Skip to Content

Eerste Moederdag baby; ideeën, gedicht en cadeaus

Eerste Moederdag baby; ideeën, gedicht en cadeaus

De eerste keer Moederdag is toch altijd wel een heel bijzondere ervaring. Nu zal de kleine nog niet zelf voor een pakje kunnen zorgen, maar als partner kun je uiteraard wel iets namens je baby geven.

Wat zou je kunnen geven? Wat voor geschenk past bij zo’n eerste Moederdag? En wat schrijf je er bijvoorbeeld bij? En wat kun je nog meer doen? O ja, ben jij zelf die mama?

Het is niet raar als de kersverse papa helemaal niet aan Moederdag denkt…dus een luide hint geven kan geen kwaad!

Lees ook: Moederdag

Even verwennen

Oké, je partner is inderdaad niet jouw eigen moeder. Maar omdat jouw zoontje of dochtertje het echt nog niet zelf kan, ben jij degene die zijn of haar taak op zich neemt! En die vrouw verdient het gewoon om verwend te worden op haar eerste Moederdag!

Dus geef haar maar lekker een ontbijtje op bed, want dat hoort er toch wel bij, nietwaar? En natuurlijk hoort er op dat ontbijtbordje/dienblad niet alleen een sapje en wat lekkere broodjes te staan, maar ook een leuk pakje op te liggen.

Mooie cadeaus voor de eerste Moederdag

Moederdag en dit jaar is het de eerste keer dat jullie ook ouders zijn. Je wilt graag de kersverse moeder verrassen met een mooi cadeau om deze dag bijzonder te maken. Cadeautjes die hier heel goed bij passen zijn cadeautjes waar de baby zelf op staat of de naam van het kindje.

Een lieve wens voor de moeder of een mooi gedichtje past hier uiteraard ook prima bij. Om je inspiratie te geven laten we een paar voorbeelden van mooie cadeaus zien:

 • Een leuke luiertas met de afbeelding van de baby erop
 • Een mooi shirt of ander kledingstuk met de baby erop of een lieve tekst
 • Een mok met jawel, alweer die tekst of foto
 • Maak het nog veel mooier en geef iets echt heel moois: een ketting met een kinderkopje eraan. Hier laat je dan de naam en geboortedatum van de baby op graveren. Er zijn ook bedels te koop waar je een foto in kunt laten graveren.
 • Houdt ze van bloemen? Een extra groot boeket bloemen kan dan ook een mooi idee zijn.
 • Geboorteposter: een poster waar de naam van je baby opstaat, zijn sterrenbeeld, geboortedatum en -tijd. Heel mooi om op te hangen in je eigen slaapkamer, bijvoorbeeld, of in die van de baby zelf.
 • Houdt ze van lezen, dan maak je haar zeker blij met een boekenbon, een goed boek (als je weet waar ze van houdt…) of een abonnement op zoiets als Kobo Plus als ze een e-reader heeft. Heeft ze die nog niet dan zou je die natuurlijk juist nu kunnen geven!

Tip: geef haar op Moederdag nooit een nuttig cadeau. Het gaat er nu eens echt om haar in de watten leggen en dat doe je echt niet met een nieuwe koelkast of slacouvert. Wel is het fijn om iets te krijgen wat je ook kan bewaren om dit niet te vergeten.

Lees ook: Wat te doen op Moederdag?
Lees ook: Mooiste cadeaus voor moederdag

Voor de liefste mama

Snuffel maar eens rond en je zult zien dat je online heel veel keus hebt uit leuke geschenken met de tekst ‘voor de liefste mama’. Natuurlijk zijn die heel erg geschikt voor moederdag. Maar een paar eigen woorden laten drukken op een voorwerp is tegenwoordig niet moeilijk meer.

Ieder zichzelf respecterende fotoshop biedt dit soort mogelijkheden aan op talloze producten. Door je eigen woorden en je eigen afbeelding te gebruiken maak je het veel persoonlijker en is het nog veel leuker om te geven én te krijgen!

Mooie kaarten en gedichtjes

Wil je het cadeautje vergezellen van een mooie kaart of met een lief gedichtje? Je kunt leuke kaarten hiervoor kopen en een leuk gedichtje is zo gevonden op internet. Maar in je eigen woorden vertellen waarom ze dit pakje verdient zegt waarschijnlijk veel meer!

Lees ook: Moederdag gedichten

Fotoreportage

Natuurlijk zullen jullie zelf ook al veel foto’s van de kleine maken, maar zo mooi als een echte fotograaf het kan lukt toch vaak net niet. Een mooie reportage laten maken van de kleine en dit aan je vrouw/vriendin geven is zeker een heel mooi idee.

Of misschien nog wel leuker: plan een fotoshoot in met het hele gezin en vertel haar dit op moederdag. Dan heb je meteen een prachtige reportage van jullie als gezin en apart van de baby. Laat de mooiste foto’s vergroten zodat jullie dit een prachtig plekje kunnen geven in jullie kamer.

Een fijn uitje voor mama

Een ander origineel cadeau voor Moederdag is een beleveniscadeau geven. Een uitje wat ze altijd al graag wilde, bijvoorbeeld, of iets waar ze even helemaal alleen van mag genieten. Een dagje wellness met vriendinnen om even lekker helemaal tot rust te komen. Een etentje met jou. Of juist iets leuks met de baby samen.

Jij weet vast wel iets waar je haar blij mee kunt maken. Je kan zelfs denken aan een weekendje weg, maar bedenk dan wel goed of je dit met of zonder baby doet.

Een weekendje weg geven terwijl ze voor geen goud bij haar baby vandaan wil is toch echt een minder leuk cadeau…

Naar oma

Uiteraard is het niet alleen Moederdag voor jou als kersverse moeder, maar ook jouw moeder blijft nog altijd jouw moeder… En misschien is het voor haar wel de eerste Moederdag als oma?

Hoe dan ook: even langs je moeder en schoonmoeder gaan hoort er natuurlijk ook bij. En ook oma’s zullen smullen van pakjes waar de baby op staat.

Een leuk albumpje met de mooiste foto’s van de baby zal ze prachtig vinden. Of wat dacht je van een mooi ingelijste foto of één op canvas?

Nog meer verwenideeën

Moederdag is niet alleen de dag dat je moeders even in het zonnetje zet, maar het is toch ook de bedoeling dat ze verwend wordt. Dat ze even niet achter het eten aan hoeft te hollen, bijvoorbeeld.

Naast het ontbijt op bed kun je natuurlijk best nog meer leuke dingen doen voor haar:

 • Een lekker bad met een lekker geurtje voor haar klaarzetten
 • Haar meenemen (en de kleine) naar een restaurant of een gezellig terrasje
 • Jij kookt vanavond
 • Haar favoriete film aanschaffen/opzoeken op Netflix en hier samen van genieten. Gaat de baby huilen, dan ben jij degene die dat regelt!
 • Zorg voor een gezellige avond met wat lekkers en een romantisch sfeertje in huis…
Wil Cats
Volg me via:
Latest posts by Wil Cats (see all)