Skip to Content

Verven met auto’s voor peuters

Zoonlief begint nu hij twee jaar is ‘eindelijk’ interesse te krijgen in auto’s en treinen. Het heeft even geduurd maar hij kruipt nu ‘tuta’ roepend door het huis met in zijn hand een auto of een brandweerwagen. Ik denk dat hij dit voorbeeld toch heeft opgedaan op de peuterspeelzaal. 

Verven met auto’s

Verven met auto's voor peuters - Mamaliefde

Afgelopen weekend was er de wens om te verven. Dat hebben we al een tijdje niet meer gedaan aangezien de knutselkast een beetje vol raakte en ik het overzicht kwijt was.

Afgelopen week heb ik alles uitgezocht en kwam ik erachter dat we behoorlijk wat tubes verf hadden en ik de waterverf die ik onlangs heb gekocht ook nog had liggen. Al zijn twee wel zo handig als twee peuters tegelijk willen verven en delen niet in hun vocabulaire voorkomt.

Dochterlief was al bijna twee uur zoet met de waterverf, maar goed dat we de grote rol papier hadden van de Ikea. We hebben nu bijna genoeg verftekeningen om haar muur te behangen ;-)

Toen zoonlief wakker werd van zijn middagslaapje wilde hij natuurlijk ook graag verven. Met schort om hebben we hem even in de Stokke Trip Trap stoel gezet met babyzit zodat hij niet zomaar kon ontsnappen.

Met een aantal druppels verf (een kwart was waarschijnlijk ook voldoende geweest) hebben we hem lekker laten kliederen met een plastic speelgoedautootje. Deze kun je na het verven even afspoelen met water of afhankelijk van de auto even in de vaatwasser gooien.

Met de auto kun je dan een mooi parcours maken. Is weer eens wat anders dan verven met je vingers of met een kwast. Oudere kinderen kun je bijvoorbeeld ook uitdagen om er patronen mee te maken.

Natuurlijk kun je ook gewoon een behangrol uitrollen en gebruiken om sporen op te maken. Bijvoorbeeld door aan het begin verschillende klodders te maken en dan te kijken welke auto het verste komt.

Gebruiken jullie weleens alternatieve materialen voor het verven?

Linda van Aken