Skip to Content

Battle Cubes review; Steen papier schaar speelgoed & hoe werkt het?

Battle Cubes review; Steen papier schaar speelgoed & hoe werkt het?

Iedereen kent het spelletje steen, papier en schaar wel, de battle cubes is de 2.0 versie daarvan. Een handig spelletje als je bijvoorbeeld iets moet ‘uitvechten’ wie er moet beginnen. Met je vingers kies je voor steen, papier of schaar. De schaar knipt papier, de steen verbrijzelt de schaar en het papier omhult de steen.

Op de school van mijn kinderen is dit spel enorm populair en hebben ze er een schoolpleinspelletje van gemaakt. Er zijn dan twee teams die over een een cirkelpad naar elkaar toe rennen en zodra ze elkaar tegen komen steen, papier, schaar spelen.

De winnaar mag doorlopen, de verliezer loopt terug en gaat achter de rij staan tot het weer aan de beurt is. Echter nu in de herfst regent het wel eens en zijn de cirkels zo uitgeveegd. Daarom waren de kinderen enorm blij met deze Battle Cubes zodat ze dit spel het hele jaar door kunnen spelen. 

Battle Cubes

Battle Cubes review; Steen papier schaar speelgoed & hoe werkt het? - Mamaliefde

Versla de Battle Cube van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld.

De Battle Cubes zijn beschikbaar in de super coole stijlen MARVEL© Spiderman en MARVEL© Avengers! Dit masker kan dus bijvoorbeeld Spider-Man zijn, of Iron Man! In iedere verpakking zit een ‘goeierik’ en een ‘slechterik’ die het tegen elkaar opnemen. In totaal zijn er twaalf superhelden te verzamelen.

Je maakt een keuze voor één van de drie symbolen door aan een tandrad te draaien. Vervolgens vouw je de Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. De eerste keer is het even kijken hoe je hem dichtvouwt, maar dat heb je al snel door en ook bij de kinderen gaat dit prima.

Daarna lanceer je de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar! Valsspelen of snel iets anders kiezen is dus geen optie.

Het is een spel dat vrij snel gespeeld kan worden en niet veel tijd voor nodig is. In een set zitten twee Battle Cubes zodat je het spel altijd kan spelen met een vriendje, ook als die het spel niet hebben.

De Battle Cubes zijn heel klein en kunnen dus makkelijk meegenomen worden in een rugzak om het spel op het schoolplein te spelen. Verder heb je geen materialen nodig. Het spel is vrij snel te spelen waardoor het ook makkelijk tussendoor gespeeld kan worden, en ook makkelijk beëindigd kan worden.

Eventueel kun je er een uitdaging aan hangen; bijvoorbeeld dat diegene die als eerste 5 keer wint een opdracht mag bedenken die de ander vervolgens moet uitvoeren.

Naast de Superhelden ontvang je bij elke Battle Set zes puzzelstukjes. In totaal 48 puzzelstukjes te verzamelen waarmee je een Marvelpuzzel kan maken. Mocht je dubbele puzzelstukjes hebben, dan kun je die ruilen met vrienden.

Battle Cubes app

Battle Cubes review; Steen papier schaar speelgoed & hoe werkt het? - Mamaliefde

Als extraatje kun je ook de Battle Cubes-app openen en unlocken met de bijgeleverde unieke code. Hiermee kan jij je Battle Cube trainen en vrienden uitdagen voor een battle. De Battle Cubes-app is beschikbaar om te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.

Meer informatie vind je hier.

Speelgoed van het Jaar

De Battle Cubes is één van de drie winnaars van Speelgoed van het Jaar in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar. De jury zegt hierover het volgende:

De Battle cubes zorgen voor spannend en competitief speelplezier. Elke speler stelt de code steen, papier of schaar in op zijn/haar ‘cube’ (kubus), die een stripverhaalheld voorstelt.

De twee tegenstanders gooien hun cube tegen elkaar en één van de cubes klapt open en omhult de andere cube, waarbij de winnende superheld zichtbaar wordt. De botsing en omhulling ziet er spectaculair uit.

Van tevoren is niet duidelijk welke superheld gaat winnen. Dat zorgt voor extra spanning. Dit speelgoed zorgt vooral voor gezellig en spannend speelplezier om met twee of meer kinderen samen te spelen.

Linda van Aken