Skip to Content

Bonnenboekje maken met ideeën voor tegoedbonnen en coupons voor moederdag. Inclusief printables

Bonnenboekje maken met ideeën voor tegoedbonnen en coupons voor moederdag. Inclusief printables

Mijn favoriete cadeau. Zowel om weg te geven als om te krijgen. Een cadeau waar echt moeite voor wordt gedaan. Niet alleen ter voorbereiding maar ook een lange tijd erna. Dochters die veel voor hun moeders over hebben, dat is het meest waardevolle van je kunt krijgen.

Wil jij zelf voor jouw eigen moeder een bonnenboekje maken of juist voor je moeder van 35? Je kunt het geheel naar eigen inzicht invullen. Of ben jij die papa die zijn kind helpt om een fantastisch tegoedbonnenboekje voor zijn moeder te maken? Ik ben er ook voor jou! Doe er je voordeel mee.

Lees ook: Moederdag

Huishouden bonnen

In het huishouden zijn er talloze bonnetjes te bedenken. Hieronder zet ik er een paar uiteen voor je.

De afwas

Het bonnetje wat natuurlijk niet kan missen in het boekje. Een gerenommeerd bonnetje wat al jaren meegaat. Misschien moet jij de vaatwasser inruimen in plaats van af te wassen. Of misschien wel allebei. Moeder bepaalt.

Tafel dekken

Misschien zit dit al in je takenpakket dus hoef je dit bonnetje niet te schrijven. Misschien kun je er dan tafel afruimen bijschrijven. Twee-in-één. Kan je moeder lekker natafelen.

Stofzuigen

En met één keer stofzuigen kom je er niet van af. Nee, kies ervoor om het de hele week te doen of bied aan dat je het hele huis stofzuigt.

Koken

Ja, koken! Omtrent koken kun je natuurlijk een heel assortiment bonnetjes inzetten.

Ontbijt

Ontbijt op bed kan niet ontbreken. Kook lekkere eitjes, pers wat sinaasappels en bak de pistoletjes bruin. Aanschuiven maar. Geniet je moeder nog meer van een ontbijtje op bed? Die ene trap omhoog lopen moet je haar er maar bij schenken. Doe je wel voorzichtig?

Vegen

De tuin eens even goed aanvegen is nooit verkeerd. Helemaal tijdens de herfst. Als dochter ga je het nog druk krijgen tijdens de herfst met het uitlaten en vegen.

De was

De was is een huishoudelijke taak die elke dag terugkomt. Van wasmachine aanzetten tot aan ophangen naar strijken en weer terug de kast in. En vervolgens staat er weer een vuile was op je te wachten.

Hoogste tijd dat jij een steentje bijdraagt aan dit oneindige klusje. Strijk eens een blouse of vouw al die handdoeken voor je moeder. Het word je in dank afgenomen!

Kamer opruimen

Dit is een heel ruim begrip. Je kunt hier natuurlijk specifiek onder zetten wat je bedoelt met dit bonnetje. Bijvoorbeeld: Vandaag ruim ik mijn kamer op. Ik zorg ervoor dat mijn vieze kleding in de was terechtkomt.

Dat je mijn kamer überhaupt kunt binnenkomen. Dat ik mijn beddengoed verschoon en mijn gordijnen opendoe. Pas op, moeders kan deze op elk moment inzetten. Wees op je hoede!

Huisdieren bonnen

Hebben jullie huisdieren; dan heb je vast wat aan de volgende suggesties:

Hond uitlaten

Een week lang de hond uitlaten zonder morren uiteraard. Door weer en wind in te zetten. Hopelijk is moeders zo slim om deze tijdens een gure herfstweek in te zetten.

Kat uitlaten

Hebben jullie geen hond maar een kat? Wees dan zo lief om een bonnetje te maken om de kat uit te laten. En weer geldt: inzetten in de herfst.

Vissenkom

En heb je geen hond en kat? Stel dan voor om de vissenkom schoon te maken. Een vissenkom uitlaten is natuurlijk echt absurd.

Dierloos

Hebben jullie helemaal geen dieren? Zorg dan voor de vlinders in de tuin en strooi wat bloemzaad om de vlinders blij te maken.

Aandacht bonnen

Wil je eens iets anders geven dan huishoudelijke klusjes, denk dan eens aan aandacht. Aandacht? Wat is dat voor gek idee? Let maar eens op. Je moeder gaat hier blij van worden en jij waarschijnlijk ook. Win-win!

Nagels lakken

“Ik lag je nagels, mama”-bonnetje. Hoe leuk is het dat jij eens de nagels van je moeder mag lakken. Al die keren dat zij al vanaf je tweede levensjaar jouw nagels lakt, mag jij het eens terugdoen. Kijken of jij dezelfde precisie hebt als je moeder.

Kledingadvies

Neem je moeder mee naar haar kledingkast en oordeel samen over haar kledingkeuze. Pak elk om de beurt een kledingstuk en zeg wat jullie er van vinden. Help je moeder naar een gevulde kledingkast met kleren waar ze blij van wordt.

Shoppen

En is de kledingkast drastisch uitgedund, dan is het natuurlijk tijd om samen met je moeder te shoppen. Gooi je moeder de pashokjes in met kleding die ze zelf nooit zou hebben uitgezocht, maar waar jij zeker van weet dat zij zich in die kleding helemaal te gek voelt.

Kapsel

En als je nou toch bezig bent met een kleine metamorfose, ga eens samen naar de kapper.

Schoonheidsspecialiste

In het rijtje ‘beauty’ kan de schoonheidsspecialiste niet ontbreken. Neem samen een duo-behandeling. Ontspannen in de verwarmde stoel. Is dit nou te duur voor jou als dochter? Dan kun je dat natuurlijk op het bonnetje schrijven. Je biedt jezelf gewoon aan als “ik wil graag mee als je naar de schoonheidsspecialiste gaat”.

Wandeling

Het klinkt misschien suf, maar het is heerlijk. Een wandeling met z’n tweeën door het bos, over het strand of langs de huizen. Wandelen met goed gezelschap, daar scoor je altijd mee. En laat jij als dochter nou eens de stempel: “Goed gezelschap” op je voorhoofd hebben staan.

Schoudermassage

Onze dochter van 7 jaar kan met haar kleine handjes zulke lekkere schoudermassages geven. Helaas is ze er na vijf minuten wel weer klaar mee. Dus ga voor een bonnetje “massage voor 15 minuten”.

Spel spelen naar keuze

Spelletjes spelen is van alle tijden. Ga voor een spelletjesavond. En versla haar als je kunt. Het is natuurlijk geen bonnetje dat je haar laat winnen.

Mama & opvoeding bonnen

Uit liefde voor mama

Gedrag

Moeders vinden het fijn als je je gedraagt. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Dus geef haar een paar bonnetjes die ze in kan zetten wanneer jij je niet gedraagt.

Anderhalf uur beeldschermtijd

Er zitten vaak zat dagen tussen dat je langer dan een half uur op je beeldscherm zit. Voor deze ene keer kan je moeder haar bonnetje inzetten dat je maar een half uur op je mobiel zit.

Eén keer kom ik zonder zeuren uit bed

Heb je er elke ochtend moeite mee om uit bed te komen? En vind je het vervelend dat je moeder dan weer naast je bed staat om je eruit te slepen? Voor deze ene keer hoef jij je niet aan je moeder te ergeren, want je komt deze keer helemaal zelfstandig en vrolijk het bed uit.

Als je slim bent, zet je erbij dat ze deze in de avond moet inleveren. Zodat jij je er de hele nacht op kunt voorbereiden om eens een keer op tijd uit bed te komen.

Ik plaag mijn broertje één dag niet

Broertjes. Wat moet je er af en toe mee? Achter het behang plakken! Maar niet met dit bonnetje. Voor deze keer plaag jij je broertje niet, accepteer jij zijn plagerijtjes en ben je de liefste zus ooit. Ja, dit bonnetje kan ook zeker wanneer je 47 jaar bent.

Ik zet mijn muziek zachter zonder weerwoord

“Waarom zou je dat doen? Lalalala…” schalmt er door het huis. Juist op volume 34! De buren genieten volop mee. Een bonnetje om de muziek op volume 12 te zetten voor één dag is zo geschreven.

Ik ga meteen aan mijn huiswerk zitten

Nog een leuke! Het huiswerk direct maken als je thuiskomt uit school. Zonder dat je moeder er ook maar iets over hoeft te zeggen. En hoe dit te integreren is als dochter van 43 jaar? Ja, daar ben ik zelf ook nog niet over uit.

Ik reageer op alles met “Ja, mam” vandaag

Dit is een gedurfde bon. Durf jij het aan?

Tips voor het bonnenboekje maken

Schrijf de bonnetjes met de hand. Teken er iets leuks bij of plak er een sticker bij. Bonnenboekjes die met de hand geschreven zijn, vallen over het algemeen nog ietsiepietsie meer in de smaak. Je kan heel eenvoudig een bonnenboekje maken door een vouwblaadje in vieren te vouwen en dan in het midden vast te nieten.

Je kan dan op ieder blaadje een tegoedbon schrijven. Ook notitieboekjes kan je hiervoor prima gebruiken. Of gebruik een van de gratis printables die je hier vindt.

Wat voor bon zou jouw moeder verdienen?

Anita Schokker