Nadat ik het blogje over zandschuim bij Kaboutertuin had gelezen wilde ik dit heel graag zelf proberen. Op een middag had ik de spullen klaargelegd om met dochterlief aan de slag te gaan. Zij was echter behoorlijk uitgeput na de peuterspeelzaal dus ging naar bed. Toen bedacht ik me dat het voor onze zoon ook erg leuk zal zijn. Hij is tenslotte geen baby meer en heeft eigenlijk nooit speelgoed in zijn mond gestopt. Het idee was om er een strand thema aan te koppelen. Nadat we hier zijn geweest wordt er namelijk met enige regelmaat gevraagd om naar het strand te gaan. Helaas heeft het een paar dagen geregend waardoor dat er niet in zat. Tijd om dat te combineren.

Zelf Zandschuim maken

DIY Zandschuim sensory bin - Mamaliefde

Tijd dus om aan de slag te gaan om het zandschuim te maken. Aangezien we geen zandbak hebben gebruikte ik hiervoor een bakje met kinetisch zand. De goedkoopste van een euro via de action. Die mixte ik met een flinke lading aan scheerschuim. Een beetje goed kneden, ja je handen blijven niet schoon met dit spel. Zodat het goed mengt. Eventueel kan je er nog wat scheerschuim bij spuiten. Ik had bedacht om twee kleuren te maken; bruin voor het strand en blauw voor het water. Ik had echter toch iets teveel schuim, zodat ik meer zand nodig had. Op de foto ziet het er een beetje asgrauw uit, maar het was een erg lichte kleur babyblauw. Omdat het kinetisch zand is, mengt dit anders dan gewoon zand. Het blijft sneller aan elkaar plakken. Het effect is echter hetzelfde.

Toen ik de bak voor zoonlief neer zette werd hij direct vrolijk. Eerst voorzichtig met een handje, en daarna vol met beide handen graaien. Een keer ging zijn hand richting mond, hij zat tenslotte aan tafel waar hij normaal gaat eten. Het was echter snel duidelijk dat dat niet de bedoeling was.

Sensory bin

Zoonlief speelt ook graag met Schleich dieren, ik zocht zijn favoriete geit uit en een enorme hamerhaai om in het water te zwemmen. De geit ging het zand happen en de haai ging zwemmen. Later gaf ik er nog een klein schepje bij. Ondertussen begon het schuim op te drogen. Met name in het zand dat buiten de bak komt. Dat werd gewoon weer het oude karakteristieke kinetisch zand, maar dan met een lekker geurtje.

DIY Zandschuim sensory bin - Mamaliefde

Opruimen

DIY Zandschuim sensory bin - Mamaliefde

Op een gegeven moment ging hij het op de grond gooien. Het signaal dat hij klaar was met spelen. Tijd dus om de tafel te poetsen en de grond te vegen. Natuurlijk na afloop ook even handjes wassen met dettol.

Gaan jullie kinderen ook graag naar het strand?

Lees verder

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)