Skip to Content

Totum bracelet lacing factory review & uitleg armbandjes maken

Totum bracelet lacing factory review & uitleg armbandjes maken

Ik weet niet hoe het met jullie dochters zit, maar die van mij is gek op armbandjes en sieraden en op knutselen. Ze was dus ook ontzettend blij toen ze de Bracelet Lacing Factory van Totum kreeg om te proberen. Deze set is ook winnaar Speelgoed van het Jaar. De knutselpakketten van Totum waarbij je zelf sieraden kan maken zijn dus altijd een grote hit.

Het grote voordeel hiervan is dat ze zeer betaalbaar zijn, en dat je de uitleg en alle materialen bij elkaar hebt zodat je kind zelf aan de slag kan gaan. Al dan niet met af en toe een beetje hulp als er een knoopje gelegd moet worden. ;-) Deze pakketten doen het ook altijd erg goed als verjaardagscadeautje.

Bracelet Lacing Factory

Deze nieuwste DIY Factory van Totum is ideaal voor de jongedames die graag knutselen en van sieraden houden. Je kan hiermee trendy stoffen armbandjes maken met katoen in verschillende kleuren.

De meegeleverde tool helpt je voor de patronen; vervang het wiel aan de bovenzijde om van patroon te veranderen. Als je het garen van kant naar kant wikkelt volgens instructie, komt je armbandje uit het apparaat zoals bij een punnikset.

Met de inhoud kun je ongeveer 3 armbandjes maken. Echter is het natuurlijk mogelijk om zelf textielgaren bij te kopen, zodat je eindeloos armbandjes kan maken. De set is verpakt in een handig koffertje zodat je alle materialen overzichtelijk bij elkaar kunt bewaren. Ideaal om cadeau te geven aan je beste vriendinnen.

Onze ervaringen

Totum bracelet lacing factory review & uitleg armbandjes maken - Mamaliefde
Totum bracelet lacing factory review & uitleg armbandjes maken - Mamaliefde
Totum bracelet lacing factory review & uitleg armbandjes maken - Mamaliefde

Toen onze dochter de doos zag was ze meteen helemaal enthousiast en wilde ze het liefste direct aan de slag. We pakten alles uit en gingen aan de slag met de gebruiksaanwijzing om te kijken hoe we moesten beginnen.

Wel goed om te weten is dat je na het opzetten een uur moet wachten totdat het is opgedroogd en je verder kan gaan. Een dag later gingen we daarom verder zodat het slotje goed vast zit en je daar ook wat kracht op kan zetten. Met de bijgeleverde stickers kun je de houder versieren naar je eigen stijl.

Het opzetten met de draden is zo gedaan. Daarna begint echter het echte werk, en dat duurde wel even voordat we precies door hadden hoe dit moest. Later kwamen we er achter dat dit ook kwam omdat ze voor een iets ingewikkelder ontwerp had gekozen met extra veel draden.

Zeker als je net begint en het nog onder de knie moet krijgen is dat wel even lastig.

Het werken met de klosjes lijkt handig om te voorkomen dat ze niet in de knoop raken, maar de ervaring was juist dat die dingetjes aan elkaar bleven zitten en het met losse draden makkelijker werken was.

Daarom toch maar afgehaald en een eenvoudiger ontwerp gekozen. Dit ging duidelijk een stuk beter. Het was ook ideaal te doen gewoon op de bank terwijl je met een half oog tv kijkt. ;-)

Je hebt er wel wat geduld voor nodig. Voor kinderen is dit soms wel wat lastig en je dan kun je dus beter een andere keer verder gaan. Zelf heb ik ook een stukje gedaan en stiekem vond ik het wel rustgevend om even zo bezig te zijn.

Winnaar Speelgoed van het jaar 8 – 9 jaar

De Bracelet Lacing Factory is één van de drie winnaars van Speelgoed van het Jaar in de categorie 8 tot 9 jaar die zijn gekozen door de vakjury. In het juryrapport wordt er het volgende over gezegd:

Met de Bracelet Lacing Factory kunnen kinderen zelf kleurrijke armbandjes weven. Draden van verschillende kleuren worden in een soort van carrousel gespannen en aan de hand van een patroonwiel of de eigen fantasie tot armbandjes geweven.

Je maakt iets moois wat je zelf kunt dragen of aan een ander cadeau kunt doen. De Lacing Factory bevordert constructieve vaardigheden en creativiteit. Het vraagt ook geduld en een goede gerichte aandacht/precisie en volgehouden aandacht/doorzettingsvermogen.

Het geheel is kleurrijk en mooi vormgegeven. Leuk om cadeau te doen.

Linda van Aken