Skip to Content

Baby schilderij met tape maken

Baby schilderij met tape maken

In het weekend hebben mensen over het algemeen meer tijd, dus vandaar dat ik de zaterdag ga gebruiken om een knutsel te laten zien. Vandaag dit canvas schilderij. Speciaal voor opa’s 65e verjaardag.

Canvas met schilderstape

De knutsel van vandaag is een schilderij waarbij je met behulp van schilderstape een figuur afplakt. Het voordeel hiervan is dat je vervolgens een baby of dreumes lekker zijn gang kan laten gaan met vingerverf.

Nadat dit opgedroogd is verwijder je de tape en hou je witte lijntjes over. Heel handig voor als opa 65 jaar is geworden of je peetoom een huisje heeft gekocht ;-) Hoef je zelf ook geen cadeau meer te kopen.

Benodigdheden:

  • Canvas schilderij
  • Schilderstape (wel eentje die goed blijft plakken)
  • Vingerverf; heb ik gehaald bij de hema, maar je hebt ook plakkaatverf bij de action. Zelf heb ik gekozen voor een vingerverf die niet giftig is aangezien dreumes regelmatig nog van alles in haar mond stopt.
  • Zwarte marker
  • Slab met mouwen; deze heb ik op de boekenbeurs gekocht. In babywinkels en volgens mij bij de boekenvoordeel verkopen ze dit ook.

Werkwijze:

Op het canvas schilderij plak je een figuur; bijvoorbeeld huis of een cijfer, met schilderstape af.

Vervolgens stroop je de mouwen op, of kleed je het kind uit tot de romper en doet een slab met mouwen om. (Bij grote kunstwerken is een bad of douche ook zeer aan te raden, zodat de voetjes en het hele lichaam dan ook mee kunnen doen. In de zomer mag dit lekker in een luier op het gras.)

Ik knijp zelf een aantal druppels op het vlak zodat er een beetje spreiding ontstaat. Met het handje doe ik het een keer voor.

Vervolgens laat ik dreumes lekker zelf haar gang gaan. Vaak zie je dat een kant meer bewerkt wordt dan de andere kant, dus dan draai ik het schilderij bij. Het leukste is dat er niet alleen aan het resultaat gewerkt wordt, maar ook ontdekt wordt met de verf.

Als het vlak naar mijn mening voldoende gekleurd is laat ik het opdrogen.

Nadat de verf droog is kan je de schilderstape verwijderen, even met een marker de naam en datum aangeven en klaar.

Een keer heb ik in plaats van canvas een magneetbord gebruikt en hier vervolgens een laklaag overheen gespoten zodat magneetjes de verflaag niet gelijk zal beschadigen.

Canvas schilderij met tape - mamaliefde

Zelf vind ik het heel belangrijk dat het kunstwerk is en blijft van het kind, ik zal misschien wel een beetje bijsturen door het schilderij te draaien, maar er niet zelf mee aan de slag te gaan. Als het kind er tevreden over is, is het goed.

Maken jullie ook regelmatig een knutsel voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden?

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)