Is je kind jarig, heb je wat te vieren of wil je gewoon zomaar aan de slag om samen met je kind een mooie taart te maken? Eigenlijk kan je altijd wel een reden bedenken om taart te eten ;-) Nog veel leuker is het om samen met je kind een taart te gaan bakken en vervolgens te versieren. Een leuke activiteit ook voor op pi-dag (officieel cijfer 3,14… (maar op zijn engels uitgesproken pie oftewel taart ;-). Daarom ging ik op zoek naar de volgende taarten ter inspiratie!

Lees ook: Recept kraamtaart / geboortetaart maken; met muisjes en lange vingers en andere voorbeelden

Unicorn taart

Dit is een van de populairste taarten van het moment; een unicorntaart. Of je hem nu een of twee lagen hoog maakt, maakt niet uit. Je hebt wel een vrij hoge taart nodig. Een witte taart bekleed met fondant, een hoorn die je verft met eetbare gouden verf, twee oren van marsepein, vrolijk gekleurde botercrème in alle kleuren van de regenboog waar de manen mee worden gespoten en vervolgens twee dichte ogen en twee wangetjes op de voorkant van de taart. Helemaal af is hij als je de binnenkant van verschillende gekleurde lagen maakt ;-)

Het recept voor een unicorn taart vind je hier. De unicorn taarttopper koop je hier.

Lees ook: Recept: Zelf Unicorn freakshakes maken met witte chocolademelk

Regenboog kwarktaart

We blijven nog even in de unicornsferen met deze regenboogkwarktaart. Het grote voordeel van deze taart is dat je geen oven nodig hebt! Je ‘bakt’ hem zogezegd in de koelkast. Als eerste maak je de bodem, bijvoorbeeld van gebroken koekjes gemengd met boter die je laat opstijven in de koelkast. Ondertussen kleur je de kwark in verschillende kleurtjes, wat extra ingrediënten om hem steviger te maken. Deze giet je in je springvorm. Door elkaar of juist in laagjes. Het beste een dag laten staan in de koelkast en de volgende dag klaar om aan te snijden!

Het recept voor een regenboog kwarktaart vind je hier.

Lees ook: Kwarktaart; basisrecept en variaties zoals een gezonde taart met of zonder pakje of gelatine.

Charlotte taart, aka varkentjes in moddertaart of kraamtaart met lange vingers

Een echte klassieker is de Charlottetaart, oftewel de taart met lange vingers aan de zijkant die je door middel van botercrème of opgeklopte slagroom aan de zijkant van de taart vastplakt. In het midden van de taart wordt er bijvoorbeeld een chocolade fudge gegoten waarin roze marsepeinen varkentjes zwemmen en je verschillende lichaamsonderdelen ziet of de kraamtaart waarbij de ring wordt gevuld met roze en/of blauwe muisjes en al dan niet met witte snoepmuizen wordt afgewerkt.

Het recept voor een moddertaart vind je hier.

De Barbie- of prinsessentaart

Deze taart kom je de laatste tijd iets minder vaak tegen maar scoort nog altijd hoge ogen bij meisjes. Eigenlijk is dit een boltaart waar in het midden een tienerpop is gestoken en vervolgens is aangekleed zodat het lijkt alsof ze een heel mooie wijde jurk aan heeft. Voor jongens trouwens ook heel geschikt om bijvoorbeeld een voetbal van te maken.

Het recept voor een boltaart vind je hier. Een prinsessen boltaart bestel je hier.

Suprise / Pinata taart met verrassing binnenin

Bij een suprise taart vind je aan de binnenkant een surprise, dit kunnen kleine cadeautjes of snoepjes zijn. Een pinatacake is dus eigenlijk niets meer dan een taart met aan de binnenkant een verrassing. Deze taart maak je door in het midden van de taart een holte uit te sparen en op te vullen bijvoorbeeld met M&M’s. Daarna maak je de taart af en versiert hem. Zodra je de taart opensnijdt ‘stromen’ de snoepjes naar buiten ;-)

Het recept voor de surprisetaart vind je hier of bestel je hier.

Drip taart

Oké, de driptaart zoals op dit voorbeeld is wel heel extreem gevuld. Maar het idee is helder toch? Voor een driptaart maak je een ietwat waterig glazuur dat je langs de rand van de met botercrème of marsepein bekleedde taart naar beneden laat stromen. Daarna vul je de basis op en versiert hem. Als het glazuur nog nat is kan je ook aan de zijkant er nog voorzichtig verschillende elementen aan toevoegen.

Het recept voor een driptaart vind je hier. Een basic driptaart bestel je hier zodat je hem alleen nog hoeft te decoreren naar smaak.

Naked taart

Bij een naked taart gebruik je eigenlijk het basisbiscuit met de tussenlaagjes als basis zonder hem in te smeren met botercrème of fondant / marsepein. Daarna maak je hem wel af, dit kan je bijvoorbeeld combineren met een dripcake. Of je versiert de bovenkant zoals in dit woodland thema.

Het recept voor een naked taart vind je hier of hier.

Puzzeltaart

De puzzeltaart heet zo omdat je eigenlijk gaat ‘puzzelen’ met de afbeeldingen. Je maakt deze taart van een tekening. Je hebt wel een eenvoudige kleurplaat nodig. Vervolgens knip je de onderdelen uit en snijdt deze uit een laagje marsepein. Daarna ‘puzzel’ je de afbeelding op de taart in elkaar, al dan niet in laagjes zodat je de zogenaamde puzzeltaart krijgt.

Het recept voor een puzzeltaart vind je hier.

Slagroom Fototaart

Wil je niet moeilijk doen dan is de slagroom fototaart een absolute aanrader, deze kan je eenvoudig bestellen (ook in petit four variant) of zelf maken. De eetbare foto op ouwel of fondant kan je eenvoudig online bestellen om je eigen taart mee te bekleden. Je kan er voor kiezen om eerst de taart met een laagje fondant te bekleden en daar de foto op te ‘plakken’ of op de zogenaamde naked taart en vervolgens te versieren met slagroom en nougatine.

Een fototaart kan je hier of hier bestellen, alleen de foto kan je hier bestellen.

Stapeltaart van fondanttaarten

Heb je een taart nodig voor heel veel mensen, dan is de traditionele stapeltaart een aanrader. Dit is een soort variant op de bruidstaart waarbij er diverse lagen taart op elkaar gestapeld worden. Als je gaat werken met marsepein is het belangrijk om eerst de losse taarten te bekleden voordat je hem gaat stapelen. Om er voor te zorgen dat hij niet half gaat inzakken kan je er stokjes in steken als extra steun voor het gewicht. Als je basis klaar is kan je hem vervolgens versieren in een thema naar keuze.

Het recept om een fondanttaart te vullen en bekleden vind je hier en fondant in verschillende kleuren bestel je makkelijk hier.

Vulkaantaart

Als je naar de Netflixserie ‘Nailed it’ kijkt heb je de wereldberoemde vulkaantaart vast wel voorbij zien komen. Dit is in de basis een stapeltaart waarvan je de zijkanten sculptuurt naar de vorm van een vulkaan. Vervolgens versieren in jungle of dino style. Bovenin de vulkaan plaats je een bakje waar je droog ijs in doet zodat het net lijkt alsof de vulkaan gaat uitbarsten. In plaats van ijs, kan je ook sterretjes of een dessertfontein gebruiken om hem tot leven te laten komen ;-)

Een recept vind je hier.

Welke taart kies jij dit jaar voor je kind?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Zelf verjaardagstaart kind maken of een (goedkope) kindertaart bestellen; ideeën en recepten van drip cake tot fondant fototaart.
Author Rating
51star1star1star1star1star