Skip to Content

Kussensloop versieren; mama je bent om te kussen…

Kussensloop versieren; mama je bent om te kussen…

Dit vond ik wel een erg leuk idee en is ook nog eens te doen voor de meeste leeftijden. Bij Moederdag horen natuurlijk heel veel kusjes. Dus gingen we een kussen maken voor beide oma’s!

Het voordeel is dat dit ook nog eens heel makkelijk opgestuurd kan worden per post. En ook ideaal is als een leuk last minute Moederdagideetje om met de kinderen te maken?

Wat heb je nodig?

  • Kussenhoezen
  • Textielverf / stiften
  • Karton

Kussensloop versieren

Je bent om te kussen... moederdag cadeau - Mamaliefde.nl

Nu heb ik een beetje ‘gesmokkeld’ door een kussenhoes te bestellen waar een foto op was afgedrukt. Op die manier heb je één kant van het kussen alvast gedecoreerd.

Toevallig was er ook daadwerkelijk een optie met een grote rode mond waarin ik een foto van de kinderen kon plaatsen. Een dubbel kussen dus ;-)

Je bent om te kussen... moederdag cadeau - Mamaliefde.nl

Aan de andere kant laat ik de kinderen met de textielstiften tekenen. Voordat ik de stiften afgeef, doe ik echter een karton tussen de twee stoffen in zodat het niet gelijk doordrukt.

Peuterdochter tekent zowaar één van haar kop-potigen. Zo trots ben ik iedere keer als ze dat zelf tekent. Jammer alleen dat ik het daarna snel weg moet trekken omdat ze eroverheen gaat krassen.

Daarna mag zoonlief ook nog even tekenen, ter contrast geef ik hem net wat andere kleurtjes. Voor baby’s die nog niet goed een stift kunnen vasthouden kan je ook prima textielverf gebruiken en dan met de handjes wat laten spelen.

Voor de gastouderopvang heb ik een foto gemaakt van het kind, zodat mama trots kan zien dat het echt zelfgemaakt is. Dat is vaak veel belangrijker dan hoe het eruitziet!

Als de foto afgedrukt en bijgesneden is tijd om in te pakken in een vrolijk roze met hartjes en bloemetjespapiertje en een kaartje erbij waar ik met goudstift op schrijf; om te kussen…

Daarna in een grote envelop op de post met waarschuwing dat hij pas op Moederdag opengemaakt mag worden!

Ga jij ook iets knutselen voor oma op Moederdag?

Linda van Aken