Skip to Content

Nijntje Stoelendans review

Nijntje Stoelendans review

Spelletjes doen met een eenjarige. Onmogelijk? Ligt er aan wat je verwachtingen zijn. Natuurlijk moet je de situatie niet onderschatten en zijn de mogelijkheden beperkt en aan bepaalde eisen verbonden. Maar er zijn zeker spelletjes die tot het aanbod behoren. Een van die spelletjes is Nijntje Stoelendans van Identity Games in samenwerking met Mercis.

In de metalen box, erg goed over nagedacht met jonge kinderen, vind je de materialen voor dit spel. Het is geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar en met de aanwezige materialen kan je goed variëren. Zo kan je voor iedere leeftijdsgroep het spel aanpassen en zorgen voor voldoende uitdaging.

Een heerlijk actief spel voor dreumesen die niet van stil zitten houden. En dus heel goed aangesloten zijn bij de eigenschappen op die leeftijd.

In Nijntje Stoelendans wordt er een hele nieuwe uitleg gegeven aan dit spelletje. Natuurlijk is de optie nog steeds mogelijk met stoelen waar je omheen moet dansen tot de muziek stopt. Speciaal voor dreumesen en oudere peuters zijn er ook andere versies waarvoor er danscirkels en dierenkaarten in het blik. 

Zelfs als er niet gedanst wordt vinden ze de knop geweldig om mee te spelen. Hij kan tegen een stootje, dus vormt een perfecte mini radio. De oranje knop krijg regelmatig een mep zodat de muziek weer gaat spelen.

De muziekdoos speelt het bekende liedje van Nijntje (de televisie-serie) en is deer zeer bekend bij de kinderen. Wij kunnen eigenlijk geen minpunten noemen bij dit spel. Nijntje Stoelendans is vrolijk en leerzaam. De kinderen zijn muzikaal bezig. En ze blijven lekker in beweging – waarschijnlijk de ouders ook ;-)

Vanwege het enorme speelplezier en de diversiteit van het spel is dit genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015. Tot en met 1 november kan je nog je stem uitbrengen voor deze verkiezing.

Linda van Aken