Skip to Content

Water marbling met verf of nagellak voorbeelden

Water marbling met verf of nagellak voorbeelden

Een tijdje geleden zag ik dit in een Youtube filmpje voorbij komen van water marbling. Nu in het kader van Valentijnsdag, of straks over een paar maanden voor moederdag is dit natuurlijk een ontzettend leuk idee om te proberen. In totaal hebben we drie bekers gedecoreerd, de eerste heb ik zelf een beetje geprobeerd.

Nieuwsgierig of het überhaupt al werkte, de tweede samen en de derde heeft onze dochter alleen gedaan. Vanaf het werken met nagellak tot en met het onder water dompelen. Later zag ik nog veel meer filmpjes waar er zelfs uitgebreide patronen werden gemaakt. Bijvoorbeeld voor het versieren van nagels.

Voor deze diy heb je nodig; een kom water, glazen en nagellak. De glazen en nagellak kocht ik heel goedkoop bij de Action. Ideaal voor als je iets nieuws wilt uitproberen en nog niet zeker weet of het wel werkt.

DIY Water marbling verven met nagellak - Mamaliefde.nl

Vervolgens druppel je heel eenvoudig wat nagellak in het water. Heel zachtjes, zodat dit niet meteen de bodem raakt. De glitternagellak die ik had gekocht doet dit al vrij snel. Natuurlijk kun je ook gewoon vanuit het flesje schenken ;-)

Met deze nagellak vond ik dat geen probleem. Vervolgens dompel je de beker onder water onder een schuine hoek en draait het voorzichtig rond zodat aan alle kanten er een gemarmerd patroon ontstaat.

Daarna is het een kwestie van opdrogen, insprayen met een beschermende lak en je kunstwerk is klaar. Het voordeel van nagellak is dat dit waterresistent is en dus niet snel kapot zal gaan tijdens de afwas.

DIY Water marbling verven met nagellak - Mamaliefde.nl

Patronen water marbling

DIY Water marbling verven met nagellak - Mamaliefde.nl

Wil je graag een patroon in de water marbling decoratie? Het beste kan je dan beginnen met een witte nagellak en ervoor zorgen dat deze het gehele wateroppervlakte bedekt. Vervolgens druppel je van een aantal kleuren iedere keer een nieuwe ring. Dit doe je heel eenvoudig door in het midden van de roos een nieuwe kleur te druppelen met de kwast van de nagellak.

De rest zal dan uitdijen zodat je een echte roos krijgt zoals op een dartbord. Vervolgens kan je met de punt van een satéprikker van binnen naar buiten of van buiten naar binnen lijntjes trekken, of zelfs met de klok mee draaien zodat er een swirl ontstaat. Dit levert echt heel gave effecten op.

Let op; wil je het mooi houden, dompel dan het voorwerp volledig onder water en verwijder eerst de overtollige nagellak voordat je het voorwerp weer boven water haalt. Met een transparante nagellak of een lak kan je een beschermende topcoat aanbrengen.

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Bianca schreef:

  Heel leuk gedaan dit doe ik ook wel eens met mijn dochtertje, dan word mijn nagellak tenminste nog eens gebruikt (draag het bijna nooit) x

 2. Simpel, met een snufje liefde schreef:

  Wauw prachtig! Ik had het nog nooit gezien. Ik ga het zeker een keertje proberen met de jongens.

 3. Bespaarzuinig schreef:

  Leuk idee zeg! Mooi resultaat ook en interessant voor verschillende leeftijden.
  Dank je wel.

 4. Nathalie schreef:

  Heel leuk weer Linda!!

 5. Volgmama schreef:

  Wat een leuk effect. Ook leuk om een schoteltje en kopje als set te doen voor moederdag.

 6. Marguerita schreef:

  Wat bijzonder, ik had er nog nooit van gehoord! Leuk resultaat ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.