleedkleding, spullen voor activiteiten etc. Ze kwam die middag ook helpen zodat ze de organisatie volledig aan haar over kon laten en alleen hoefde te zorgen voor de taart en helpen met de speurtocht uitzetten en frietjes bakken. Zelfs dat werd volledig in stijl gedaan met vuilnisbakken op de tafel en eetstokjes!

Piraten feest

Voor de stoere kids is een piraten feestje een superleuk idee; lekker verkleden als stoere piraten of je nu meisje of jongen bent. Piraten gaan natuurlijk graag op zoek naar de schat, dus een speurtocht met aan het einde een schat zal vast gewaardeerd worden. Of cadeautjes hakken uit ijs en met karton een enorme boot knutselen om mee te gaan varen. En spelletjes met kanonsballen, haken gooien en meer. Als eyecatcher kan je van een watermeloen een heus piratenschip maken.

Lees ook: Zelf verkleedkleren kind maken; van dier, leeuwenpak en kabouter

Jungle / dieren feestje

Mijn zoon is groot fan van dieren, een jungle feestje is dan ook iets wat ik overweeg. Je kan bijvoorbeeld iemand vragen om te komen met slangen en spinnen zodat de jongens die kunnen aanraken of daarmee op de foto mogen. Het voordeel daarvan is dat het grootste deel van de organisatie al uit handen genomen wordt. Dit is ook goed te combineren met een jungle feestje.

Prinsessenfeestje

Laura schreef ooit al eens een gastblog over het prinsessenfeestje van haar dochter. Haar dochter had namelijk als wens om op haar verjaardag echte prinsessendingen te doen, in mooie jurken. Daar horen ook toepasselijke activiteiten bij zoals prinsesjes maken. Natuurlijk wordt er ook in stijl gegeten en is er een high tea met allemaal lekkere hapjes!

Lees ook: Prinsessenfeestje inclusief bezoek aan kasteel

Frozen-kinderfeestje

Oké, dat is vooral een favoriet van onze dochter. Maar het kind is jarig, en zij bepaalt. En aangezien alle meisjes groot fan zijn van Anna en Elsa is een Frozen-kinderfeestje al snel een groot succes. Dat geldt ook voor de dochter van Melissa, toen zij vijf werd kwam er een Frozen-feestje, helemaal in stijl aangekleed met praktische decoratie. Natuurlijk mochten ze allemaal verkleed komen in een Anna of Elsa, of andere prinsessenjurk. Gedurende de middag deden de jonge dames leuke activiteiten, van knutselen tot en met Frozen Fever kijken op Netflix en was er een pinata met leuke Frozen stationary. Hier vind je alle tips en foto’s van het Frozen thuisfeestje bij Melissa. Ook de dochter van Pauline had als wens een Frozen-feestje. Zij trok ook alles uit de kast voor lekkere en toepasselijke Frozen hapjes en activiteiten.

Unicorn / My Little Pony party

De unicorn wordt steeds populairder, en tegelijkertijd de populariteit van My Little Pony. Veel meisjes zullen het dan ook geweldig vinden om een eenhoorn feestje te krijgen. Met een vrolijk gekleurde taart aan de binnenkant in alle kleuren van de regenboog. Spelletjes zoals diademen versieren en hapjes zoals unicorn cakepops van marsmallows of eenhoorn popcorn. Zolang het maar zoet, roze, spikkels en kleurig is.

Shimmer en Shine kinderfeestje

De geestjes Shimmer en Shine doen het vooral goed bij de jongere kinderen van 3 en 4 jaar. De versiering is een combinatie van paars, blauw en roze afgewisseld met goud en heel veel glitter. Wat het ook doet is een soort ‘oosterse 1001 nacht’ tent. Qua activiteiten kan je bijvoorbeeld gouden armbanden maken met glitters en plakstenen of glimmende hoedjes te versieren en een fotoshoot op een kleedje.

Wat doe jij met het verjaardagsfeestje voor je kind? Of zie je ook een beetje op tegen het organiseren van een kinderfeestje?

Thema kinderfeestje thuis; top 10 inspiratie voor jongens en meisjes of je nu 2 of 3 jaar bent of 5 of 6 jaar. Van spelletjes, hapjes tot versiering en speurtocht. Met ideeën zoals Ninjago tot Frozen en Mad Science - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
Thema kinderfeestje thuis; inspiratie voor jongens en meisjes
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Ik zie er altijd tegenop, maar uiteindelijk is het altijd leuk. Mijn zoon had afgelopen keer een reptielenfeestje! En ik vind nog steeds die keer leuk dat ik met m’n dochters feestje eerst iedereen hier vliegers liet versieren/kleuren en dat we daarna met de tram naar het strand gingen en gingen vliegeren op het strand. En ook fun swing for kids was erg leuk. Dat kan in Den Haag.

    • Een reptielenfeestje is ook echt wel een heel leuk idee. En met vliegers naar Scheveningen ook, lekker origineel ook!

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top