Skip to Content

Bankroet spelregels & review

Bankroet spelregels & review

Vergeet alle spelletjes zoals Monopoly en Levensweg waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld te verdienen en geld te verdienen. De omgekeerde wereld dus, wat ook wel weer eens fijn is ter afwisseling. Natuurlijk wilden de kinderen dit spel ook graag meteen spelen, de doos zag er verleidelijk uit en ze vinden het leuk.

Bankroet

Bankroet spelregels & review - Mamaliefde

Oom Dagobert is de pijp uit gegaan en nu ligt zijn fortuin van een miljard euro voor het oprapen.

Om zijn rijkdom in handen te krijgen, moet je de uitdaging aangaan die hij in zijn testament heeft laten opnemen: Sneller dan alle andere potentiële erfgenamen een miljoen euro zien uit te geven!

Wees roekeloos met geld! Geef het uit aan onzinnige zaken, geld moet tenslotte rollen. Koop een jacuzzi voor je hond, laat een achtbaan in je achtertuin bouwen en vier je verjaardag op de maan. Zuinig zijn is voor losers! Bankroet, het spel dat je wint door een miljoen te verliezen!

Spelregels Bankroet

Bankroet spelregels & review - Mamaliefde

De spelregels zijn eigenlijk heel simpel; zorg dat je zo snel mogelijk van je geld af bent zodat je de rekeningen niet meer kan betalen. De speler die dat als eerste bereikt wint. De dobbelsteen bepaalt hoeveel stapjes je mag zetten naar het volgende vakje.

Op het vakje staat welke opdracht je moet uitvoeren; denk aan het laten inspreken van een duur voicemailberichtje, of het kopen van zijde toiletpapier of het laten ombouwen van je boot tot onderzeeër en meer van dat soort absurde uitgaven die je alleen doet als je geld over hebt en daarvan af wil. Hoe duurder hoe beter.

Tussendoor worden er een aantal minigames gespeeld waarbij je geld moet inzetten en wordt bepaald hoeveel geld je betaalt of juist wint.

Het is dus een combinatie van strategie en ook geluk hebben, zo kun je met de paardenrace tot 4x de inzet winnen of juist verliezen. Je kan wel zelf bepalen hoeveel je inzet en dus hoeveel risico je wil lopen.

Een andere optie is dat je bij de beurs terecht komt en een minispelletje speelt dat bepaalt of je geld wint of juist verliest. Je kan zelf bepalen of je deze aandelen wel of niet wil kopen.

Tot slot heb je nog de loterij, gedurende het spel kun je hier geld inleggen maar zeker als dit bedrag oploopt wil je zoveel mogelijk het vakje vermijden waarbij je de loterij wint en je dus nog meer geld krijgt.

Ervaringen Bankroet

Bankroet spelregels & review - Mamaliefde

De kinderen moeten toch wel even wennen dat het niet draait om het zoveel mogelijk verdienen van geld, maar juist het uitgeven. Een paar keer tellen ze hun geld en zijn ze teleurgesteld dat ze minder hebben dan een ander.

Terwijl dat juist eigenlijk positief is. Ze zitten helemaal in het spel en hebben het niet door dat ze al snel een uur aan het spelen zijn en het al bijna etenstijd is. Je moet dus wel even de tijd uittrekken voor het spel.

Het unieke is dat het spel heel flexibel is, zo kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij begint en zijn er een aantal punten waar je zelf kan bepalen welke richting je op gaat. Naast het ‘hoofdspel’ zijn er ook een viertal minispelletjes zoals de renbaan of de beurs waar je geld kan winnen, of liever nog verliezen.

Dit spel is ook een leuke manier om met kinderen te oefenen met het rekenen met grote bedragen en geld.

De adviesleeftijd van het spel is 8+ precies dus de leeftijd van de kinderen; de één is nog net iets jonger maar goed met rekenen. Het is wel simpel rekenen met stappen van 5.000 en dus makkelijker dan monopoly, de uitdaging zit hem vooral in het aantal nullen.

De kinderen vonden het spel in ieder geval erg leuk en wilden een dag later het spel weer spelen. Helaas was er toen minder tijd, dus hebben we dat uitgesteld naar een andere keer.

Linda van Aken