Skip to Content

Slijm, groter slijm en de ALLERGROOTSTE slijmfilm recensie

Slijm, groter slijm en de ALLERGROOTSTE slijmfilm recensie

‘’Iedereen is gek op slijm, slijm, slijm, slijm, slijm.’’

Dit liedje klinkt je vast niet onbekend in de oren. Het hoort natuurlijk tot de reeks Slijmfilms met youtubesensatie Bibi Reyns in de hoofdrol. Na het succes van de eerste en tweede Slijmfilm, was het natuurlijk om de Allergrootste Slijmfilm uit te brengen als afsluiting van deze reeks.

Voor Mamaliefde mocht ik, samen met mijn dochter Adora van 7 jaar, naar de feestelijke première in Pathé Arena. Van de paarse loper tot een bioscoopzaal vol BN’ers, het was een onvergetelijke dag!

Over de première

Slijm, groter slijm en de ALLERGROOTSTE slijmfilm recensie - Mamaliefde

Zondag 3 juli was het zo ver, de première van de Grote Slijmfilm. Onwetend wat ons te wachten staat, stapten wij geheel in junglestijl in de auto richting Amsterdam. De rit op zich was al een gezellig avontuur vol muziek en de bekende spelletjes zoals ‘’ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’’ en de woordenslang.

De auto hebben wij direct onder Pathé Arena geparkeerd. Na een outfitfoto in de parkeergarage, liepen wij naar boven. Bij de voordeur stond de paarse loper al uit, was de achtergrond opgezet en stonden de reporters klaar met hun apparatuur.

Er waren best wat mensen en kinderen, maar het was mij niet duidelijk dat het ook echt BN’ers met de kinderen waren. Pas na een paar minuten begon ik gezichten te herkennen, zoals die van Edsilia Rombley en Do.

Mijn dochter herkende een aantal youtubers en voor je het wist, waanden wij ons in een zee van bekende Nederlanders. Toen zij richting de paarse loper liepen voor foto’s en interviews, liep ik met mijn dochter richting de zaal.

Eenmaal boven zagen we dat er een kleine slijmlaboratorium was opgezet. Hier werden de kinderen in actie op de foto gezet. Slijm roeren, ingrediënten toevoegen en lachen naar de camera. Dat was een leuke toevoeging!

Voor de zaal stond ook (koud) drinken en popcorn klaar. Daarna was het wachten tot wij de zaal in mochten. Het duurde even voor wij daadwerkelijk naar binnen mochten, dus de popcorn was voor de helft al op.

Door alle enthousiasme waren wij de lunch vergeten, logisch dat de popcorn zo naar binnen ging. Gelukkig hebben wij dit gecompenseerd met een lekker uitgebreid diner erna!

In de zaal was het een vrije zit. Wij zaten in de 6e rij van voren naast Summer de Snoo, achter Nick Golterman en Edsilia Rombley en voor de Kraantjes. Hoe leuk is dat! Op elke stoel werd een goodiebag zonder bag gezet met een kleurplaat, leuke glitterbeker van Wild Lands en een korting bon.

De film is grotendeels opgenomen in Wild Lands, dus erg leuk dat zij de goodiebag hadden verzorgd.

Voordat de film begon, kwam de cast naar binnen om ons toe te spreken en om ons veel kijkplezier te wensen. Ook was Martijn Smits, de regisseur van de film, aanwezig. Ook hij gaf een korte speech gericht aan de cast.

Het leukste van allemaal was dat ze witte hoedjes van de Allergrootste Slijmfilm weggaven. De cast noemde willekeurig een rij en stoelnummer op. En wat dacht je, ik zat op the lucky chair! Dochter blij, ik blij en toen kon de film beginnen!

Na de film was er nog tijd om op de foto te gaan met een van de castleden. Adora wilde graag op de foto met Bibi en met een beetje hulp van Yolanthe is dit gelukt! Ook is Adora op de foto geweest met Yolanthe, haar zoontje Xess Xava en Nienke van Dijk. Erg tof!

Na deze bijzondere ervaring, gingen we heerlijk dineren en zijn daarna teruggereden naar Hengelo. Wij kwamen precies op tijd thuis, waardoor Adora mooi op tijd naar bed kon. De dag erna was het immers een schooldag! En ik, ik moest nog even alle indrukken laten bezinken.

Verhaallijn van de Allergrootste slijmfilm

Slijm, groter slijm en de ALLERGROOTSTE slijmfilm review

Deel 1 en 2 waren vooral gericht op het maken van slijm, vriendschap en vijanden, deel 3 is daarentegen een heel nieuwe film. Waar eerder niet over de moeder van Indy (Bibi) is gesproken, verscheen Gwen (Yolanthe Cabau) nu in de hoofdrol. Gwen is een natuurwetenschapper en is daarom altijd in het buitenland.

De film begint met Indy, Joost (Ferdi Stofmeel), Benji (Matheu Hinzen) en Puck (Denise Aznam) in een nieuw, groter huis. Joost en Puck hebben op het eind van de tweede film de liefde gevonden en genieten nu als samengesteld gezin. Zelfs Indy en Benji kunnen het goed vinden met elkaar!

Het geluk is bij Indy, de slijmkoninging, echter op en ze lijkt steeds minder enthousiast te worden van slijm. Het stoort haar dat niemand voorbij het slijm kijkt, want zij is zoveel meer.

Ook wordt zij overspoeld door alle roem die zij heeft gekregen. Hierdoor neemt Indy de beslissing om een punt achter haar carrière te zetten. Deze beslissing brengt grote gevolgen met zich mee, maar zorgt ook een nieuwe vriendin, Dounia (Zafanya Kersten).

Wie is deze vriendin en wat zijn haar bedoelingen? Om niet veel te verklappen, zeg ik alleen dat het te maken heeft met de ultieme hater van slijm Dominicus Duff (Géza Weisz).

Na de genomen beslissing begint Indy overal slijm te zien, neemt haar moeder Gwen contact met haar op en onthult haar vader Joost een groot geheim. Het geheim heeft te maken met de bron van alle slijm en de invloed die Indy’s beslissing op deze bron heeft.

Samen met Dounia reist Indy naar Slymgolia om zo, samen met haar moeder, de bron van het slijm weer op te wekken. Lukt Indy dit of blijft deze bron voor altijd leeg?

Wie kan zij vertrouwen en vindt zij haar liefde voor slijm weer terug? Je ziet het allemaal in de spannende en de Allergrootste Slijmfilm!

Wat vonden wij ervan?

Voor de kleine slijmliefhebbers is deze film natuurlijk een hele sensatie, een geloofwaardige film met spannende momenten, een leuke cast en verhaallijn. Mijn dochter vroeg meerdere keren of het slijm nu ook echt op is.

Dit is gelukkig niet het geval, eind goed, al goed. Als ouder vond ik de film ietwat langdradig en niet echt samenhangend. Ik heb genoten van de eerste twee delen, dus verwachtte ik van het laatste deel echt een spectaculaire afsluiting.

Persoonlijk vond ik de film iets minder goed geregisseerd en zaten er veel overduidelijke bloopers in. Op een gegeven moment werd het voor mij meer het spotten van de volgende blooper dan focussen op het verhaal.

Ach, ook komisch, toch? Dit neemt niet weg dat het een leuke film is voor kinderen of om samen met je kind naar te kijken!

Adviesleeftijd

De film heeft een kijkwijzer AL. In principe zou dit betekenen dat kinderen van alle leeftijden deze film zouden kunnen zien. Als moeder had ik hem eerder een kijkwijzer ‘6 jaar’ gegeven, dit door de spannende scènes en het verhaallijn.

Deze moet in ieder geval begrepen worden zodat de film samenhang krijgt. Adora kreeg het goed mee en kon het verhaal goed volgen.

Redactie Mamaliefde