Skip to Content

Spirograph review; tekenen met spirograaf

Spirograph review; tekenen met spirograaf

Vroeger als klein kind vond ik het prachtig om met de passer te tekenen. Je prikte een puntje in het papier en maakte een rondje. Een plekje verder herhaalde je dat en zo kreeg je prachtige bloemen om in te kleuren en andere kunstwerken. Tegenwoordig heb je hier wat anders voor zonder scherpe passerpunt. Nu kun je tekenen met de Spirograph! 

Wat is een Spirograph?

Een spirograph is een grote cirkel waar je verschillende kleine cirkels met puntjes in kunt doen. Door middel van deze rondjes en de verschillende puntjes zijn de mogelijkheden eindeloos om kunstwerken te maken.

Wat zit er in de verpakking van Spirograph:

In de verpakking zit een basisring met 6 schijven in verschillende vormen. Ook een lange liniaal en een rechthoekige lat om mee te tekenen.

Er zitten 2 pennen en 6 stiften in en plakgum om de spirograph netjes op zijn plek te houden zodat je netjes kan tekenen met de spirograph.

En natuurlijk een boek met voorbeelden en blaadjes om uit te proberen!

Hoe werkt het?

Review spirograph - Mamaliefde.nl

Op zich is het heel makkelijk om te tekenen met de spirograph. Je plakt de buitencirkel op met wat plakgum, je kiest een cirkel uit, een plek om mee te beginnen en dan is het een kwestie van rondjes draaien. Door direct met de kleuren te werken heb je al wel snel vrolijke tekeningen op je papier staan gelukkig.

In de praktijk vonden zowel dochterlief als ik het tekenen met de spirograph eigenlijk nog best wel lastig! Nu is dat voor dochterlief niet zo gek, ze moet nog 4 jaar worden en op de doos staat 8+.

Het vergt echt heel veel concentratie en geduld om hiermee aan de slag te gaan. De tandwielen van de rondjes blijven soms hangen of schieten opeens los waardoor het mislukt jammer genoeg. Niet alleen dochterlief had daar last van, ik ook en ik ben echt de leeftijd van 8 jaar al ruim gepasseerd haha.

Spirograph review; tekenen met spirograaf - Mamaliefde
Spirograph review; tekenen met spirograaf - Mamaliefde
Spirograph review; tekenen met spirograaf - Mamaliefde

Het is in elk geval een heel erg uitdagende tekenset en ik denk dat als je eenmaal het juiste gevoel te pakken hebt, je moeiteloos rondjes kunt maken met de spirograph en zo prachtige kunstwerken kunt maken.

Oefening baart kunst!

Floortje