Skip to Content

Moederdag High Tea

Moederdag High Tea

Moederdag is de perfecte gelegenheid om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten en haar te laten zien hoeveel je van haar houdt.

En wat is er nou beter dan haar te verrassen met een heerlijke High Tea? Een Moederdag High Tea is een gezellige en feestelijke manier om Moederdag te vieren en samen te genieten van allerlei lekkernijen.

Maar hoe organiseer je nou een High Tea voor Moederdag? Hieronder geven we je een aantal tips en recepten voor een geslaagde Moederdag High Tea. Je kan het bijzonder maken en de kinderen vragen om allemaal een van de gerechten te maken.

Lees ook: Moederdag

High Tea

Een High Tea is eigenlijk een uitgebreide variant op de traditionele Afternoon Tea, een typisch Brits gebruik dat in de 19e eeuw ontstond. In de Afternoon Tea werden lichte hapjes zoals sandwiches, scones en cake geserveerd, samen met thee en eventueel champagne.

De High Tea daarentegen was oorspronkelijk bedoeld als avondmaaltijd voor de arbeidersklasse. Het bestond uit hartige gerechten zoals stoofpotjes, aardappelen en vlees, en werd vaak rond zes uur ‘s avonds geserveerd.

Tegenwoordig is de High Tea vooral bekend om zijn zoete en hartige hapjes, zoals sandwiches, scones, quiches, taartjes en bonbons, die meestal samen met thee en soms ook met champagne worden geserveerd.

Een High Tea is dus eigenlijk een uitgebreide variant van de Afternoon Tea en is de perfecte gelegenheid om samen met vrienden of familie te genieten van allerlei lekkernijen.

Gerechten voor een Moederdag High Tea

Scones

Moederdag High Tea - Mamaliefde

Scones zijn een onmisbaar onderdeel van een High Tea. Ze zijn eenvoudig te maken en heerlijk om te serveren met room en jam. Voor een extra speciale twist kun je cranberry’s of blauwe bessen toevoegen aan het deeg.

Mini quiches

Moederdag High Tea - Mamaliefde

Quiches zijn een hartig gerecht dat perfect past bij een High Tea. Maak mini quiches met verschillende vullingen, zoals spinazie en feta of spek en prei.

Mini sandwiches

Moederdag High Tea - Mamaliefde

Mini sandwiches zijn een klassiek onderdeel van een High Tea. Kies voor verschillende soorten brood, zoals volkoren of wit, en beleg ze met verschillende toppings zoals zalm, roomkaas en komkommer.

Macarons

Moederdag High Tea - Mamaliefde

Macarons zijn kleine, kleurrijke en heerlijke zoete lekkernijen. Ze zijn perfect om te serveren bij een High Tea. Probeer verschillende smaken, zoals framboos, vanille en pistache.

Chocolade truffels

Moederdag High Tea - Mamaliefde

Chocolade truffels zijn een decadente traktatie die niet mag ontbreken op een High Tea. Maak ze zelf door pure chocolade te smelten en te mengen met room. Rol het mengsel in balletjes en bestrooi ze met cacao of kokosnoot.

Tips voor een geslaagde Moederdag High Tea

  1. Decoreer de tafel Maak de tafel extra speciaal door deze te decoreren met bloemen, kaarsen en mooie servetten. Gebruik een speciaal tafelkleed en mooi servies om de High Tea nog feestelijker te maken.
  2. Kies de juiste thee Kies verschillende soorten thee voor de High Tea, zoals earl grey, kamille en muntthee. Zorg ervoor dat er ook cafeïnevrije opties beschikbaar zijn.
  3. Maak het persoonlijk Maak de High Tea extra persoonlijk door de favoriete gerechten van je moeder te serveren en gebruik te maken van haar favoriete kleuren en decoraties.
  4. Zorg voor een goede sfeer Maak de High Tea extra gezellig door sfeervolle achtergrondmuziek te spelen en kaarsen te branden. Dit zorgt voor een ontspannen en intieme sfeer waarin iedereen zich op zijn gemak voelt.
  5. Bereid alles op tijd voor Zorg ervoor dat je alle gerechten en drankjes op tijd klaarmaakt, zodat je tijdens de High Tea zelf ook kunt genieten van de gezelligheid en het gezelschap. Plan de voorbereidingen goed en zorg dat je alles op tijd af hebt.

Een Moederdag High Tea is een bijzondere en feestelijke manier om Moederdag te vieren. Door de geschiedenis en de traditie van de High Tea te combineren met persoonlijke favorieten en een gezellige sfeer, kun je je moeder of speciale vrouw in je leven laten zien hoeveel ze voor je betekent.

Met deze recepten en tips kun je een onvergetelijke Moederdag High Tea organiseren die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

Linda van Aken