Skip to Content

Vilten mobiel maken voor je baby in herfst thema

Vilten mobiel maken voor je baby in herfst thema

Als het voor de zoveelste keer een dag regent en je geen zin hebt om de deur uit te gaan kan dat behoorlijk deprimerend zijn. Wie wordt er nu niet happy van een vrolijke slinger mobiel?

Tegenwoordig is het hartstikke hip om een slinger in de woonkamer op te hangen. Het is niet meer nodig dat er iemand jarig is. Dit keer in de vorm van een herfst mobile zodat je hem een mooi plekje voor het raam kan geven.

Wat heb je nodig om een mobiel te maken

Voor deze eenvoudige DIY herfst mobile heb je niet veel materiaal nodig.

  • Vilt
  • Stofschaar
  • Naald en draad
  • Potlood (of pen)
  • Lijm
  • Gekleurd papier
  • Rond deksel
  • Eventueel een afbeelding van een blad die je op internet vind om over te trekken

Werkwijze:

Het maken van deze mobile is eigenlijk heel eenvoudig. Je begint met het uitzoeken van het vilt. Hiervoor kan je het beste een aantal herfstige kleuren kiezen zoals rood, oranje, geel, groen en soms kom je ook bruin tegen.

Daarna ga je verder met het tekenen / overtrekken van de blaadjes op een stukje vilt. Het is altijd een beetje puzzelen om zoveel mogelijk blaadjes uit een stukje te krijgen. Je kan er voor kiezen om met zwarte stift een aantal nerven te tekenen zodat het echte bladeren worden.

Nu kan je deze bladeren aan elkaar rijgen. De onderste heb ik vast gemaakt met een knoopje. De overige los zodat je ze straks goed kan rangschikken. Ik heb in totaal zes slingers gemaakt 1 met 4, 2 met 3 en 3 met 2 blaadjes. Hierbij geprobeerd om de kleuren niet allemaal gelijk te maken.

Het geeft ook een mooi effect als je vier slingers met vier bladeren maakt. Voor een lange slinger kan je ze in de lengte aan elkaar naaien. Dit kan met simpel naald en draad, maar natuurlijk ook met een naaimachine.

Deze losse slingers kan je vervolgens aan een stok binden die je buiten hebt gevonden. Zo krijg je een soort bladergordijn idee. Of je gebruikt een deksel van een leeg yoghurt bakje. Met de naald steek je hier de touwtjes door en maakt ze aan de bovenkant vast met een grote knoop.

Door vilt te gebruiken blijven de bladeren in principe hangen waar je ze plaatst, eventueel kan je onder een blad voor de zekerheid nog een klein knoopje leggen.

Hebben jullie ook slingers in je huis hangen?

Linda van Aken