Skip to Content

Nuby kolf review met elektrische borstpomp

Nuby kolf review met elektrische borstpomp

Het zal vast niet ontgaan zijn dat het deze week borstvoedingsweek is. Veel bloggers grijpen dit aan om hun ervaringen met de borstvoeding en de kolf te delen. Zelf voel ik die behoefte niet zo. Ja, ik heb borstvoeding gegeven. Tot twee keer toe. En ook langer dan de gemiddelde mama.

Daarna ben ik om verschillende redenen overgestapt op flesvoeding. In mijn ogen net zo goed. Daarom voel ik nu niet de behoefte om opeens mijn verhaal te delen. Het moet een keus van iemand zelf zijn.

Een van de onderwerpen die voor mij onlosmakelijk verbonden zijn met het geven van borstvoeding is kolven. Daar kan ik wel een waslijst van verhalen over vertellen, en niet allemaal even gezellig. Van Nuby mocht ik een elektrische borstkolf gaan testen. Maar mijn borsten staan al een klein jaartje droog. Gelukkig vond ik een hoogzwangere mama die dat wel erg handig leek.

Ik ben Tamara, mama van Maxim, Floris en Lauren en blogger op mijn site Themommydiaries . Linda vroeg me toen ik zwanger was van Lauren of ik de Nuby elektrische kolf zou willen ontvangen als ik bevallen was. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Ondertussen is Lauren al een echte dame van twee maanden en heb ik tijd genoeg gehad om hem te testen.

Mijn voorgaande kolfervaringen

Ik heb Maxim 16 maanden zelf gevoed en ik had een kolf gekregen van mijn tante waarbij de borstvoeding niet gelukt was. Vol overgave probeerde ik eens wat te kolven en met alle overproductie die ik had, had ik zo een flesje vol. Maar echt niet dat meneer dat ging opdrinken. Een echte flesweigeraar!

Dus toen heb ik de kolf maar weer in de kast gezet en het gelaten voor wat het was. Toen hij 16 maanden was weigerde hij ineens te drinken en beet hij constant alles open. Dus heb ik nog 1 week gekolfd en dat in een beker gegeven en daarna ben ik gestopt.

Bij Floris heb ik het gewoon nooit geprobeerd. Het hoefde ook niet, ik was toch altijd thuis en tegen de tijd dat ik wel een keer zonder hem weg moest, was hij 1 jaar en dronk hij gewone melk. Door zwangerschap ben ik met 23 maanden gestopt met voeden bij hem.

Deze keer had ik wel echt het idee dat ik een kolf zou willen hebben. Het leek me zo handig om af en toe gewoon eens weg te kunnen of dat Richard het gewoon eens over kon nemen. Dus toen Linda mij de kolf aanbood, nam ik hem meteen aan!

De elektrische kolfset

Review nuby borstkolf - Mamaliefde

De kolfset bestaat uit twee dozen. Een doos met de basis (hand) kolf en een doos met een accu op batterijen en een motortje met een stekker eraan. Je kunt er dus voor kiezen eerst een handkolf te kopen om te proberen en daarna als hij bevalt de motor erbij te kopen.

Wat mij meteen opviel is hoe compleet de set is. Zo zitten er flesjes bij, ( een gewone en 1 die van buigzaam materiaal gemaakt is). Dit is heel handig omdat je bij een volgend kindje zo alleen even andere flesjes hoeft te kopen. Ook zit er een accu op batterijen bij en 1 op stroom en overal zitten handige bescherm kapjes op. Handig voor de hygiene!

Ik vind deze kolf vooral handig omdat hij lekker compact is. Had ik bij mijn vorige kolf een hele rugzak om de motor zitten, die erg zwaar was en onhandig omdat je met draadjes vast zit aan dat apparaat.

Bij deze zit het motortje verwerkt in het kapje wat je op de bovenkant van de kolf zelf zet. Geen gedoe met kabeltjes, gewoon alleen 1 stekker en voor de rest genoeg bewegingsvrijheid. Doordat hij zo klein is, is hij ook erg makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk

Het gedeelte wat je op je borst plaatst voelt heel fijn aan. Niet stug, gewoon zacht en soepel.

De eerste keer dat ik hem gebruikte, voelde het wel een beetje gek. Het voelt natuurlijk een stuk anders dan wanneer Lauren gewoon bij me drinkt. Toch voelt het niet echt onaangenaam.

Het is even wennen als de kolf het eerste stukje heel snel en krachtig beweegt om je toeschietreflex op te wekken, maar zodra hij op normale stand verder gaat valt het wel mee. Wel pompt hij iets minder sterk dan mijn oude kolf. Maar dat is ook wel logisch omdat hij een stuk kleiner is.

Wat nog een groot voordeel is aan deze kolf, is dat hij heel makkelijk te demonteren is als je hem schoon wil maken. Na het uitkoken had ik hem ook zo weer in elkaar!

Kortom, het is een hele fijne kolf om te hebben. Vooral omdat hij zo compact is en licht, kun je hem makkelijk overal mee naar toe nemen. Het enige minpuntje wat ik wel heb, is dat hij best wel lawaaierig is. Maar volgens mij is dat met alle kolven zo. Dus zoek je een compacte lichte kolf die je makkelijk meeneemt en welke ook nog eens een mooie complete set is? Dan is dit wel een aanrader!

Of ik nu heel vaak ga kolven? Waarschijnlijk niet. Lauren weigert het op te drinken en als ze wel wat drinkt heeft ze meteen krampjes helaas! Wie weet proberen we het over een tijdje nog eens!

Heb jij gekolfd tijdens de borstvoedingsperiode?

 
Floortje