Skip to Content

Woezel en Pip spelen tikkertje review

Woezel en Pip spelen tikkertje review

Tikkie jij bent hem! Wie is het snelste met tikkertje en komt als eerste bij het einddoel. Of wie is slim en tikt de meeste mensen? Het klinkt ingewikkelder dan het is dit spel van Identity Games waarin de karakters Woezel en Pip, Wijze varen en Buurpoes de hoofdrol spelen.

Het doel van het spel; zo snel mogelijk bij Tante Perenboom uitkomen. Want dan ben je veilig. Alleen de weg daar naar toe..

Woezel en Pip spelen tikkertje

Dit spel is perfect geschikt voor kinderen van een jaar of 3 en ouder. Zeker als je het samen speelt. Het is eigenlijk een soort eenvoudig ganzenbord. Bij het spel horen vijf karakters / pionnen waarmee je de weg kan afleggen.

Een dobbelsteen om mee te gooien om te bepalen hoeveel stappen je vooruit moet zetten. Natuurlijk hoort er een speelveld ook bij, deze is van plastic wat erg handig is bij kinderen en buttons van de vijf karakters die meedoen.

Er zijn stiekem best wel wat regeltjes zodat je als volwassene echt nodig bent om het spel te begeleiden. Het gooien en stappen is eenvoudig, gelijk een leuke manier om tot zes te leren tellen. Waar je komt is jouw plek.

Tenminste, je speelt het spelletje samen dus het kan best zijn dat er al iemand staat op dat vakje. Die persoon moet dan een stapje terug. Op een aantal velden staan ook figuren afgebeeld. Als je op jezelf terecht komt mag je nog een keer gooien. Zo kan je lekker snel over het speelveld racen op weg naar Tante Perenboom.

Ervaringen

Peuter vond het geweldig om dit spel te spelen. Natuurlijk omdat ze dit kon doen met haar vriendjes Woezel en Pip maar ook gewoon het een op een samen een spelletje spelen vind ze erg fijn. Het was soms nog wel wat moeilijk om op haar eigen beurt te wachten, maar dat ging naarmate het spelletje vorderde steeds beter.

Wanneer ze nog een keer mocht gooien had ze ook snel onthouden. Een stapje terug zetten, kwam gelukkig maar een keer voor in het spel, het nadeel als je het met zijn tweeën speelt, vond ze iets minder.

Ik was vooral heel erg onder de indruk van hoeveel ze eigenlijk begrijpt. De dobbelsteen gaat maar tot zes, dus gelijk goede oefening om te oefenen met tellen. Het spelletje kan wel net iets te lang duren voor een driejarige. Maar een jaar ouder is dit prima te doen.

Linda van Aken