Skip to Content

Mooiste cadeaus voor moederdag

Mooiste cadeaus voor moederdag

Heb je inspiratie nodig voor een cadeau voor de liefste moeder van de wereld? Dit zijn de zeven mooiste cadeaus voor Moederdag.

Lees ook: Moederdag

Pakketje met haar favorieten

Een heerlijk cadeau waar ze vast blij mee zal zijn. Vul het met de bonbons die ze zo lekker vindt maar nooit voor zichzelf koopt. Stop ook haar favoriete thee of koffie erin, of allebei. Doe er een flesje wijn, likeur of bier bij als ze daar van houdt en een lekker knabbeltje.

Kies een bodylotion van haar favoriete geurtje, een geurkaars in haar lievelingskleur, één van die mooie wierookhouders met wierookstokjes, een mooie kaart of een notitieboekje om haar schrijfsels kwijt te kunnen of een mooie edelsteen voor in huis. Ze zal vast stralen bij het zien van dit pakket met al haar favorieten.

Fotocollage

Verras moeder met een persoonlijk cadeau in de vorm van foto’s die haar herinneren aan alle gelukkige momenten en speciale gebeurtenissen met de kinderen en kleinkinderen.

Je kunt de foto’s in een passe-partout plaatsen of je kunt ze in een hartvorm plakken voor een extra boodschap van liefde.

Tuinhandschoenen

Voor de moeder die graag met haar handen in de aarde wroet, is een mooie set tuinhandschoenen een prachtig cadeau. Een paar tuinplantjes erbij en ze kan meteen aan de slag met haar favoriete bezigheid.

Gepersonaliseerde windgong

Wie is er niet gek op het lieflijke geluid van windgongs? Hang er een persoonlijke boodsch

Luister naar het geluid van de gong om te horen of het zacht en lieflijk klinkt. Er zijn namelijk ook windgongen die een vrij hard geluid produceren.

Iets in haar stijl

Heeft je moeder een bepaalde kledingstijl of een servies dat ze spaart? Verras haar dan op moederdag met een item dat haar outfit of verzameling compleet maakt. Denk aan een handtas of shawl in haar stijl, een mooie ring met edelsteen of een kommetje of kopje met haar favoriete motief.

Bloemen in een mooie vaas

Een mooie bos bloemen is altijd een goed idee voor Moederdag, maar met een bijpassende vaas erbij is het helemaal een feest. Kies bloemen waar je moeder gek op is en die haar lievelingskleur hebben.

Een veldboeket met allemaal verschillende bloemen is ook erg geliefd bij moeders. Net als geurende bloemen, zoals fresia’s of violieren. Lelies kunnen erg sterk geuren en bovendien is de teelt zeer vervuilend. Dat maakt deze bloemen een minder goede keuze voor een moederdagboeket.

In plaats van een boeket kun je ook verschillende kleine vaasjes met één of enkele bloemen te vullen. Dat kan met bloemen uit de winkel of uit de tuin.

Of wat dacht je van echte veldbloemen als paardenbloem en fluitenkruid? Deze doen het ook goed in een boeket of als enkele bloem in een kleine vaas.

Nachtkleding

Een pyjama in een zachte stof of een nachthemd van satijn is een fantastisch cadeau voor Moederdag. Zeker als er een mooie boodschap op staat.

Linda van Aken