10 voorbeelden om zelf een kindertaart te maken

Is je kind jarig, heb je wat te vieren of wil je gewoon zomaar aan de slag om samen met je kind een mooie taart te maken? Eigenlijk kan je altijd wel een reden bedenken om taart te eten 😉 Nog veel leuker is het om samen met je kind een taart te gaan bakken en vervolgens te versieren. Een leuke activiteit ook voor op pi-dag (officieel cijfer 3,14… (maar op zijn engels uitgesproken pie oftewel taart ;-). Daarom ging ik op zoek naar de volgende taarten ter inspiratie!

Lees ook: Recept kraamtaart / geboortetaart maken; met muisjes en lange vingers en andere voorbeelden

Unicorn taart

Dit is een van de populairste taarten van het moment; een unicorntaart. Of je hem nu een of twee lagen hoog maakt, maakt niet uit. Je hebt wel een vrij hoge taart nodig. Een witte taart bekleed met fondant, een hoorn die je verft met eetbare gouden verf, twee oren van marsepein, vrolijk gekleurde botercrème in alle kleuren van de regenboog waar de manen mee worden gespoten en vervolgens twee dichte ogen en twee wangetjes op de voorkant van de taart. Helemaal af is hij als je de binnenkant van verschillende gekleurde lagen maakt 😉

Lees ook: Recept: Zelf Unicorn freakshakes maken met witte chocolademelk

Regenboog kwarktaart

We blijven nog even in de unicornsferen met deze regenboogkwarktaart. Het grote voordeel van deze taart is dat je geen oven nodig hebt! Je ‘bakt’ hem zogezegd in de koelkast. Als eerste maak je de bodem, bijvoorbeeld van gebroken koekjes gemengd met boter die je laat opstijven in de koelkast. Ondertussen kleur je de kwark in verschillende kleurtjes, wat extra ingrediënten om hem steviger te maken. Deze giet je in je springvorm. Door elkaar of juist in laagjes. Het beste een dag laten staan in de koelkast en de volgende dag klaar om aan te snijden!

Charlotte taart, aka varkentjes in moddertaart of kraamtaart met lange vingers

Een echte klassieker is de Charlottetaart, oftewel de taart met lange vingers aan de zijkant die je door middel van botercrème of opgeklopte slagroom aan de zijkant van de taart vastplakt. In het midden van de taart wordt er bijvoorbeeld een chocolade fudge gegoten waarin roze marsepeinen varkentjes zwemmen en je verschillende lichaamsonderdelen ziet of de kraamtaart waarbij de ring wordt gevuld met roze en/of blauwe muisjes en al dan niet met witte snoepmuizen wordt afgewerkt.

De Barbie- of prinsessentaart

Deze taart kom je de laatste tijd iets minder vaak tegen maar scoort nog altijd hoge ogen bij meisjes. Eigenlijk is dit een boltaart waar in het midden een tienerpop is gestoken en vervolgens is aangekleed zodat het lijkt alsof ze een heel mooie wijde jurk aan heeft.

Pinata cake

Bij een pinata vind je aan de binnenkant een surprise, dit kunnen kleine cadeautjes of snoepjes zijn. Een pinatacake is dus eigenlijk niets meer dan een taart met aan de binnenkant een verrassing. Deze taart maak je door in het midden van de taart een holte uit te sparen en op te vullen bijvoorbeeld met M&M’s. Daarna maak je de taart af en versiert hem. Zodra je de taart opensnijdt ‘stromen’ de snoepjes naar buiten 😉

Drip taart

Oké, de driptaart zoals op dit voorbeeld is wel heel extreem gevuld. Maar het idee is helder toch? Voor een driptaart maak je een ietwat waterig glazuur dat je langs de rand van de met botercrème of marsepein bekleedde taart naar beneden laat stromen. Daarna vul je de basis op en versiert hem. Als het glazuur nog nat is kan je ook aan de zijkant er nog voorzichtig verschillende elementen aan toevoegen.

Naked taart

Bij een naked taart gebruik je eigenlijk het basisbiscuit met de tussenlaagjes als basis zonder hem in te smeren met botercrème of fondant / marsepein. Daarna maak je hem wel af, dit kan je bijvoorbeeld combineren met een dripcake. Of je versiert de bovenkant zoals in dit woodland thema.

Puzzeltaart

De puzzeltaart heet zo omdat je eigenlijk gaat ‘puzzelen’ met de afbeeldingen. Je maakt deze taart van een tekening. Je hebt wel een eenvoudige kleurplaat nodig. Vervolgens knip je de onderdelen uit en snijdt deze uit een laagje marsepein. Daarna ‘puzzel’ je de afbeelding op de taart in elkaar, al dan niet in laagjes zodat je de zogenaamde puzzeltaart krijgt.

Stapeltaart

Heb je een taart nodig voor heel veel mensen, dan is de traditionele stapeltaart een aanrader. Dit is een soort variant op de bruidstaart waarbij er diverse lagen taart op elkaar gestapeld worden. Als je gaat werken met marsepein is het belangrijk om eerst de losse taarten te bekleden voordat je hem gaat stapelen. Om er voor te zorgen dat hij niet half gaat inzakken kan je er stokjes in steken als extra steun voor het gewicht. Als je basis klaar is kan je hem vervolgens versieren in een thema naar keuze.

Vulkaantaart

Als je naar de Netflixserie ‘Nailed it’ kijkt heb je de wereldberoemde vulkaantaart vast wel voorbij zien komen. Dit is in de basis een stapeltaart waarvan je de zijkanten sculptuurt naar de vorm van een vulkaan. Vervolgens versieren in jungle of dino style. Bovenin de vulkaan plaats je een bakje waar je droog ijs in doet zodat het net lijkt alsof de vulkaan gaat uitbarsten. In plaats van ijs, kan je ook sterretjes of een dessertfontein gebruiken om hem tot leven te laten komen 😉

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Kinder verjaardagstaart zelf maken ook makkelijk voor beginners
Author Rating
41star1star1star1stargray

Comments ( 3 )

  • Absoluut zelf! puzzeltaart en 1 gespoten met bavarois dit jaar

  • Ik ben benieuwd naar het recept van de eerste taart op de foto (met gekleurde hagel op de zijkant) Ik kan het niet vinden op de site, klopt dat? En kun je het wel geven?

    Alvast bedankt, Nelleke

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top