Skip to Content

Just Dance 2019 Nintendo Switch review voor kinderen

Just Dance 2019 Nintendo Switch review voor kinderen

Ook dit jaar komt Ubisoft met een nieuwe versie van de grootste muziekgameserie ooit met maar liefst 120 miljoen spelers over de hele wereld. Just Dance is al 10 jaar een gegarandeerd succes voor superveel plezier. Nu we thuis ook een Nintendo Switch hebben leek het me leuk om dit spel te testen.

De kinderen dansen graag en kijken de laatste tijd ook graag filmpjes op YouTube terwijl ze voor de tv staan mee te dansen. Wie zegt dat gamen heel passief is zonder beweging ;-) Daarom durfden wij wel een dansje te wagen.

En maar goed ook, want als ik nu om vijf uur vraag of ze tv willen kijken of een spelletje willen spelen kiezen ze 9 van de 10x voor dat laatste!

Just Dance

Just Dance 2019 is in tegenstelling tot veel andere games een actief en sportief spel dat kinderen en jongeren op een leuke manier bezighoudt, zeker met dit koude weer is het een gezonde bezigheid waarbij je lekker binnen kan blijven. Maar niet de hele dag op de bank hangt.

Bij Just Dance kan je met de joy controller in je hand meedansen en kan je ‘sterren’ verdienen door de bewegingen zo goed mogelijk na te doen.

Hierbij kan je kijken naar de karakters en dan met name de gekleurde hand die aangeeft waar je de controller moet houden, of onderin het scherm naar de bewegingen en de danspasjes die erbij horen.

Zodat je niet alleen punten scoort maar ook echt de choreografie kan aanleren. Het is mogelijk om vanaf de bank met een hand de bewegingen te doen, maar het leukste is natuurlijk om gezellig samen te dansen! Daarnaast geven de karakters regelmatig complimenten om je te stimuleren om door te gaan.

Bij Just Dance heb je twee categorieën; eentje met gloednieuwe hits als ‘Finesse (Remix)’ van Bruno Mars Ft. Cardi, ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa en Ben ‘Bum Bum Tam Tam’ van MC Fioti, Future, J Balvin, Stefflon Don & Juan Magan, en klassiekers zoals ‘Rhythm Of The Night’ van Ultraclub 90.

En de ander met kids modus met onder andere een dinosaurusdans, een liedje met spookjes, Coco en Jingle Bells.

Just Dance 2019 heeft verschillende modi, waaronder:

  • World Dance Floor, waar spelers online met elkaar kunnen dansen
  • Sweat Modus, waar je de calorieën er vanaf kan zweten
  • En de Kids modus die ook geschikt is voor jongere kinderen.

Ook geschikt voor kleuters?

Just Dance 2019 Nintendo Switch review voor kinderen - Mamaliefde

Als het gaat om computergames heb je verschillende leeftijdsindicaties; pegi 3 is voor alle leeftijden, en pegi 7 staat bijvoorbeeld voor vanaf 7 jaar.

Bij veel games moet je echter kunnen lezen om te begrijpen wat je moet doen. Dus kunnen ze het spel niet spelen zonder dat je regelmatig even moet helpen als ze zich afvragen wat ze nu weer moeten doen.

Je kan het spel spelen met twee spelers tegelijk, waarbij er liedjes zijn waarbij je dezelfde bewegingen maakt of dat er twee karakters zijn en je kan kiezen welke van de twee je wilt dansen.

Ook als je allebei dezelfde dans wilt doen is dat mogelijk. Wel viel het me op dat de blauwe controller dan een rood karakter krijgt, en de rode controller een blauwe wat in het begin even verwarrend was want wie ben je nu?

In totaal zijn er 8 nieuwe kindvriendelijke choreografieën en speciaal voor hen geselecteerde nummers. Je kan een specifiek liedje kiezen, of voor de shuffleknop gaan. Dan speelt hij alle liedjes in een willekeurige volgorde achter elkaar af.

Ideaal dus als je in de keuken staat om te koken terwijl zij graag op de Switch willen. Je stelt hem één keer in en klaar. En vinden ze een liedje niet zo leuk, dan gaan ze zitten en wachten tot het volgende liedje. De ervaring leert echter dat als ze eenmaal staan ze ook blijven staan want het is gewoon te leuk.

Extra features

Just Dance 2019 Nintendo Switch review voor kinderen - Mamaliefde

Daarnaast zijn er nog een aantal extra extraatjes of nieuwtjes bij deze game:

  • Het dynamische nieuwe thuisscherm heeft seizoensgebonden en speciale playlists voor evenementen, hoogtepunten uit het nieuws over de game en een nieuwe sectie gewijd aan de community. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, spring onze online World Dance Floor op… Alles in Just Dance komt samen op het volledig vernieuwde thuisscherm!
  • Bij aankoop van je game krijg je een maand lang gratis toegang tot 400 extra liedjes met Just Dance Unlimited! Dit is dé dans-on-demand-streamingservice.
  • Jouw speelervaring in Just Dance is nog nooit zo persoonlijk geweest. Zo krijg persoonlijke aanbevelingen van liedjes op basis van de door jouw gedanste nummers. Zo mis je niets! En heb je een feestje? Zet dan jouw eigen gemaakt playlist op repeat!
  • Een heel jaar feest! De fun met Just Dance 2019 stopt nooit, dankzij de dynamische nieuwe homepage met playlist voor elk seizoen, uitgelicht gamenieuws en een gloednieuw communitygedeelte.
  • World Dance Floor, de dansvloer waar het licht nooit aangaat! Dans met Just Dancers vanuit de hele wereld met de World Dance Floor én kwalificeer jezelf voor de Just Dance World Cup, wie weet word jij wel een Just Dance kampioen!
  • Als je graag in beweging wilt komen, zal de game je vertellen hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het dansen, speciaal in Sweat Mode. De game leert je dansgewoonten en schotelt je content voor die je zeker bevalt! Volg je gevoel en kies de perfecte vooraf samengestelde playlist die past bij je stemming, of maak je eigen playlists aan. Je kunt ook vragen of de game nog aanbevelingen heeft die bij je passen.
  • Dans met je smartphone! Te weinig controllers of geen camera bij je console is geen probleem meer. Download de gratis Just Dance Controller app en gebruik je smarthone op die 5 sterren te halen. Hiermee kan je tot wel zes personen spelen!
Linda van Aken