Skip to Content

Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema

Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema

De scholen zijn weer begonnen en langzaamaan worden de nachten weer korter. Is het weer donker als ze naar bed gaan. Nog een paar weken en dan zitten we in de wintertijd. Al moet je daar misschien nog niet aan denken. Voor je het weet fiets je in het donker naar school.

Dan is een goede verlichting en zichtbaarheid erg belangrijk op de fiets. Zeker als ze zelfstandig naar school gaan fietsen; de meeste kinderen doen dat tussen de 9 en 11 jaar voor het eerst. Ter voorbereiding op de middelbare school.

Hoe moeilijk het ook is om los te laten, het hoort er toch bij. Al hoor ik steeds meer ouders die alsnog hun kind met de auto naar school brengen, ook naar de middelbare en zeker als het regent. Terwijl het voor kinderen zo belangrijk is om veel te oefenen en ervaring op te doen in het verkeer. 

Regenjaszie

Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema - Mamaliefde

Vorig jaar kwam de Hema met een ludiek product; namelijk de Regenjaszie. Een felgele (of roze) regenjas met reflectoren. Zo is je kind niet alleen beschermd tegen de weersinvloeden maar ook goed zichtbaar in het verkeer.

Veilig Verkeer Nederland was daar zeer over te spreken. Het werd een regelrechte hit en de jassen vlogen de toonbank over. Logisch dus dat ze dit jaar weer te koop zijn!

Meer informatie vind je hier.

Verkeersveiligheid op zijn leukst!

Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema - Mamaliefde

Veilig Verkeer Nederland deed onderzoek onder 400 ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De helft van de ouders vindt het niet genoeg wanneer hun kinderen alleen de standaardverlichting op hun fiets hebben. Zij vinden dat reflectie in of op de kleding daar iets aan toevoegt.

Maar liefst 39% van de ouders zou zijn of haar kind eerder in het donker laten fietsen wanneer het reflecterende kleding draagt.

Aangezien het concept van de Regenjaszie vorig jaar zo goed is ontvangen zijn VVN en de ontwerpers bij Hema dit jaar samen om de tafel gaan zitten en op zoek gegaan naar producten die beschermen tegen wind, regen en kou.

Die er hip uitzien zodat kinderen ze ook daadwerkelijk aan durven te trekken en ook nog eens extra veilig zijn. Oftewel ‘Verkeersveiligheid op z’n leukst’ waarbij zichtbaarheid simpelweg geïntegreerd wordt in kinderkleding en accessoires.

Be Seen

Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema - Mamaliefde
Be Seen; Kinder regenlaarzen met lichtjes & regenjas van de Hema - Mamaliefde

Voor de presentatie van deze nieuwe collectie waren we afgelopen week uitgenodigd bij NEMO Science Center in Amsterdam. Waar de kinderen natuurlijk de heerlijke Hema-soesjes voorgeschoteld kregen, maar ook konden knutselen en fietsenhangers maken.

Na de presentatie door Hema en van Veilig Verkeer Nederland waar de kinderen ook bij werden betrokken volgde er een dans in het donker en mochten ze onder begeleiding aan de slag om zelf een lichtbaan te maken.

De kinderen werden ook nog geschminkt met neonkleurtjes dat er onder een blacklight echt fantastisch uitzag. Daar mochten we kennis maken met alle items en toch echt wel onze favoriet.

Musthave: Hema regenlaarzen met lampjes

Hema regenlaarzen met lampen - Mamaliefde.nl

Onder alle gave items zit er ook zeker dit jaar weer een musthave in. Misschien heb je hem al gespot op Instagram stories; maar ze hebben echt té leuke regenjaarzen. Blauwe met sterren.

Leuk denk je misschien, maar doordat er lichtjes in de hakken zitten is dit echt de musthave voor de komende herfst. Het zijn tenslotte vaak de ouders die niet van de regen houden, kinderen willen niets liever dan naar buiten en in de plassen stampen. Dan maakt dit het natuurlijk helemaal af.

Linda van Aken