Skip to Content

Tips voor een memorabele moederdag

Tips voor een memorabele moederdag

Komende zondag is het moederdag. Ben je bang dat je partner / kinderen dit vergeten? Of wil je ze een handje helpen. Een beetje sturen in de juiste richting. Ik weet niet hoe dat bij jullie in huis zit. Hier probeert manlief het in ieder geval wel, maar komt dan net met het verkeerde aanzetten.

Het feit dat hij het heeft geprobeerd is natuurlijk het belangrijkste. Het mooiste moederdagcadeau wat ik van hem kreeg, was toen ik zwanger was van de eerste. Het was een simpel blokje hout dat hij zelf had gegraveerd.

Heel eenvoudig, maar ik hou van dat soort voorwerpen die je kan bewaren. Het blokje heeft dus ook een mooi plaatsje gekregen op de babykamer. Behalve dit cadeautje dat hij ergens in een la had verstopt had hij er een hele speurtocht van gemaakt. Met aanwijzingen waar ik moest kijken voor de volgende clue.

Lees ook: Moederdag

Wil jij je partner op ideeën brengen, print dan het volgende lijstje met tips uit, en laat deze ‘toevallig’ slingeren. Wie weet wordt dit de leukste moederdag ooit.

Tijd met elkaar

Zet een kruis in je agenda, en die van je partner. Zorg ervoor dat je kinderen die dag geen afspraken hebben, dus geen sportwedstrijden, verjaardagen of familiebezoeken. En breng gezellig met je gezinnetje de dag door. Inspiratie nodig om iets te doen. Lees dan de gastblog die ik schreef voor gezinspiratie.

Zet de kinderen in

Weet je echt niet wat je moet doen, laat je kinderen dan hun gang gaan. Koop bijvoorbeeld een wit bord bij de xenos, een houten doosje, of een canvas. Een doosje vingerverf bij de hema. En een plus een is twee. Rommel is niet erg, mama doet waarschijnlijk toch wel de was ;-)

Een goede nachtrust

Geef je vrouw de gelegenheid om eens een nachtje bij te rusten. Stel voor om na het eten de kinderen naar bed te brengen. Zij krijgt de zeggenschap over de afstandsbediening. Schenk een lekker glaasje wijn in. Stel een voetenmassage voor. En als de kinderen wakker worden; jij hebt nachtdienst. Een oogmaskertje is dan ook wel fijn.

Nieuwe traditie

Bedenk een nieuwe traditie voor jouw gezin. Ook als je vrouw al een aantal jaar partner is, zal ze dit kunnen waarderen. Denk bijvoorbeeld aan, uit eten in het restaurant waar je samen voor het eerst bent geweest. Weet je echt niets meer, kan je altijd een kopje koffie met appeltaart bij je (schoon)ouders gaan eten en daar een traditie van maken.

Nu even niet

Komt het op moederdag echt niet uit om er extra tijd aan te besteden, bijvoorbeeld omdat de kinderen doodziek zijn. Of je in het buitenland zit voor werk. Maak dan een boekje met tegoedbonnen. Die later ingezet kunnen worden. Zelfs Sheldon komt hier mee weg!

Toch een cadeautje

Cadeautjes zijn altijd leuk om te geven. Maar staat het salontafeltje van je vrouw al vol met flesjes van parfum, het huis vol met bloemen en weet je zeker dat er ergens in de keuken een secret stash aan chocola ligt geef dan een cadeautje wat bewaard kan worden. Bij voorkeur iets persoonlijks.

Ja, diamonds are a girls best friend, maar zonder zal je vrouw ook wel van je houden. Nog wat extra inspiratie.

  • High wine; dump de kinderen bij oma, en ga gezellig samen eten en wijntjes drinken.
  • Sieraden; vooral persoonlijke sieraden, bijvoorbeeld met een duimprint of citaat zullen het goed doen.
  • Moederdag ontbijt op bed; lekker croissantje, warm broodje, jus d’orange, koffie of thee, vers stukje fruit, eitje erbij en natuurlijk een mooie roos.
  • Bloemen; een mooie bos voorjaarsbloemen. Of gelijk een potje bloemen, die in de tuin past. Of gezellig samen een boompje planten.
  • Brief / gedicht; Schrijf een mooie brief of een gedicht. Lintje er om en klaar.
  • Macarons; cupcakes zijn lekker, maar macarons zullen het ook zeker goed doen. Heb je de tijd; kies dan voor een workshop.
  • Fotosessie; druk een aantal foto’s van de kinderen af en plaats deze in een fotolijstje. Of regel een fotograaf voor een familieportret.
  • Tijdschriftabonnement; Er zijn meer dan genoeg tijdschriften om uit te kiezen. Denk eens aan de Linda.
  • Elektrische apparaten; heeft je partner nog geen e-reader, of een tablet, of zou ze stiekem toch een nieuw fototoestel willen…
  • Uitgaan; regel bijvoorbeeld kaartjes voor een avondje lachen in het theater, een musical of een film die ze graag wil zien.

Onthoudt; het zijn de kleine dingen die het hem doen! Laten zien dat je er aan hebt gedacht is al voldoende.

Linda van Aken