Skip to Content

Woezel en Pip memo zandspel review

Woezel en Pip memo zandspel review

Een oplettende mama wees mij er op dat Woezel en Pip een nieuw spel hebben. Namelijk het Woezel en Pip Memo Zandspel met magisch zand. Dat hoort dus ook zeker thuis in de verzameling met reviews.

Dus nam ik contact op met Dromenjager en ontving ik enkele dagen later al een doos met dit spel dat is ontwikkeld door Identity Games die nog veel meer leuke spellen hebben gemaakt.

Super leuk natuurlijk, want dan kan ik jullie net zo enthousiast maken als dat dochterlief en ik zijn. Dit spel wordt geadviseerd voor kinderen van drie tot 6 jaar en is voor twee tot vier spelers. We hebben het samen gedaan toen kleine broer op bed lag. Super gezellig om zo samen iets te doen.

Woezel en Pip memo zandspel

Woezel & Pip gaan naar het strand! Met zand spelen is het leukste wat er is. Speel mee en maak de mooiste vormen tijdens het spelen van kinetisch zand. Draai de spinner en vind kaarten met dezelfde plaatjes. Onthoud goed waar de kaarten liggen.

Gevonden? Dan mag je een zandvorm op het speelbord bouwen. De speler met de meeste zandvormen op het speelveld wint het spel. Maar pas op: de andere spelers willen jouw vormen pletten!

Uitleg spel

Het spel is een variant van memorie waarbij je twee dezelfde plaatjes zoekt. Dit spel kent ze, wat natuurlijk erg fijn is want dan hoef je dat niet meer uit te leggen.

Echter in plaats van dat je omstebeurt twee kaartjes omdraait maak je gebruik van een draaischijf. De wijzer zit zeer handig verwerkt in het emmertje waar het zand in zit. Kan je hem ook niet kwijt raken.

Als je draait krijg je een opdracht met een cijfer. Dit kan betekenen dat je twee, drie of vier kaartjes mag omdraaien in de hoop een setje te maken. De kaartjes zijn afbeeldingen die ook terugkomen uit het verhaal van Woezel en Pip op het strand.

Met emmertjes en handdoeken, een mol die graaft, de grote wijze varen en zelfs het golfje. Helemaal in zomer thema, ideaal om je kind op het heetst van de dag binnen mee te vermaken.

Als bonus zit er een smal groen vakje in zodat je gelijk een vormpje kan vullen. En als bad luck een wat groter rood vak wat betekend dat je een figuurtje van jezelf kapot moet maken. Op het speelveld zijn namelijk negen vakjes getekend. Bij ieder setje dat je maakt mag je met je eigen figuurtje een vakje vullen.

Naast het zand zitten er in het emmertje vier figuurtjes; een kasteeltje, ster, vis en schelp en natuurlijk een schepje. De persoon met de meeste vormpjes aan het einde van het spel wint.

Ervaringen

Het viel me enorm mee hoe snel ze het spel oppakte. Ze begreep dat ze moest draaien en daarna kaartjes mocht omdraaien op zoek naar twee dezelfde kaartjes.

Als dat was gelukt en ze had die kaartjes gevonden moest ik haar wel even helpen dat ze dan een vormpje mocht vullen. Dat vond ze toch nog wel echt het leukste. Uiteindelijk gebruikte zij drie vormpjes en mocht ik de schelp hebben.

Zonder vals te spelen ging ze als een speer en won ze toen zij vier vormpjes had en ik nog maar twee waarvan ik er ook nog eentje kapot moest maken. Dat was ook wel het moment dat haar concentratie op was. Hartstikke logisch, want ze is tenslotte pas sinds maandag drie jaar.

Linda van Aken