Skip to Content

Fotobehang kinderkamer; 7 voorbeelden ter inspiratie

Fotobehang kinderkamer; 7 voorbeelden ter inspiratie

Wanneer de uitstraling van de kinderkamer aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, zal het slapen een stuk eenvoudiger gaan. Een slaapkamer met een vrolijke uitstraling laat ze vast met plezier hun bed opzoeken.

Als je hierbij ook oog hebt voor de muren, kan het bijna niet fout gaan. De kindvriendelijke thema’s maken het mogelijk, iedere avond een andere invalshoek te bedenken die de fantasie aanwakkert.

Disney fotobehang

Fotobehang kinderkamer; 7 voorbeelden ter inspiratie - Mamaliefde

Als jouw kind fan is van Disneyfiguren, is het misschien een idee om de wanden in de kinderkamer te voorzien van fotobehang met Disney. De keuze is hierbij enorm.

Heb je een dochter die zich altijd verkleedt als prinses, dan is fotobehang met de prinsessen voor haar vast een schot in de roos. Een stoere zoon zal fotobehang met Peter Pan zeker weten te waarderen. Zo komt de fantasie van de kinderen echt tot leven via de afbeeldingen op de wanden.

Ieder kind groeit op met de vele films en liedjes van Disney. Zowel voor de kleintjes als voor de wat oudere kinderen zijn er Disneyfiguren die de kinderen aanspreken zoals een heel stoere Star Wars-kamer.

De keuze voor Disney fotobehang zal dan ook echt bij elke leeftijdscategorie in de smaak vallen.

Dieren fotobehang

Fotobehang waarop dieren staan afgebeeld, kan een slaapkamer meteen een in bepaald thema tot uiting doen komen. Een muur vol vogels, olifanten of giraffes laten de natuur direct binnenkomen in de kamer van jouw kleine.

De inrichting van de kinderkamer kan dan in dezelfde stijl worden vormgegeven als de print op het fotobehang. Dinosaurussen in mooie groentinten of babydiertjes in een luchtballon zijn erg leuk voor de kleinere kinderen.

De behangsoorten zijn er in kleurrijke samenstellingen, maar ook in wat neutralere versies. Zo kan aan ieders wens tegemoet worden gekomen.

Jungle/bos fotobehang

Kies jij voor een muur met een jungleprint, dan zal jouw kleine zich direct in het bos wanen. Voorzien van allemaal bomen en invallend zonlicht brengt de junglemuur direct allerlei ideeën naar boven. Voor de jongere kinderen zijn er leuke prints met apen, vogels en olifanten.

Is jouw kind al iets ouder, dan kan het mooi zijn om de kamer te voorzien van fotobehang met een prachtige luipaard op de voorgrond.

Wanneer de kinderkamer verder wordt aangekleed met een hangmat als accessoire, dan leidt het geheel tot een waanzinnige kinderkamer die jouw kleine vol trots zal laten zien aan familie en vrienden.

Bergen fotobehang

Niets is onmogelijk qua fantasie als het slaapvertrek van je zoon of dochter wordt voorzien van vliesbehang met bergen.

Een mooi thema om met vliegtuigen of luchtballonnen te combineren.

Zal vliegen dan toch mogelijk zijn?

Fotobehang auto

Zie je het al voor je? Een hele wand vol met auto’s op een echte rijweg. Niet alleen een lust voor het oog, je zoon of dochter zal hier vast een eigen invulling aan gaan geven met speelgoedauto’s.

De vrolijke kleurstellingen op het fotobehang staan garant voor lang plezier bij de allerkleinsten. Zijn ze wat groter, dan gaat hun fantasie op volle toeren werken en zal de muur onderdeel zijn van hun speelgedrag.

Hollandse klassiekers & Rijksmuseum fotobehang

Fotobehang kinderkamer; 7 voorbeelden ter inspiratie - Mamaliefde

Nederland op zijn mooist op deze fotomuur. Een typisch Nederlands bruggetje, water en natuurlijk een molen geven een mooi beeld van ons land. Huizen en bomen weerkaatsten prachtig in het water.

Het zet je kinderen vast aan het denken. Ooit willen ze een bootje gaan huren en genieten van het buitenleven in al zijn schoonheid.

Een wand voorzien van fotobehang met het thema Rijksmuseum kan de kinderkamer een veel ruimer effect geven. Een slaapkamer voor je kind hoeft geen kinderthema te hebben om er toch heel mooi uit te zien.

Door contrasten aan te brengen middels aankleding is het realiseren van een fijne ruimte goed te doen.

Eigen ontwerp of foto op maat

Elk slaapvertrek heeft zijn eigen vormen en afmetingen. Behalve bovenstaande mogelijkheden, kan een muur ook worden voorzien van een behang met eigen foto of ontwerp. 

Deze kunnen geheel naar eigen wens en op maat worden gemaakt. Zo heb je altijd een wand, die tot op de millimeter nauwkeurig voorzien is van een afbeelding die bij jouw kinderen past.

Bij een eigen ontwerp kan je kiezen voor een foto van bijvoorbeeld een leuke vakantie met jullie gezin. Hebben jullie een favoriete plek die regelmatig met het gezin wordt bezocht, dan kan het ook een idee zijn, dat af te beelden op de muren. 

Als je kiest voor vliesbehang met een fotoprint dan heb je daarmee een duurzame vorm van behang gekozen. Er wordt bij het produceren namelijk gebruikgemaakt van LED-technologie.

Over beschadigingen hoef jij je overigens geen zorgen te maken. Het fotobehang is krasvrij en waterafstotend. De kleine kan het behang dus moeiteloos onderdeel laten zijn van zijn of haar fantasie, zonder bang te hoeven zijn voor schade aan het fotobehang.

Redactie Mamaliefde