Skip to Content

Boba draagzak review; 4g carrier draagdoek

Boba draagzak review; 4g carrier draagdoek

Met enige regelmaat kan je mij tegenkomen met een kind op de rug. Of dit nu een baby, dreumes of peuter is. Ok, om eerlijk te zijn draag ik een baby in de boba draagzak het liefst voor op mijn buik. Maar het gaat om het idee.

Ik vind het heerlijk om de vrijheid te hebben die er is als je een kind op je rug draagt. Bijvoorbeeld als je door drukke gebieden loopt en je anders iedereen tegen de voeten moet stoten. Als je een bezoekje brengt aan een kasteel en er overal trappen zijn waar je met de buggy niet doorheen komt.

Of als je kind moe is en echt niet wil slapen, kan het toch heerlijk dicht bij je zijn en uiteindelijk in slaap vallen. Leeftijd doet er niet toe. Nu hebben we een draagzak waar ik erg tevreden over ben.

Alleen een probleem; we hebben nu twee kinderen. Dat betekend dat als je een dagje op stap gaat toch altijd de buggy mee moet. Daarom ging ik op zoek naar een tweede draagzak. De draagzak die we hebben is uitgezocht op de zomer, lekker dun en een effen kleur zodat we er alle kanten mee op kunnen.

Dit keer ging ik voor een design model. Stiekem ben ik zo jaloers als ik al die mooie draagfoto’s voorbij zie komen met de hipste printjes. Dat moet ik ook!

Draagzak kopen

De eerste draagzak die we kochten was toen onze dochter nog geen maand oud was. Dat leek ons wel handig. Bij een warenhuis hadden we er eentje in de aanbieding gezien voor 20 euro. Daarvoor kan je het niet laten liggen. Dachten we. Die twintig euro is eigenlijk weggegooid geld geweest.

We zijn er niet eens de deur mee uit gegaan. Nadat onze dochter er in zat, en bleef jengelen maar er ook zeer oncomfortabel uit zag ze bungelde maar wat. En leuk dat ze vooruit kan kijken maar dat zit dus totaal niet. Daarom hielden we het voorlopig op de draagdoek.

Later hoorde ik over het verschil met ergonomische dragers, dat die eerste zelfs schadelijk was voor de ontwikkeling van je kind. Ben ik blij hem niet gebruikt te hebben. Bij een ergonomische dragers zit je kindje in de zogeheten M-houding en is het ruggetje goed ondersteund en wat bol.

Van kennissen mocht ik er een paar proberen, natuurlijk met kind Dat was het betere werk en dochter vond het ook prima. Al snel had ik een favoriet en dat werd dus ook de eerste aanschaf.

Mocht je zelf twijfelen over de aankoop laat je dan eerst voorlichten door een draagconsulent. Op Facebook heb je ook de groep Draagadvies van de VDC, daar worden ook tips gegeven.

Eventueel kan je zelfs een draagzak huren / lenen om te kijken wat er bij je past. Daarvoor zijn er speciale draagbibliotheken. Over het algemeen bieden de wat meer gespecialiseerde sites enkel ergonomische dragers aan.

Deze Boba Carrier komt van ikbenmama; een webshop die is gespecialiseerd in dragen, slapen en voeden. Ze hebben een enorm aanbod met diverse merken draagzakken. Gelukkig kan de draagwijzer je helpen bij het maken van een keuze.

Door bijvoorbeeld rekening te houden met de leeftijd en gewicht van je kind, lengte, man / vrouw, design, voorkeur houding en ga zo maar door.

Zelfs dan nog blijft er genoeg te kiezen over. Via de mail werd ik goed op weg geholpen en bleven er drie merken over. Na de laatste schifting en nog een keer de handige filmpjes te kijken met uitleg kwam ik uit bij de Boba Carrier. Samen met manlief was het dan nog zoeken naar een mooi model. Waar hij ook mee durft te lopen en dat werd de 4G Vail.

Boba Carrier

De draagzak is voorzien van handige verstelbare riempjes, precies op de plekken waar je ze ook gebruikt. Je hebt de stevige heupgesp, met twee vakjes om iets in te stoppen. Evenals eentje in het rugpaneel. Dan heb je twee armhengsels die je vanaf twee kanten kan bijstellen. Dus ook als je kind al op de rug zit. Bovenin bij de nek zit een handig vak waarin een capuchon verpakt zit.

Ideaal voor als het gaat regenen, de zon schijnt, of je kind in slaap is gevallen. Opvallend aan deze draagzak is ook de voetensteuntjes. Twee riempjes aan de heupband waar de voetjes van je kind op kunnen rusten zodat ze niet blijven bungelen en je dus ook een betere zitpositie krijgt.

Er schijnt zelfs een speciale bag tab aan de schouderbanden te zitten zodat je schoudertas niet wegglijdt! Hoe handig is dat.

Mijn mening?

review boba carrier - Mamaliefde

Om eerlijk te zijn ben ik enorm fan van dragen. Een draagzak moet dus wel enorm tegen vallen wil ik daar niet vol lof over zijn. Zodra de draagzak binnen kwam maakte ik dan ook letterlijk een klein sprongetje in de lucht. Hij moest gelijk aan. Ruikt ook nog zo heerlijk nieuw. Dus even alle bandjes goed instellen, de insert om een baby te dragen er uit te halen.

Wat ook fijn is, want bij de draagzak die ik heb blijft dat zitten en hangt dus eigenlijk altijd in de weg en kind op de rug. Kind er in die het ook wel prima vond zo bij mama. Ik vond hem ook echt supermooi.

Een strak design, in lichte kleuren maar toch wel met een klein gekleurd statement er in. Iets waar ik zelf graag de show mee zal stelen, maar ook manlief rustig mee durft rond te lopen.

review boba carrier - mamaliefde

Ik was fan van mijn ‘oude’ draagzak, maar die blijft nu toch echt aan de haak hangen als ik moet kiezen. Deze Boba Carrier is echt een must als je graag een dreumes of peuter draagt. Zeker op je rug. Het was altijd een gehannes, het lukte me wel, maar vraag me niet hoe.

Met deze Boba Carrier maakt het niet uit in welke omgeving ik ben of wat de situatie is. Zelfs in een rijdende trein vlak voordat hij gaat stoppen slinger ik zonder problemen een peuter op mijn rug.

Erg fijn, dat brengt het dragen naar een geheel nieuw level. Als ik moet kiezen voor een dag op stap met peuter blijft de buggy dus ook lekker thuis en gaat de draagzak in de tas. Voor als ze moe wordt en niet zelf meer kan lopen of in het drukke centrum van Amsterdam.

Ook als ik zoonlief moet wakker maken om zijn grote zus van de peuterspeelzaal moet ophalen gaat hij in de draagzak om zo toch even geborgen rustig wakker te kunnen worden, of als we een kwartier later weer thuis zijn nog even in bed gelegd te worden.

Met de Boba Carrier heb ik ook het gevoel alsof je kind iets hoger zit en meer kan rondkijken. Ideaal dus voor oudere kinderen al vraag ik me af of dat helemaal correct is of ik ze toch wat dieper in de zak moet hopsen.

Het nadeel voor jouw is wel dat je kind al snel neigt om naar een schouder te hangen en je dit automatisch gaat compenseren. De ultieme test was toch wel toen peuter in de rugzak ging slapen, in een buggy weigert ze dat. Het zegt dus heel veel over het comfort.

Naast onze dreumes en peuter, allebei rond de 90 cm heb ik er nu twee keer een baby in gedragen, voor op de buik. Met behulp van een kleine meegeleverde stevige insert zit je baby iets hoger.

Zelf twijfelde ik wel of ik het goed had gedaan, het valt me namelijk op dat er in de nek wat ruimte overblijft zodat het hoofdje best veel vrij spel heeft. Als je kindje een beetje moe is dan vleit het heerlijk tegen je aan. Dat gevoel blijft geweldig, ook als het niet je eigen kind is!

Gebruik jij liever de buggy of draagzak voor je dreumes / peuter?

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken