Skip to Content

Sweet sixteen taarten 

Sweet sixteen taarten 

Wie dit jaar 16 wordt zal het vast en zeker herkennen, je kan niet wachten tot het zover is. Natuurlijk is elke verjaardag wel een belangrijk moment, maar als je 16 gaat worden dan is dit toch wel écht heel wat! De kinderperiode laat je vanaf nu achter je, je begint een jongvolwassene te worden.

Een mijlpaal dus. En dat moet gevierd worden! Graag met een mooie bijzondere taart natuurlijk, alleen dan is je feest compleet. Hier heb ik voor jou een leuk overzicht gemaakt met de leukste, lekkerste en mooiste taarten om jouw Sweet 16 party in te luiden.

Drip cake in zwart en goud

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Voor een echte fan van zoete rijpe bananen is dit een goed begin om je feest mee te starten. Een rijkgevulde taart met banaan botercrème en karamelpasta in chique zwart en goudkleuren.

Snoeptaart

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Als jouw jarige dol is op snoep kun je hier natuurlijk niet omheen. Een snoeptaart is dan een uitstekende kans om even lekker los te gaan en alle favorieten hier in op en om te verwerken.

Tony’s Chocolony taart

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Geen zoetekauw? Dan is deze taart met (Tony’s) chocolade een aanrader!

Sweet pink

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Deze prachtige laagjestaart kan genoeg zijn voor ongeveer 22 personen en het kost je slechts twee uurtjes tijd om het te maken. Valt mee toch?

Sprinkles in alle kleuren

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Eigenlijk is het niet eens zo heel ingewikkeld om een mooie taart zelf te maken. Je kunt je volledig uitleven in de versiering met allerlei toeters en bellen, maar een simpel randje met gekleurde sprinkles kan een gewone taart al direct omtoveren tot vrolijke verjaardagstaart.

Je zou deze taart zelfs als basis kunnen gebruiken voor allerlei feesten en enkel de topping veranderen door letters en cijfers te gebruiken die op dat moment het juiste feestmoment aangeven.

Pinata cake

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Wil je een verrassing aan de binnenkant; dan is de pinatacake een aanrader. Bij deze taart zitten de sprinkels of snoepjes niet verstopt aan de buitenkant maar in de binnenkant en komen tevoorschijn zodra je hem opensnijdt. Je zou hier zelfs een cadeautje in kunnen verstoppen.

Naked nummer taart

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Een taart in de cijfers van je leeftijd maakt het toch weer meteen iets extra speciaals, ook al denkt de jarige “ach, het is maar een getal…” Als dat getal eenmaal op deze wijze voor de jarige op tafel staat zal er toch even een lach verschijnen met trots en dankbaarheid. Wat lief dat je dit voor mij hebt gedaan! 

Op deze wijze kun je de taart helemaal naar eigen wens maken. Je kunt ervoor kiezen om de taart uit een cake te snijden, of je maakt een bodem met bladerdeegplakken die je vooraf al in de juiste getallen snijdt. De opmaak van een naked taart kun je ook zelf bepalen, royaal of juist simpel. Op deze manier kun je ook heel goed je budget in de gaten houden. 

Cupcakes getallen

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Misschien vind je het altijd wel heel spannend om een taart aan te snijden op een verjaardag. Dit moment kun je voor jezelf ook makkelijker maken als de gasten zelf een stuk kunnen pakken zonder dat hier een groot mes aan te past hoeft te komen. Maak dan voldoende cupcakes en maak ze leuk op met passende decoraties. Leg ze op een grote plank of dienblad in de juiste vorm van leeftijd en je scoort toch je punten.

Marsepein of fondant taart

Sweet sixteen taarten  - Mamaliefde

Een taart of cake opmaken met marsepein of fondant geeft de taart al snel een feestelijke uitstraling en hoeft echt niet kinderachtig te zijn. Je kunt het op veel verschillende manieren verder naar wens aankleden en versieren. Denk vooral aan de jarige, wat zijn de hobby’s, favorieten eten, favoriete sport, maak er een echte persoonlijke taart van die de jarige niet snel zal vergeten.

Lees ook: Marsepein taart maken

Hopelijk kun je hier mee uit de voeten en kun je de perfecte taart binnenkort voor jouw jarige op tafel zetten, fijne verjaardag alvast.

Isabell
Latest posts by Isabell (see all)