Skip to Content

Zelf stiften maken met de Crayola Marker Maker review

Zelf stiften maken met de Crayola Marker Maker review

Een dubbele DIY; namelijk eerst zelf stiften maken met behulp van de Crayola Marker Maker die je vervolgens kan gebruiken om samen een slinger te versieren.

Zo hoeven je kinderen nooit meer te vechten om wie welke kleur mag hebben; maar kunnen ze hun eigen set maken. En hun eigen kleuren mengen al zijn dat vijf verschillende tinten blauw. Slingers maken de boel erg gezellig nu het sinterklaasfeest er aan komt en een aantal verjaardagen.

Crayola Marker Maker

Bij het maken van de stiften kwam gelijk de chemicus in me naar boven. Heerlijk aan de slag in je eigen ‘laboratorium’ met vloeistoffen, druppeltjes, meetglazen, pincetten en meer. En dan om een heel fysiek product te maken; namelijk je eigen stiften in de kleuren naar eigen keuze. Die je na afloop gelijk kan gebruiken.

In totaal kan je 16 stiften maken met deze set op basis van de drie primaire kleuren geel, blauw en rood. Manlief heeft uitgebreid de handleiding doorgenomen en alles opgezet om dit met dochterlief uit te testen. Samen hebben ze de eerste vier stiften gemaakt. Later heb ik er nog eens vijf (ik kon niet tellen ;-) ) gemaakt.

Op de kleurenkaart staat de verhouding van twee kleuren inkt om je eigen kleur mee te maken. Natuurlijk kan je ook drie kleuren gebruiken, moest ik natuurlijk ook proberen maar dan krijg je een bruine / zwarte kleur. Als je de kleur hebt bepaald kan je gaan meten.

Voorzichtig druppel je de kleurvloeistof in de maatcilinders. Die zijn goed af te lezen en na afloop makkelijk schoon te spoelen. Als je de tweede kleur hebt toegevoegd mengt het vrij snel en kan je de vulling in de vloeistof plaatsen. Mooi is het om te zien hoe de capillaire werking aan de gang gaat (gelijk mooi woordje om aan je peuter te leren).

De vloeistof wordt namelijk helemaal in de vulling gezogen. Even omdraaien zodat ook de laatste druppels opgezogen worden. Daarna kan je in de Marker Maker de stifthuls klaarzetten, inktpatroon er in. Achterkant er op, dichtdrukken, dop er op en klaar.

Althans bijna. Even ondersteboven laten staan zodat de inkt de punt bevloeid. Na een paar minuutjes wachten (als je de volgende stift maakt) is het al klaar en kan je met de stift de etiketjes inkleuren en op de stift plakken zodat je goed kan zien welke kleur de stift precies heeft.

Ik vind dit echt super gaaf speelgoed; niet alleen ontzettend leuk. Lekker creatief bezig zijn en je eigen spulletjes maken die je vervolgens ook echt kan gebruiken. Maar stiekem leer je ook een hoop.

Van wat basisvaardigheden die goed zijn als je later de beta-kant op gaan, tot het stimuleren van de creativiteit en het bedenken van eigen kleuren. Op de doos staat vanaf 5 jaar, maar onder een op een begeleiding ging het onze drie-jarige prima af.

DIY Slinger

In het perspakket van Crayola zat ook deze witte vlaggenlijn. Ideaal dus om een mooie Sinterklaas slinger te maken om Sinterklaas welkom te heten hier in huis. En om de stiften uit te testen! Want maken is leuk maar je wilt ze ook even proberen. Met de stiften werd er druk gekleurd, voornamelijk door de peuter.

De dreumes ging aan de slag met de driekante krijtjes van Crayola (tip voor schoencadeautje!) en we hadden Sinterklaas stickers.

De inkt vloeide echt goed uit de marker stift, had dat toch iets anders verwacht. Maar ook niet zo makkelijk dat het vlekken maakt. Jammer alleen dat peuter vervolgens denkt dat je deze stiften ook kan gebruiken als nagellak of lippenstift…

Gelukkig was dit met een oliedoekje heel makkelijk weg te poetsen. Zo makkelijk is het nog nooit gegaan. Dus echt een aanrader. Heel fijn is het dat er een doosje bij zit waarin je de stiften kan opbergen om er later nog een keer mee te kleuren. Natuurlijk is het doosje zwart/wit zodat je deze zelf kan inkleuren.

Linda van Aken