Skip to Content

Kinder cocktail party ideeën voor thuis

Kinder cocktail party ideeën voor thuis

Het einde van het schooljaar nadert en hoe kun je dat beter vieren dan met een cocktailparty? Ook vorig jaar begonnen we de vakantie met een party, en dat was een groot succes. Een feestelijke party met fruitige en koele drankjes die niet alleen lekker zijn maar ook gezond!

En wat is dan lekkerder dan een ‘echte’ cocktail. En dan vooral zo’n bruisende. Het aantal keren dat ze prik hebben gedronken is op één hand te tellen, veel koolzuurhoudende drankjes zitten ook vol met suiker en dat is nergens voor nodig.

Daarom ging ik aan de slag met de nieuwe SodaStream om zelf bruisende cocktails te maken voor de kinderen. Lekker in combinatie met ijs en fruit. Omdat smaken verschillen had ik er een soort bar van gemaakt zodat ze zelf hun eigen cocktails konden mixen! Dat lieten ze natuurlijk geen twee keer zeggen. En stiekem heb ik het zelf ook gemaakt ;-)

Voorbereidingen

Kinder cocktail party ideeën voor thuis - Mamaliefde

Het water carboniseren met de SodaStream is zo gedaan. Ik had het een paar dagen daarvoor getest zodat hij klaarstond voor gebruik. Dat was puur even de gasfles er in draaien en de fles erin klikken. Daarna de knop indrukken, paar seconden wachten en klaar. Ideaal, want dan hoef je geen liters koolzuurhoudend water klaar te zetten.

Het voordeel is ook dat je nauwelijks meer flessen nodig hebt, de plastic soep is al groot genoeg. Dus dan is dit een bewuste keuze. De fles die je gebruikt voor het carboniseren kun je namelijk een paar keer achter elkaar gebruiken.

De gasfles kun je kosteloos weer laten bijvullen, waarbij je alleen betaalt voor het gas. Wel even het fruit snijden. Een deel van het (kleine) fruit had ik een dag daarvoor in ijsklontjesvormpjes gestopt om in te vriezen.

Klaarzetten

  • Schaal met fruit; aardbeien, druiven, bessen, bramen, stukjes ananas, partjes mandarijn, reepjes komkommer, schijfjes citroen of limoen
  • Satéprikkers en rietjes
  • IJsklontjes (al dan niet met ingevroren fruit)
  • Sorbetijs (al dan niet suikervrij)
  • Limonadesiroop (kan ook suikervrij)
  • De SodaStream met flessen water
  • Eventueel wat stampers, parasolletjes of palmboomstokjes
  • Eventueel muntblaadjes

Mixen maar

Kinder cocktail party ideeën voor thuis - Mamaliefde

En daarna kan het feest beginnen. De kinderen konden zelf hun favoriete fruit aan de satéprikkers rijgen zodat je kleurrijke smaakstokjes krijgt. In de glazen deed ik wat van het koolzuurhoudend water en op verzoek wat sorbetijs.

Die combinatie is echt heel erg lekker en doet denken aan sgroppino / spoom maar dan zonder de alcohol van de champagne. Indien gewenst konden ze ook een smaakje limonade toevoegen (dit doe je na het carboniseren) en tot slot de decoratie zodat de feestelijke drankjes klaar waren.

Laat de zomer maar komen

Kinder cocktail party ideeën voor thuis - Mamaliefde

Een superleuke activiteit voor op een kinderfeestje, maar ook bijvoorbeeld voor tijdens een babyshower (aangezien de zwangere geen alcohol mag drinken) of voor in de zomer bij een bbq-feestje. Lekker je eigen drankjes mixen, terwijl mama en papa ook genieten van hun drankjes. Zo horen ze er echt bij.

Mijn ouders hadden vroeger ook al een SodaStream, compleet met van die siropen zodat we verschillende smaakjes konden proeven. Dat was altijd een klein feestje.

De siroop is echter niet nodig, puur het gecarboniseerde water (water waaraan koolzuurgas wordt toegevoegd) was hier al een groot succes. Helemaal in combinatie met de zoete smaken van het fruit. Wij hebben een stijlvolle zwarte sodastreamer, maar je hebt hem ook in het wit of kleurrijk rood.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)