Skip to Content

4moms bounceroo wipstoel review

4moms bounceroo wipstoel review

Een absolute musthave om te hebben is een wipstoel, zoals deze 4moms bounceroo. Zeker als je baby de leeftijd van vier / zes maanden bereikt en klaar is voor de eerste hapjes. Kan je baby toch een beetje rechtop zitten en de hapjes wegslikken.

Een wipstoel is niet alleen handig voor de voeding, maar ook als je baby interesse begint te krijgen in wat er om haar heen gebeurd. Het kan dan rustig rondkijken. Daarom dat er ook steeds meer kinderstoelen zijn waar er een soort element op de kinderstoel geklikt kan worden wat wel iets weg heeft van een wipstoel.

Ervaringen met 4moms bounceroo wipstoel

Bij onze eerste hadden we ook lange tijd een schommelstoel in de woonkamer staan. Ze wilde namelijk continu gewiegd worden, soms is het ook fijn om haar even niet in de draagzak te hebben. De schommelstoel diende tevens als wipstoel op hoogte. Daarin kwam ze heerlijk tot rust en kon ze ook prima slapen. Het nadeel is echter dat zo’n schommelstoel flink veel inneemt in de woonkamer.

Daarom was ik enorm blij was toen ik 4moms bounceroo ontving. 4Moms komt uit Amerika en zijn vier moeders die op basis van hun ervaringen en eigen expertise producten ontwikkelen die het leven met een baby veel makkelijker maken.

Aan deze luxe wipstoel zie je deze ervaring duidelijk af. Zo is hij niet alleen prachtig vormgegeven in neutrale of juist frisse kleuren. Is de hoes er makkelijk af te halen zodat je hem kan uitwassen. Is de stoel makkelijk in elkaar te zetten als je hem plat opbergt.

Bovenaan de stoel bevindt zich gelijk ook een speelboog met een kleine mobiel. Aan de ene kant met witte en zwarte illustraties die perfect zijn voor jonge kinderen en de andere kant met kleurtjes.

De baby greep hier gelijk naar en was dus zeer populair. Ideaal vind ik ook dat de stoel zo ontzettend licht is. Zonder problemen haal ik de baby er uit en til ik met een hand de wipstoel naar een andere plek van de kamer.

Misschien vraag je je af waarom het de bounceroo heet? Niet alleen omdat je hem heel eenvoudig met je hand / voet kan laten bouncen om zo je baby te wiegen. Met een viertal aa-batterijen kan je gebruik maken van het mechaniek in de stoel en kiezen voor een van de drie functies in het menu.

Namelijk wave, butterfly en heartbeat die de stoel rustig laten veren in een verschillend ritme.

Het zijn drie knopjes; de aan / uit knop in het midden, aan de linkerkant het keuzemenu en rechts harder / zachter in drie standen. Deze wipstoel staat doordeweeks gewoon in de box (zorgt er gelijk voor dat er geen ruimte meer overblijft voor de poes) en als de baby er is op tafel, op de grond of mee naar buiten. Voor mij maakt het de zorg voor een baby een stuk eenvoudiger.

Wat is voor jullie een echte musthave?

Linda van Aken