Skip to Content

Pen Silly review

Pen Silly review

Toen dochter de reclame van dit spel op de tv zag was ze meteen enthousiast. Ze tekent graag en hier in huis spelen ze graag gezelschapsspelletjes; Pen Silly is de ultieme combinatie tussen beiden.

Misschien ken je nog wel het spel pictionary van vroeger; waarbij je binnen een bepaalde tijd iets moet tekenen en de ander moet raden wat je tekent. Een echte klassieker dat in dit spel een nieuw leven krijgt! Het zal heel moeilijk worden om niet in lachen uit te barsten als je dit spel speelt.

Doel van het spel en spelregels

Het doel van het spel is het testen van je teken- en raadvaardigheden. Teamwork, verbeelding en creativiteit zijn de sleutel tot succes. Werk samen om de klok verslaan en raad de tekening terwijl jij je helemaal slap lacht!

Volgens de uitleg beginnen de spelers het spel met tien kaarten; 5 onderwerpkaarten en 5 beschrijvingskaarten.

Het team met de jongste speler begint. De eerste tekenaar kiest 1 beschrijvingskaart en 1 onderwerpkaart van het andere team en plaatst deze kaarten met de bovenzijde naar beneden op de tafel nadat hij/zij deze heeft bekeken. De rest van het team moet raden wat je tekent.

Echter kan je dit spel ook prima zonder teams spelen waarbij beide deelnemers omstebeurt tekenen en de ander moet raden wat er getekend wordt. Je kan het zo makkelijk of ingewikkeld mogelijk maken.

Door bijvoorbeeld alleen te kiezen voor de onderwerpen en de beschrijvingen achterwege te houden. Onderaan de kaarten staan er ook punten; de kaartjes met 1 zijn het makkelijkst en de kaartjes met 5 er op zijn wat lastiger. Zowel om te tekenen als om te raden.

Onze ervaringen met Pen Silly

Pen Silly review - Mamaliefde
Pen Silly review - Mamaliefde

Wat dit spel zo uniek maakt is de pen zelf. De stift stop je in deze pen die, als je hem inschakelt, op één van de twee standen begint te vibreren. Daardoor wordt het een stuk lastiger om rechte lijnen te trekken, maar ontstaan er overal golfjes.

Om het trillen een beetje tegen te gaan kun je de pen heel stevig vasthouden en proberen met vaste hand te tekenen of voor jonge kinderen die iets minder kracht hebben, wat sneller te tekenen zodat er minder trillingen ontstaan.

We hebben het spel een paar keer gespeeld en iedere keer werd er weer hilarisch gelachen. Wel is het een aanrader om op een placemat te tekenen, zeker voor kinderen die, als ze een kasteel beginnen, onderaan de bladzijde tekenen en zo kunnen uitschieten door het trillen.

Er zijn twee stiften; zowel een rode als blauwe zodat je een kleur kan kiezen of ieder team een eigen kleur kan geven. Bij het spel zitten twee plastic tekenvellen die je met een doekje zo weer kan uitwissen zodat de volgende kan tekenen.

Het spel kan heel snel gespeeld worden en net zo lang duren als je zelf wil. Door met de zandloper te werken beperk je ook de speelduur van het tekenen en raden en blijft het ook interessant voor jongere kinderen om hun aandacht erbij te houden.

Kortom; hier in huis is het spel een groot succes!

Het enige ‘minpuntje’ is de doos; doordat de pen in plastic zit en net iets groter is dan de doos is er een uitsparing. Daardoor vergt het erg veel ruimte met opbergen en hebben we het spel in een ziplock gedaan zodat hij er de volgende keer weer bijgepakt kan worden.

Linda van Aken