Skip to Content

Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie

Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie

Gisteren was ik uitgenodigd voor een persontbijt in het Hoxton Hotel in hartje Amsterdam. Dat viel midden in de herfstvakantie, dus ik twijfelde even of ik wel moest gaan.

De kinderen waren echter welkom en zowel Hema als Difrax hebben in het verleden bewezen niet alleen hippe en moderne producten te ontwikkelen, waarbij niet alleen naar het uiterlijk maar ook de functionaliteit wordt gekeken.

Zo is de s-fles van Difrax één van de meest gebruikte flessen onder ouders vanwege de vorm en het unieke anti-kolieksysteem. En bestond een groot deel van mijn zwangerschapsuitzet uit producten van de Hema. Twee kwaliteitsmerken die dit najaar gezamenlijk een nieuwe collectie presenteren.

Lees ook: Uitzetlijst baby; wat heb je nodig?

Hiervoor moesten we om negen uur al in hartje Amsterdam zijn, normaal sta ik dan altijd een uur in de file maar vandaag viel het mee en reed ik ook zonder problemen richting de Bijenkorf waar we konden parkeren. Het kan dus wel ;-)

Vanaf daar was het nog tien minuten lopen, waarvan een stukje op de Dam waar een kermis was. Min of meer beloofde ik de kinderen dat ze op de terugweg wel in het reuzenrad mochten.

Uiteindelijk ging dat niet door, omdat hij nog niet open was. En ik het een beetje overdreven vond om daarop te gaan wachten. Maar dat terzijde. Zonder al teveel aanmoediging kwamen we zowaar aan. De kinderen keken hun ogen uit bij al het lekkers dat er op de bar stond.

Als eerste werden de beschuitjes met muisjes ontdekt; natuurlijk ging dochter voor de roze en zoonlief voor de blauwe. We zochten een plaatsje waar de kinderen werden verwend met een prachtig kleurboek, potloden en een doosje chocoladekrijtjes. Al duurde het wel even voor ze doorhadden dat je die kon opeten ;-)

De nieuwe Baby verzorging Bad- & Bedcollectie

Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie - Mamaliefde
Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie - Mamaliefde
Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie - Mamaliefde

Terwijl de kinderen zich prima vermaakte kon ik even een rondje lopen langs de nieuwe babycollectie. Wat is die uitgebreid! Het lijkt wel alsof alles een kleine make-over heeft gehad. Alles wat je voor bad & bed nodig hebt vind je hier, van textiel maar ook andere items.

Centraal staan toch wel de monochrome en pastelkleuren, subtiele dierengezichtjes en zachte stofjes. Van handige badcapes, tot en met washandjes met gezichtjes, vrolijke kussentjes, gehaakte knuffeltjes, fijne slabbetjes en onmisbare xxl-doeken, opbergers, dekentjes, voedingskussens, aankleedkussenhoezen, alles is meegenomen in het nieuwe ontwerp. Ook Takkie zag ik ergens tussendoor.

Hema x Difrax S-fles

Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie - Mamaliefde

Naast deze producten zijn er ook twee producten ontwikkeld in samenwerking met difrax. Het voeden is een speciaal contactmoment tussen ouder en baby. Wanneer je voor flesvoeding kiest zijn goede babyflessen heel belangrijk. De Difrax S-fles heeft een uniek anti-koliek systeem.

De ergonomische S-vorm zorgt ervoor dat de speen alleen gevuld is met voeding en niet met lucht. Door het ventiel in de bodem van de S-fles is er een constante luchttoevoer vanuit de achterkant van de fles. Dit voorkomt de vermenging van lucht met melk en het ontstaan van lucht en belletjes bij de speen.

De baby slikt zo minder lucht in en heeft daardoor minder last van darmkrampjes, boertjes en spugen. Wij hebben er in ieder geval heel wat van versleten.

Natural fop spenen

Hema X Difrax Babyspullen review; van verzorging Bad- & Bedcollectie - Mamaliefde

Naast de S-Fles zijn er ook Difrax Natural fopspenen (€10,- per set) met HEMA-design. Deze speen heeft een natuurlijke tepelvorm waardoor je baby het makkelijker zal accepteren. De speen groeit mee met de zuigbehoefte en leeftijd en is tandvriendelijker dan duimen.

De speciale vlindervorm laat het neusje vrij en de gaatjes zorgen voor extra luchttoevoer, wat huidirritatie voorkomt. Deze spenen worden aangeraden voor kleintjes van 0 tot en met 18 maanden.

Ook verliefd op deze nieuwe collectie? Of heb je zwangere vrouwen in je omgeving? De Hemaproducten zijn vanaf gisteren te koop bij de Hema en voor de producten in samenwerking met Difrax moet je nog een weekje wachten tot 23 oktober.

Linda van Aken