Skip to Content

Mystery box voor kinderen zelf maken en vullen met speelgoed

Mystery box voor kinderen zelf maken en vullen met speelgoed

Een mysterybox is een doos met inhoud waarvan je van tevoren niet weet wat je koopt. Een verrassingsdoos of mysterybox heeft meestal een bepaald thema en koop je hem kant-en-klaar dan krijg je dus een doos met spullen die daarmee te maken kan hebben.

Deze dozen zijn vooral leuk als jij of de ontvanger wel van verrassingen houdt én wel in is om ook eens iets heel nieuws te proberen.

Meestal betaal je minder dan wat je normaal voor alle producten samen zou betalen. Deze mysteryboxen zijn er ook voor kinderen! Maar eigenlijk is het misschien wel veel leuker om zelf een verrassingsbox samen te stellen voor het kind. Jij weet immers veel beter wat het kind leuk vindt!

Een mysterybox voor een kind kopen

Er zijn meerdere aanbieders die ook voor kinderen mysteryboxen verkopen. Je kunt ervan uit gaan dat een kinderdoos vol zit met speelgoed, knutselmateriaal en spelletjes. Hierbij zijn er aanbieders die aan jou de keus laten of je de spulletjes wilt laten inpakken of niet.

Een dergelijke doos op laten sturen is natuurlijk heel leuk én makkelijk. Nadeel is alleen wel dat ook jij niet weet wat erin zit en of de jarige het dus wel leuk zal vinden.

Ook de leeftijdsgroep wil nogal breed zijn. Gaat het jou om het verrassingseffect, dan is zelf maken dus eigenlijk veel handiger én gewoon leuk om te doen!

Heb je gewoon geen tijd en wil je toch iets origineels opsturen naar een kind? Dan is het uiteraard wel een leuk plan. Simpelweg even Google raadplegen met de zoekopdracht ‘Mysterybox kind’ en je hebt de aanbieders meteen voor je staan.

Zelf een mysterybox maken

Zelf een leuk pakket maken hoeft niet moeilijk te zijn. Zeker als je een bepaald thema aanhoudt, kun je er iets heel persoonlijks van maken.

Waar denk je aan?

  • Zoek een mooie doos op om de spulletjes in te doen
  • Pas de artikelen aan, aan de leeftijd van het kind
  • Indien mogelijk: pas de spullen aan, aan de interesses van het kind
  • Zorg voor variatie
  • Kies je voor een thema: voer dit dan door bij min of meer alles. Dus ook de versiering van de doos.
  • Ieder artikel leuk inpakken maakt het allemaal nog spannender!

Wat is geschikt voor een mysterybox?

Veel mysteryboxen van kinderen zullen bestaan uit spullen om te knutselen, speelgoed en spelletjes. Maar een knuffeltje of een leuke pet (bijvoorbeeld) kan ook prima.

Het grote voordeel van een knutselpakket is wel dat je heel veel kanten hiermee op kunt en omdat het om kleine artikelen gaat kun je echt heel veel kopen. Hoe meer een kind kan vinden in de doos, hoe leuker het immers is.

Waar koop je spullen voor een verrassingsdoos?

Uiteraard is dat heel persoonlijk, maar het is handig om je artikelen in te slaan bij warenhuizen die veel aanbiedingen hebben of sowieso niet zo duur zijn. Let wel op of de spullen die je koopt het wel waard zijn.

Een doos vol met prullen die al breken als je ze maar aankijkt, zeg maar, is alleen maar een doos vol teleurstelling geven. Goedkope stiften of lijm, om maar iets te noemen, wil nog weleens op dit soort zaken uitlopen.

Even uitproberen of vragen wat de ervaringen van anderen zijn is dan ook wel slim. Koop anders liever wat minder artikelen van een betere kwaliteit.

De doos

He begint natuurlijk al met de doos. Het is niet alleen het eerste wat het kind ziet, maar je kunt de doos meteen de functie geven van een bewaarbox. Zo heeft de jarige meteen het eerste cadeau al te pakken.

Een stevige, leuke kartonnen doos, bijvoorbeeld, kan hier prima dienst voor doen. Of kies voor een bestaande bewaarbox. Ga je voor een gewone schoenendoos of een andere kartonnen doos, dan maak je hem mooier door het te verven of te beplakken. Leuk als het zo ook al het thema van de doos meekrijgt.

Deze vind je hier.

Let op de leeftijd

Veel artikelen zijn toch wel gebonden aan een leeftijd. Let dan ook hier goed op. Een tienjarige wordt echt niet gelukkig van een kinderschaartje, terwijl een peuter beter niet met sterke lijm kan spelen.

Juist voor kleintjes is een box met heel veel verschillende dingen erin het leukst. Een lieve knuffel, potloden, een leuk spelletje. Zijn ze wat ouder, dan blijft dit leuk, maar dan kan een thema ook zeker gewaardeerd worden en met een thema kun je juist weer meer inspringen op de persoonlijke interesses van de jongen of het meisje.

Thema en interesses

Natuurlijk is een verrassingsdoos het leukst als het precies daarover gaat waar je zelf helemaal gek van bent. Weet jij waar de gelukkige van houdt? Houd dit dan als thema aan van de doos. Zo wordt het helemaal een prachtige verrassing!

Weet je dit niet? Dan kun je voor de zekerheid kiezen voor een heel algemeen pakket. Dus met de al eerdergenoemde voorbeelden.

Knutselen doen veel kinderen graag en een spelletje spelen ook wel. Door in dit soort dozen goed op de variatie te letten, kan het bijna niet mis gaan. Dan zit er immers altijd wel spulletjes bij die het kind echt blij maken.

Mysteryboxen zijn ‘overal’

Verrasingsdozen kom je op heel veel plekken tegen. Niet alleen als een leuke doos voor een verjaardag, maar bijvoorbeeld ook als een fanbox. Dan zitten er allemaal spullen in die met jouw idool of favoriete club te maken heeft.

Of je weet wel dat er een leuk shirt inzit, maar welke kleur of van welke voetbalclub dus niet. Natuurlijk kan dit ook leuk zijn om te geven, als je weet dat de jarige een voetbalfan is. Naast dit voorbeeld van een voetbaldoos, kun je ook een kinderkleding mysterybox vinden.

Kleding voor je kind in een bepaalde maat. Maar wat voor kleding is onbekend. Bij het voorbeeld dat ik tegenkwam bepaal je wel pas achteraf welke kleding je wilt houden.

Dus je loopt eigenlijk geen risico, maar komt wel in aanraking met kleding die je zelf anders misschien niet zou uitkiezen. En dat kan ook weleens heel leuk zijn!

Lees ook

Wil Cats
Volg me via: