Skip to Content

Vakantiepark & Camping Slagharen

Vakantiepark & Camping Slagharen

Je leeft maar een keer en daar moet je volop van genieten! Dus toen we de zeer zonnige en warme voorspellingen hoorden voor het weekend begon het toch wel te kriebelen voor een zeer last minute (dag van tevoren) indiansummertripje.

In eerste instantie overwogen we het strand, maar dat moet je natuurlijk een jaar van tevoren boeken. Dochter gooide nog in de groep dat ze graag wilde kamperen, maar voor 1 nachtje de tent opzetten dat zag ik zelf toch niet zo zitten (en ik was bang dat op een matje op de grond toch iets te koud zou zijn).

Na een zoektocht naar wat nog beschikbaar was (ik was duidelijk niet de enige met dit idee) en toch ook leuk met kinderen kwam ik uit bij Vakantiepark & Camping Slagharen.

En hoe verleidelijk de accommodatie met eigen bubbelbad er ook uitzag was ik niet vergeten dat dochter graag in een tent wilde slapen dus gingen we voor de wigwam! 

Meer informatie vind je hier.

Vakantiepark & Camping Slagharen

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Ooit als meisje van een jaar of 10 ben ik in het attractiepark Ponypark Slagharen geweest en was het eventueel ook mogelijk om hier te overnachten. Nu krijg ik vooral het gevoel dat het een enorm vakantiepark en camping is met de luxe van een aantal attracties van reuzenrad tot achtbaan. Er zijn verschillende soorten accommodatie beschikbaar, afhankelijk van je wensen en budget. Zo kan je kiezen voor een stille, rustige plek wat meer achteraf vanwaar je zo richting het bos gaat, of juist heel dicht op alle attracties, wat luxer of in een tent. Op de camping is het ook mogelijk om je eigen kampeermiddelen mee te nemen. Bij alles is het duidelijk dat het wilde westen als thema centraal staat; van totums tot de wigwam, van paard en wagen tot en met indianen. Zelfs in de printjes op de gordijnen komt dit thema terug.

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Als je aan komt rijden staat het inchecken vakantiepark heel duidelijk aangegeven, dat was echt heel fijn. Echter bleek het daarna toch wel valse hoop te zijn. Nadat ik was geparkeerd op de grote parkeerplaats die ook gebruikt wordt voor het attractiepark kwam ik er echter achter dat de check-in op de grote parkeerplaats gesloten was en ik bij de receptie moest zijn. Maar hoe ik daar moest komen? Dus liep ik richting de ingang van het park om dat te vragen, tot ik bordjes zag met ingang vakantiepark. Wij terug naar de auto, instappen en die kant op rijden, om vervolgens voor een dichte slagboom te staan. Dus toen toch weer uitstappen, naar de ingang lopen waar ze ons de weg konden wijzen en heel netjes een uitrijkaart uitprinten zodat ik weg kon. In eerste instantie volgde ik de bordjes vakantiepark, tot ik zag dat de wigwams onderdeel zijn van de camping. Om vervolgens bij de camping weer voor een dichte slagboom te staan, want dat kaartje had ik dus nog niet en voor het inchecken moest ik eerst door de slagboom. Er was geen intercom, maar gelukkig kwam er, toen ik achteruit ging rijden, een medewerker aanlopen die de slagboom kon openen en we bij de receptie konden parkeren om in te checken.

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Vooraf had ik het registratieformulier ingevuld met de namen en geboortedata en akkoord gegeven voor het automatisch afschrijven van de borg mocht dat na afloop nodig zijn. Dus kregen we een aantal pasjes mee voor het zwembad, de parkeerkaart en voor de familiepizza die ik bij had geboekt zodat we niet hoefden te koken en optimaal van het park en de faciliteiten kon genieten. Ook kregen we voor iedereen polsarmbandjes die toegang geven tot het park en een plattegrond met een heel handige houder voor alle kaartjes. En natuurlijk de sleutel voor de wigwam. Ik had wel een bordje gezien met wigwam, dus reden we die kant op. Nadat we het juiste pad hadden gevonden (L) was het even zoeken naar een parkeerplaatsje, nadeel van laat aankomen natuurlijk. De wigwam was vervolgens al heel snel gevonden.

Meer informatie vind je hier.

Overnachten in een wigwam

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Dochter wilde graag in een tent slapen, dus zodoende kwamen we terecht in de wigwam. Deze beschikt over drie ‘slaapkamers’ waar je met zijn tweeën in kan slapen. Ik had online al gelezen dat er een keuken was compleet met kookplaat en koelkast zodat je eventueel zelf kan koken, maar ook een smart tv (wat dus betekent dat er elektriciteit is). Toen ik echter met de sleutel het slotje openmaakte van de deur was het een zeer aangename verrassing. Ja, van de buitenkant is het een tipi, maar dat zou je aan de binnenkant niet snel zeggen.

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Er ligt een verharde stenen vloer, de slaapkamers zijn met hout in elkaar gezet en voorzien van verlichting. Het middelste bed had ook wel wat weg van een bedstede en kon met een gordijn afgesloten worden van de centrale ruimte. Daar staat aan de ene kant de keuken en de andere kant een tv en eethoek met stoelen. Iets verderop had ik al gezien dat ze die naar buiten hadden verplaatst en zeker als het zonnetje schijnt is dat natuurlijk heerlijk. Toen we voor het eerst binnen kwamen was het nog aangenaam warm vanwege de zon, toen we terugkwamen aan het einde van de dag was het toch wel afgekoeld. Toen kwam ik tot de ontdekking dat er niet alleen zeer goede verlichting is, maar ook  een dubbele verwarming. Zowel een klein kacheltje wat ideaal was om de zwemkleding te drogen als een straalkachel bovenin de tent waardoor het al snel zeer aangenaam was! Naast de smart tv bleek er ook WiFi te zijn, in het begin deed die het echt heel goed later begon dat toch een beetje te haperen.

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Omdat ik geen zin had in gedoe had ik twee extraatjes bijgeboekt. Opgemaakte bedden: bedden opmaken vind ik echt een vreselijk gedoe, en in de buitenste twee bedden loopt het bed half rond af dus dan is helemaal fijn als iemand met meer ervaring dat doet en je niet zelf hoeft te puzzelen. Daarnaast scheelt het ook tijd, want nu konden we de koffers droppen en het park in (wat fijn was omdat we veel later dan verwacht aankwamen) en ook aan het einde van de dag zo in bed konden kruipen. En bij het weggaan heb je een soort lazy uitboeken; normaal moet je de afwas doen, alles veegschoon achterlaten, afval weggooien, bedden afhalen etc. Maar voor iets meer dan een tientje hoef je daar niet aan te denken. Dus is het ook voor mama echt genieten!

Faciliteiten op de camping / vakantiepark

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Nu had ik vooraf toch iets verwacht als een attractiepark met wat overnachtingsmogelijkheden, daar denk ik achteraf toch wel iets anders over. Het is gewoon een enorme camping / vakantiepark met niet alleen een speeltuin maar ook een aantal attracties. Ook de faciliteiten die je op de meeste campings tegenkomt zoals fietsen huren, een buitenbad, soort gemeenschappelijke ruimte met een animatieteam dat zelfs in de weekenden van september een actief programma had. Het echte campingleven dus! En dat in een wildewestenthema.

Animatieteam

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Dit was echt een aangename verrassing; dit had ik helemaal niet verwacht en zeker niet in een weekend in september. Maar bij het inchecken zag ik het programma van een zeer actief animatieteam dat gedurende de dag diverse activiteiten organiseert. Van knutselen ’s ochtends vroeg tot en met kinderdisco en bingo. Na de eerste middag / avond in het park liepen we langs het restaurant en omdat we nog niet hadden gegeten (omdat het restaurant eerder dicht was gegaan) was ik blij dat dit nog open was. Het viel me al op dat er heel veel kinderen waren en ik had iets gelezen over kinderdisco. En ja hoor toen ik in de rij stond voor de bestelling kwamen er twee medewerkers in toepasselijke cowboy en cowgirltenue op het podium om een aantal bekende liedjes en dansjes te doen. Van oya lele van K3 waarbij dochter vooraan stond tot aan de billen van de olifant waarbij zoonlief juist weer naar voren stormde terwijl hij eigenlijk niet mee wilde dansen ;-)

Ook de volgende ochtend al om negen uur waren ze weer actief met de kids club en was er de mogelijkheid voor kinderen om te knutselen. Of ze nu wilden tekenen, verven of vliegtuigjes vouwen alles was mogelijk. Dochterlief wilde hier heel graag naar toe en heeft een uurtje heerlijk geknutseld. Zelf zaten we in de grote zaal zodat we daarna door konden het park in.

Attractiepark

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Slagharen is natuurlijk ooit begonnen als attractiepark. Min of meer in twee gebieden vind je diverse attracties van een carroussel tot en met een achtbaan, van attracties voor kinderen tot 120 cm zoals autootjes tot en met een vrijevaltoren. Dus voor zowel de thrillseeker als kinderen vind je hier attracties. Wel lastig was dat ik de eerste dag alleen was met twee kinderen aangezien manlief later kwam, en je dan heel veel niet kan doen omdat je tot 120 / 130 cm onder begeleiding mee moet. En dat de lengte-eisen vrij hoog zijn en je attracties had zoals boomstammetjes waar ze in alle andere parken gewoon in mogen, ze hier opeens niet in mochten. Of dat ze bij de ene attractie wel 120 cm waren en de volgende niet (was behoorlijke variatie). Met attracties zoals het reuzenrad, of de uitzichttoren is dat geen probleem, maar in bootjes of vliegende dingen of zelfs de stoeltjeslift die je van de ene naar de andere kant van het park brengt gaat dat wat lastig. Nu was het heel lang geleden dat ik hier voor het laatst was geweest, maar stiekem had ik toch iets meer attracties verwacht.  Wat me wel weer meeviel is dat er ook in het park een uitgebreid programma is met diverse shows, optredens en er zelfs een parade wordt georganiseerd rondom de twee mascottes Randy en Rosie.

Aqua Mexicana

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Naast het interieur en de luxe van de wigwam was ook het zwembad een zeer aangename verrassing. Je vindt hier diverse baden; van een spraypark met diverse speeltoestellen en waterkranen en stralen, tot en met een enorm bubbelbad, van een aflopend bad naar het diepe, naar een uitgebreide waterspeeltuin met glijbanen en een tipping bucket, daarnaast zijn er drie hogere glijbanen waaronder een coneglijbaan waar je met een band vanaf kan. Alleen, met zijn tweeën of zelfs met zijn drieën. Nu zag ik daar eerst wel een beetje tegenop, maar dat was echt heel erg gaaf! Alleen iedere keer die band naar boven tillen werd toch wel zwaar ;-)

Er waren ook heel veel ligbedden, dus ik sprak met de kinderen af waar ik ging zitten waarna zij los konden spelen. Op het diepe gedeelte na konden ze in alle zwembaden staan dus dat is toch ook wel erg fijn met jongere kinderen. Natuurlijk hebben we ook even buiten gekeken waar je een ondiep buitenbad hebt wat in het midden wel wat dieper is. Het water daar is net zo warm als binnen (wat trouwens een zeer aangename temperatuur was) zodat ze hier ook heerlijk speelden. Rondom het zwembad is er een zandstrand waar natuurlijk ook al snel mee gespeeld werd. Voor de ouders stonden er in het zonnetje natuurlijk ook ligbedden klaar! De tijd hier vloog voorbij en was echt een groot succes. Wel handig is om te weten dat je, om naar buiten te gaan, ook een pasje nodig hebt. Toen we naar buiten gingen stond er een meisje waarvan de ouders al terug waren gegaan en de kaartjes mee hadden genomen en zij dus niet naar buiten kon…

Black Hill Ranger Path

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Nieuw sinds dit jaar is het black hill ranger path; een combinatie van klimmen, rollglider en high rope. Als vakantiegast kun je tijdens je verblijf 1x gebruik maken van een high rope course, een avontuurlijke tocht met diverse hindernissen. Afhankelijk van de drukte kan het zijn dat je je hier vooraf voor moet reserveren. De kinderen hadden hier echt zin in, maar helaas bleek dat je daarvoor 135 moest zijn, dus dat werd hem helaas niet. Naast de high rope course stonden er wel twee kleinere blokken waar je kon klimmen zonder beveiliging.

Restaurants

Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde
Vakantiepark & Camping Slagharen - Mamaliefde

Nu is het hoogseizoen natuurlijk al afgesloten dus de kleinere kiosks voor een ijsje of wat te drinken waren gesloten. Verder was er echter heel veel open; of je nu wil gaan voor patat en een snack, een uitgebreid driegangendiner, buffetrestaurant, pizza of pasta, Chinees en zelfs de Subway heeft hier een eigen vestiging. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je honger krijgt. Wel goed is het om te weten dat de openingstijden variabel zijn. We hadden vooraf een familiepizza bijgeboekt zodat we daar niet naar hoefden om te kijken, waarbij stond dat je dat tussen 16.00 uur en 20.00 uur kon ophalen. Maar toen we om 19.30 uur aankwamen waren ze al dicht en alles schoongemaakt. Toen we daarentegen bij de minidisco wat wilden eten, bleek dat de keuken daar juist al een uur langer open was dan ‘normaal’. De volgende dag konden we gelukkig wel de familiepizza ophalen; echt een enorme pizza van 50 cm waarbij je zelf kan kiezen welk ‘beleg’ je wil in vier delen.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)