Skip to Content

15 Oreo koekjes recepten en maken

15 Oreo koekjes recepten en maken

Oreo’s. Je kent ze vast wel. Die lekkere dubbele koekjes, donkerbruin door de cacaopoeder en voorzien van een zoetig crèmelaagje met vanille. Misschien heb je ook wel al gehoord van het Oreo-ritueel? Dit gaat over de manier van eten van het koekje. Bedacht door Oreo-fans in Amerika en in korte tijd wereldwijd populair geworden.

Het ritueel gaat als volgt: je maakt de koekjes met een draaiende beweging los van elkaar, lik dan de crème op en doop de koek in de melk. Het dopen van een koekje dat kende ik wel, vroeger deed mijn vader dit veelvuldig voor met een speculaasje in de melk.

Grappig om dan te lezen hoe anderen ook experimenteren om op een bepaalde manier iets lekkers te eten. Natuurlijk is het geen verplichting om zo je koekje naar binnen te werken, maar het is wel leuk om zo te spelen met je koekje.

Je kunt zelfs ook nog op vele andere manieren spelen met dit koekje. In de keuken bijvoorbeeld. Wist je dat je er ook heel veel lekkere recepten mee kunt maken? Ik laat je hier graag een aantal smaakvolle recepten zien waardoor jij nog meer kunt genieten van je favoriete koekje.

Oreo Latte

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een koekje bij de koffie? Ja graag. En een koffie van een koekje? Huh? Ja echt, met jouw oreokoekjes kun je de lekkerste latte koffie maken. Goede sterke espresso met opgeklopt melkschuim, een toef verse slagroom en als topping gekruimelde oreokoekjes.

Milkshake

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Ben je geen koffie-fan? Dan maak je deze heerlijke romige milkshake met oreo’s. Ook hier kun je een heerlijk verkoelend drankje mee maken. Super eenvoudig, super snel klaar en super lekker.

Cinnamon rolls

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Wie lekker uitgebreid wil ontbijten maakt graag iets met croissants of croissantdeeg. Je kunt met dit deeg de perfecte kaneelrolletjes maken. En om deze broodjes nog een extra toevoeging te geven vul je ze op met een laag oreovulling.

Monchou taart

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Fruit, kaas en chocola kan een heerlijke rijke zoete smaaksensatie zijn. En hoe fijn als je hiervoor al een kant-en-klaar recept tot je beschikking hebt waardoor je blindelings enkele stappen hoeft te volgen en daarna heerlijk met zo’n puntje op de bank zit te genieten met je gezelschap om je heen.

Sushi

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Sushi vind ik verrukkelijk maar helaas te prijzig om wekelijks op tafel te zetten. Gelukkig zijn er dan ook genoeg creatievelingen om ons in de keuken een goed(koper) alternatief voor te schotelen. Meer dan een pak melk en oreo’s heb je hier niet voor nodig.

Maak met de eenvoudige draaibeweging de koekjes los van elkaar en schraap de crèmevulling ertussen uit. De koekjes meng je met melk tot een soepel deeg en ook de crème van de koekjes klop je losser met wat melk.

De bruine koekdeeg rol je uit tot een lap en smeer je met de vulling in. Rol de lap stevig op en laat in de koelkast in vershoudfolie opstijven. Daarna snijd je de rol in gelijke stukken en kun je de sushi serveren.

Oreo brownie

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Natuurlijk bestaan er ook talloze recepten om brownies te bakken met oreokoekjes. Voor deze lijst heb ik de brownie van Francesca voor jullie uitgekozen. Een simpele brownie is vaak al een feestje om te kunnen serveren bij een kop koffie en thee, maar met deze beauty heb je echt een knaller op tafel gezet. Een heerlijke overdadige topping met roomkaas en extra oreokoekjes.

Kwarktaart

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Ik heb hier thuis ook een echte oreo-fan rondlopen. Dochterlief verzint altijd wel een reden om zo’n koekje in huis te halen. Zelf maakt ze graag een kwarktaart met deze koekjes. En ik moet toegeven, dat verveelt bijna nooit.

Cheesecake glaasjes

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een cheesecake kan al snel erg machtig worden, vooral bij een uitgebreide feestelijke maaltijd is het dan niet handig om flinke punten te serveren. Gelukkig kun je ook bescheiden kleine porties serveren in een glaasje. Zo heb je een extra feestelijke manier van presenteren en niemand zal dit weigeren, dit toetje past echt nog wel daar binnen.

Dubbel lekkere koekjes

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een koekje verstoppen in een ander koekje. Laura kan je precies vertellen hoe je de oreo’s kunt verstoppen in een overheerlijk chocolate chip koekje. Schenk de koffie maar alvast in, want deze koekjes wil je niet oud laten worden.

Gele vla

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Vroeger kwam er altijd een pak vla op tafel als toetje. Meestal gele vla, soms bruine vla en heel soms allebei. Dan mochten we mixen en dat vond ik extra leuk, de uitdaging om tot de bodem die twee kleuren gescheiden te houden. Vanillevla gaat dus heel goed samen met chocoladevla.

En waarschijnlijk weten al heel veel mensen hiervan af. Nu kun je ditzelfde toetje upgraden naar een 2.0 level. Verkruimel in het toetjesglas een laagje mariakaakjes, dan een laagje plakjes banaan, aangevuld met de romige vla en als topping verkruimelde oreo’s. Simpel, maar oh zo lekker.

Oreo cupcakes

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een cupcake of muffin kan een heel eenvoudig simpel cakeje zijn. Maar ook dit soort zoete traktaties kun je naar een hoger niveau tillen. Kijk hoe Gwenn van Heel Holland Bakt jou leert cupcakes te maken met oreokoekjes.

Santa’s hat

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een kerstmutsje van aardbeien vastgeplakt met een smeuïg laagje kaas op een oreokoekje. Dit zal een superleuk, makkelijk en feestelijk toetje kunnen zijn bij de aankomende kerstdagen.

Kerst truffels

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Met kerst willen uitpakken met verrassend lekkere recepten? Kijk dan eens hoe deze oreokoekjes omgetoverd kunnen worden in heuse kerstballen. Dit ziet er toch erg goed uit. Het recept is weliswaar in het Engels, maar met de extra video-opname te vinden op Pinterest toch makkelijk te volgen.

Rudolf oreo’s

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een ander grappig werkje met oreo’s zijn deze rudolf rendieren. Je maakt ze met gesmolten chocolade, eetbare oogjes, een rode smartie en wat zoute krakelingen.

Dit recept is ook weer in het Engels uitgeschreven, maar wederom makkelijk te volgen met de vele toegevoegde foto’s waar de stappen duidelijk te zien zijn en tevens is er op Pinterest een video te zien. Dit kan bijna niet fout gaan!

Versierde oreo’s

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Een oreo versieren met verschillende soorten sprinkles ziet er al heel snel extra feestelijk uit. Met lichte pastelkleurige strooisels heb je echte lente- of zomerkoekjes om uit te delen. Maar misschien vind je dit ook wel leuk om met kerst te maken.

Ook dan kun je vaak wel bijpassende strooisels vinden in de winkel. Denk vooral aan de kleuren goud, zilver, groen, rood en wit. Sterretjes en balletjes passen hier dan ook goed bij.

Het recept

15 Oreo koekjes recepten en maken - Mamaliefde

Niks is leuker dan het DIY-principe. Do It Yourself. Of in het Nederlands “doe het (lekker) zelf”. Ook koekjes zijn bij uitstek het lekkerst om zelf te bakken. Maar sommige koekjes zijn lastig na te maken en de grote koekjesfabriek geeft nooit zomaar het geheime recept vrij.

Gelukkig hebben we veel bakkers die de strijd aan durven en zelf een variant uit de oven te toveren die verdacht goed lijkt op het origineel. Zo is Heel Holland Bakt Rutger ook de keuken ingedoken en hij deelt maar wat graag zijn recept met ons. Nu kun je die verdraaid lekkere koekjes dus ook nog eens zelf maken!

Ik hoop dat je na het lezen van deze recepten er een nieuw favoriet koekje bij hebt gekregen en dat je nu al staat te popelen om zelf lekker aan de slag te gaan met één van deze recepten. Schakel uiteraard hulp in van kleine kinderhandjes en maak er een gezellige tijd.

Isabell
Latest posts by Isabell (see all)