Skip to Content

Pick-up Pete Review

Pick-up Pete Review

De kinderen, en met name de jongste, vinden het erg gezellig om samen spelletjes te spelen. Hij vindt het dan ook erg leuk om nieuwe spellen te proberen en toen hij op de tv de reclame zag van Pick-Up Pete wilde hij dat spel graag proberen.

Of het nu een spel is waarbij je een lange aandachtsboog nodig hebt of juist eentje die snel voorbij is, hij vindt het allemaal prachtig.

Heel toevallig had ik echt net vijf minuten daarvoor al een mailtje gestuurd dat we dit spel wel wilden reviewen, dus dat kwam goed uit ;-) Toen het spel binnen kwam kon hij ook niet wachten en had hij toen ik even niet in de kamer was de doos al opengescheurd…

Uitleg & Spelregels Pick-up Pete

Spelletjes waarbij balans en onvoorspelbaarheid een grote rol spelen doen het erg goed bij jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het spel waarbij je vroeger tanden uit de mond moest trekken of de toren van Pisa waarbij je poppetjes moet stapelen op een wiebelende toren.

Hierdoor ontstaat er een soort spanning en bepaalt het ‘lot’ wie er verliest, al kun je dit ook wel heel strategisch spelen.

Ook nu nog scoren dit soort spellen altijd erg goed. Pick-Up Pete is daar ook een voorbeeld van. Bij dit spel heb je een rood autootje dat rondjes blijft rijden en je omstebeurt een stoel op de auto moet laden.

De stoelen hebben verschillende kleurtjes, zodat je goed kan zien van wie welke stoel is. De eerste past precies op vier gaatjes op de achterkant, maar daarna is het puzzelen geblazen.

Samen en alleen spelen

Het komt vooral neer op een combinatie van geluk hebben en strategie; hoe zorg je dat je eigen stoel wel blijft hangen, maar maak je het voor de volgende zo ingewikkeld mogelijk om een nieuwe te plaatsen.

Als de stapel omvalt dan heb je verloren en kan de rest doorspelen tot er één speler overblijft. Door het aandeel geluk hebben is dit spel ook prima om met jongere kinderen te spelen, omdat zij zeker ook kans maken om te winnen.

Sterker nog, zij kijken vaak heel anders tegen dingen aan waardoor die kans heel erg groot is!

Het spel is ook niet heel ingewikkeld, dus ze kunnen dit ook prima zelf met een leeftijdsgenootje spelen zonder dat je erbij hoeft te blijven. De uitleg is heel simpel en de handelingen die je moet uitvoeren ook. Toch zullen ze dit spel hilarisch vinden, zeker als de toren omvalt!

Het voordeel van dit spel is ook dat ze het prima alleen kunnen spelen. Dan zitten ze op de grond en laten ze de auto rondjes draaien en proberen zoveel mogelijk stoelen te stapelen. Hij had het spel dus ook al snel meegenomen naar zijn kamer om daar verder te spelen.

Wel een kleine kanttekening, de kwaliteit van het plastic is niet heel erg hoog waardoor er al snel een aantal zwakke plekken (deuken en verbuigingen) optraden.

Linda van Aken