Skip to Content

Smooshy Mushy squishies review

Smooshy Mushy squishies review

Het ging zo hard met de squishiesrage, dat de betere merken die goedgekeurd zijn voor de Nederlandse markt tijdelijk waren uitverkocht. Maar goed nieuws; ze zijn weer beschikbaar en ik kreeg van twee merken een setje squishies om samen met mijn kinderen te testen.

Deze squishies zijn getest en veilig gevonden, in tegenstelling tot goedkoper squishies die je elders kan vinden. Mijn kinderen hadden ze al een paar keer gezien, maar ik heb het geprobeerd uit te stellen. Je weet namelijk nooit wat voor chemische rommel er in zit. En maar goed ook, want deze zagen er zo lekker uit dat ze het liefste een hapje namen ;-)

Soft ‘n Slo

Dit merk wordt vertegenwoordigd door Bot-I een Nederlands bedrijf zodat je zeker weet dat het voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Omdat de kwaliteit hoog is, is dit ook het meestverkochte merk ter wereld.

De populairste lijn is die met foodgerelateerde ontwerpen. Als je ze ziet is dat heel logisch, van pakjes met patat, stapels pannenkoeken tot en met de lekkerste taartjes en cupcakes. Alles is mogelijk. De squishies zijn voorzien van felle kleurtjes zodat ze er extra vrolijk uit zien, ze hebben ook een fijn wat groter formaat in plaats van de ienieminie varianten.

Squishies kan je misschien het beste vergelijken als een vrolijke variant op de stressballen die je vroeger had. Balletjes waar je een beetje mee kan kneden of knijpen ter afleiding en om die stress kwijt te raken. Ook in de squishies kan je knijpen. 

Het belangrijkste is dan ook; hoe ‘squeezen’ ze? Deze squishies heten niet voor niets slow; je kan ze helemaal fijn knijpen zodat ze in je handpalm passen, ook die van een kinderhand.

Als je hem los laat ‘zuigt’ hij weer helemaal vol met lucht naar zijn originele uiterlijk. Zelfs na flink veel squeezen valt het op dat er geen barstjes of kreuken in komen en hij gewoon gaaf blijft.

Zelfs nadat de kat er een te pakken had gekregen zag ik geen beschadigingen of dat er stukjes vanaf waren gebroken. Wel zo fijn als je kind er mee speelt.

Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde

Deze soft ‘n slo squishies zijn onder andere hier te koop en zijn hun geld meer dan waard.

Smooshy Mushy squishies

Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde

Deze smooshy mushy squishies vonden de kinderen stiekem nog leuker. De squishies zitten verpakt in een verpakking zoals een cocktailbeker, melkpak etc.

Daarmee combineert het de squishietrend met het surprise-effect en unboxing zodat het een verrassing is wat je krijgt. Door het venster kan je wel een beetje spieken, je hoeft dus niet helemaal blind de squishie te kopen.

Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde

Als eerste haal je het plastic eraf, en daarna kan je het doosje open draaien. Dan komt er een grote squishie tevoorschijn. Dit zijn allemaal verschillende dieren met een bepaalde eigenschap. Zoals een varkentje of een beertje.

Daarnaast vind je een kleinere versie van het bakje in de verpakking en een accessoire zoals een boterham of een ijsje. Dit is het ‘vriendje’ van de squishie.

Aan de squishies zitten er ook verstevigde ringetjes zodat ze niet snel uitscheuren waar je een ketting (bijgesloten) kan doen. Bijvoorbeeld om de grote aan de kleine te bevestigen zodat je ze niet kwijt raakt. Of de kleine als sleutelhanger te gebruiken.

Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde

Doordat je verschillende onderdelen hebt ging dochterlief na afloop ook echt spelen met de squishie en liet ze haar fantasie er op los. Zo moesten ze een ijsje eten, naar bed toe in het huisje etc. Zo lief om te zien dat er dus meer mee kan dan alleen het squeezen.

Wat betreft het squeezen; ook deze kan je prima knijpen zodat ze weer terug groeien naar het originele formaat. Ze zijn echter wel een stukje sneller dan de slow squishies. Niet dat dat voor de kinderen verschil maakt.

Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde
Smooshy Mushy squishies review - Mamaliefde

Tot slot zitten er nog een paar extraatjes in de verpakking; zoals een sticker of een naamtagkaartje, en een papiertje waarop je kan zien welke squishies er in de serie zitten om te verzamelen en op de achterkant een lekker recept of iets met humor zoals het combineren van voor- en achternamen.

Linda van Aken