Skip to Content

De reis van 5 spel review om gezond te leren eten

De reis van 5 spel review om gezond te leren eten

Zit jij elke dag met zeurende kinderen aan tafel die niks lusten? Heb jij een ernstig ziek kind wat door misselijkheid weinig eten meer lust? Wil jij plezier aan tafel, een leuk gezelschapsspel waarbij je kinderen met plezier weer gaan eten? Ga dan op avontuur met de reis van 5! 

Als eten een uitdaging is

Elke ouder herkent zich denk ik wel in het volgende.

  • Als baby at je kind veel, maar als peuter wil hij/zij opeens een stuk minder en als kleuter is het helemaal mis.
  • Ouders met ernstig zieke kinderen. Door vele chemokuren en/of operaties is hun maagje gekrompen, is hun mond overgevoelig geworden en komt het ziekenhuiseten hun neus uit.
  • Of misschien heb je thuis wel een heel kieskeurig kind dat echt absoluut niet vreemde nieuwe dingen wil proeven. Mond stijf dicht en ECHT niet willen proberen ook al mag je het daarna weer uitspugen als je het niet lust.

Hopelijk vinden je kinderen het wel leuk om gezelschapsspelletjes te spelen. Samen boodschappen doen als dit mogelijk is vinden ze misschien ook wel leuk?  Herken jij je in 1 of meerdere van bovenstaande situaties? Dan is er hoop! Je kunt samen als echte piraten op avontuur met het nieuwe spel De reis van 5!

De reis van 5!

Brenda Janssen (24) en Merel Vingerhoets (23) onthulden woensdag het eerste exemplaar van het gezinsspel De Reis van 5 in de Efteling. De Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten.

Tijdens hun studie bedachten de Tilburgse meiden dit spelen en hebben samen met spelmaker Identity Games, Universitair Medisch Centrum Groningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Voedingscentrum en verschillende professionals de reis van 5 geproduceerd.

Een groot piratenavontuur

De reis van 5 spel review om gezond te leren eten - Mamaliefde

Toen Linda mij dan ook vroeg of ik hierbij aanwezig wilde zijn twijfelde ik geen moment. Dochterlief was nog nooit in de Efteling geweest, ze mocht verkleed als Piraat (haar favoriete verkleedoutfit) en papa ging zelfs mee.

Zelf vond ik het ook zeer interessant om te kijken wat het spel voor mij als gastouder kon betekenen. Met dochterlief hebben wij namelijk niet te klagen. Dol op groente en op fruit en proeft alles voordat ze zegt of ze het vies vindt. Als pedagoog ben ik echter altijd geïnteresseerd in speelgoed met een missie.

Het zou die dag 35 graden worden dus ik verheugde mij al op een dagje Efteling. Lekker veel schaduw en koele attracties. Als het echt te heet zou worden deden we wel een estafette in de Pirana desnoods.

We mochten al eerder het park op en dochterlief genoot van alles wat we tegenkwamen. Het was wat warm natuurlijk dus vlak voor we bij de Panoramazaal waren, waar de onthulling van de reis van 5 zou plaatsvinden, deden we haar Piratenoutfit aan. We ontdekten meer Piraatjes en gingen naar binnen.

De reis van 5 spel review om gezond te leren eten - Mamaliefde

Wow wat een werk hadden ze er van gemaakt! Er was heel veel entertainment voor de kleine piraten. Ze konden knutselen, kleuren, goudmuntensjoelen, haakringwerpen, op de foto met attributen, schminken, en limonade uit rietjes van een halve meter drinken.

Daarnaast waren er gevaarlijke cactussen op tafel om vanaf te snoepen met lekkere stukken fruit.

Brenda en Merel vertelden in het kort hoe hun reis was verlopen tot nu toe. Want de reis is nog lang niet afgelopen, dat is duidelijk! Ze hebben een duidelijke missie: Alle gezinnen gezelligheid aan tafel laten beleven

In eerste instantie hadden zij dit spel ontwikkeld voor kinderen met een eetstoornis. Hierdoor waren UMCG, voedingscentrum en Wilhelmina Kinderziekenhuis nauw betrokken bij de totstandkoming van het spel.

Zo vertelde een dame van het voedingscentrum mij dat Brenda en Merel echt openstonden voor feedback en er ook daadwerkelijk wat mee deden. Een testgezin was zichtbaar ontroerd over wat de reis van 5 voor hen had betekend ten tijde dat hun dochter zo ziek was

Na de presentatie mochten wij zelf aan de slag met het spel. In het kort werd het spel uitgelegd en gingen wij aan de slag met een schatkaart.

Op een schatkaart staan 3 landen die je aandoet en op elk landenkaartje staat een opdracht. Zo maakten wij enge waterslangen van witte druiven en een prachtige vis van sinaasappel en kiwi. Dochterlief was het er echter niet mee eens en wilde het allemaal gewoon lekker opeten. Logisch toch! haha.

Droom die uitkomt

De reis van 5 spel review om gezond te leren eten - Mamaliefde

Voor Merel en Brenda was de onthulling in De Efteling een droom die uitkwam. Voor het schip knipten zij symbolisch hun lintje door en gaat hun reis in elk geval verder. Hoe het spel werkt kun je allemaal lezen op de site van de reis van 5. Voor €56,90 heb je het spel inclusief verzendkosten in huis.

Of houd mijn blog MamaScrapelle in de gaten want daar schrijf ik binnenkort een uitgebreide review. Dochterlief won met haar stoere piratenlook namelijk de fotowedstrijd en kreeg een spel mee naar huis! En laat ik als gastouder nou net thema groente en fruit zijn begonnen. Dat worden spannende en hopelijk lekkere avonturen!

Is eten een uitdaging bij jullie thuis?

Floortje