Skip to Content

Gratis of met korting een dagje uit met gezin en kinderen

Gratis of met korting een dagje uit met gezin en kinderen

In Nederland bevinden zich súperveel leuke dierentuinen, pretparken en andere attracties. Elk jaar gaan de prijzen voor entreekaartjes vaak weer omhoog, waardoor je bijvoorbeeld voor de Efteling anno 2020 tot wel 45 euro per persoon (vanaf 4 jaar) kwijt bent.

Heb je een gezin met twee volwassenen en twee kinderen van vier jaar of ouder? Dan ben je dus alleen voor de entreetickets al 180 euro kwijt. Daar bovenop komen nog de bijkomende kosten zoals parkeerkosten, eten en drinken en eventueel souvenirs.

Zo’n uitje kost voor sommige gezinnen dan zoveel geld dat het bijna onmogelijk is geworden om hier “even” een dagje heen te gaan. Maar wat nou als je korting kunt krijgen op de entreetickets? Bekijk hier bij welke websites je zéker moet kijken voor entreetickets met korting en welke acties je goed in de gaten moet houden!

Soms zijn er zelfs acties waarbij je entreetickets voor bepaalde parken helemaal gratis kunt krijgen! Er zijn ook handige jaarpassen die bijvoorbeeld ook heel leuk zijn om cadeau te geven!

Tips om te besparen op een dagje weg

Ga je op pad kun je het vaak ook zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Zelfs een wandeling door het bos als je langs een restaurant loopt waar je waterfietsen kan huren, kan zo toch geld kosten.

  • Eten en drinken is niet altijd even goedkoop tijdens een dagje uit. Al ligt dit er echt aan waar je heen gaat en wat je koopt. Een patatje is vaak nog wel te doen, maar zeker voor het drinken kan dit snel oplopen. Terwijl je heel makkelijk zelf een flesje drinken mee kan nemen en een paar broodjes om de honger te stillen. Wel goed om vooraf even te checken of dit ook is toegestaan, er zijn uitjes zoals de binnenspeeltuin waar het meenemen van eigen eten en drinken niet is toegestaan terwijl bij andere uitjes zoals themaparken er speciale picknickruimtes zijn. Het vergt wel wat voorbereiding maar het scheelt wel in je portemonnee. Voordeel is ook dat als je toch ergens staat te wachten, je meteen een broodje kan eten en niet hoeft te wachten tot je ergens een restaurant hebt gevonden. Er zijn ook uitjes zoals attractiepark Duinen Zathe of Drouwenerzand waarvoor je een all inclusive kaartje koopt en dus onbeperkt ijsjes, koffie en patat kan eten.
  • Ook vind je in pretparken vaak winkeltjes waar je souvenirs, knuffels en ballonnen kan kopen. Vaak betaal je hier de hoofdprijs voor. Heb je een goedkoop uitje, kan dit de kosten nog flink laten oplopen. Daarom sla ik dit soort winkels altijd over, kun je ook niet in de verleiding komen. De kinderen weten ook dat ze nee te horen krijgen als ze hierom vragen.
  • Let op met parkeren; als je kan lopen of fietsen heeft dat natuurlijk de voorkeur. Ga je toch met de auto zoek dan vooraf uit wat de parkeerkosten zijn, dit kan behoorlijk oplopen. Soms kan het schelen om niet op de parkeerplaats van het uitje maar in een woonwijk te parkeren.

Met korting entreekaartjes kopen voor een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-)

Tip: Ben je van plan om een dagje weg te gaan, google dan vooraf altijd even hoe of wat er mogelijk is aan korting. Alleen al vooraf online een kaartje kopen kan je geld besparen!

ANWB

Bij de ANWB kun je entreetickets bestellen met korting. Vaak gaat het dan om een vast kortingspercentage of -bedrag. Als je lid bent van de ANWB, kun je in sommige gevallen zelfs nog extra Ledenvoordeel krijgen.

De kortingen zijn vaak niet spectaculair hoog, maar je kunt bij de ANWB wél eenvoudig besparen op de kosten voor entreetickets als je toch al kaartjes voor een specifiek park wilde bestellen.

Groupon

Een andere bekende website om tickets of artikelen te bestellen met korting is Groupon. Vaak kun je bij Groupon echt wel hoge kortingen vinden! Maar houd dan wel de acties goed in de gaten, bijvoorbeeld door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Groupon is er ook in andere landen, met vaak andere acties; maar ook hier kun je een account voor aanmaken om te profiteren van de actie. Zo heb ik zelf een aantal jaren geleden met flinke korting tickets kunnen bestellen voor de Efteling via de Duitse Groupon-website.

Meer informatie vind je hier.

Lokale passen

Een aantal steden en dorpen hebben een eigen pas, zoals de Ooievaarspas of de Rotterdampas. Daarmee kan je in de omgeving gratis of met stevige korting bepaalde uitjes bezoeken.

Deze pas kan je onder andere krijgen als je onder een bepaalde inkomstengroep valt of kan je tegen betaling aanschaffen. Na een paar uitjes heb je dit er vaak al snel weer uit.

Museumkaart

Bezoek je graag het museum dan is de Museumkaart een absolute aanrader. De Museumkaart is een persoonsgebonden kaart die een jaar lang onbeperkt toegang geeft tot circa 400 musea in heel Nederland. En een aantal uitjes. 

De Museumkaart is bij 150 (grotere) musea verkrijgbaar en kan ook online worden aangeschaft. Met een Museumkaart kan men hetzelfde museum niet binnen 1 uur na aanvang van het eerste bezoek opnieuw bezoeken.

Museumkaarthouders kunnen desgewenst maandelijks digitaal een Museumkaartmagazine ontvangen met exclusieve aanbiedingen.

Pepper.com

Zeker niet te verwarren met de datingsite Pepper! Op Pepper.com vind je namelijk de heetste aanbiedingen bij allerlei winkels en webwinkels. Het is een verzamelsite waarop mensen zelf goeie deals kunnen plaatsen wanneer ze die ergens zijn tegengekomen.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om producten uit actiefolders, maar er worden ook regelmatig acties gedeeld om korting te krijgen op entreetickets voor leuke attractieparken.

Spydeals

Deze website verzamelt, net als Pepper.com, allerlei aanbiedingen en kortingscodes. Het is handig om de pagina’s ook via Facebook te volgen, zodat je dagelijks tijdens het scrollen wat leuke aanbiedingen en kortingscodes voor entreetickets tegenkomt.

Er wordt op Spydeals bijvoorbeeld ook doorgelinkt naar (de Duitse) Groupon. De website laat je dus eenvoudig zien waar je op dat moment korting kunt krijgen voor het attractiepark waar je heen wilt.

Vakantieveilingen

Deze website staat vol met veilingen van allerlei, producten en tickets waar je op kunt bieden. In de meeste gevallen gaan de aangeboden producten en tickets weg voor een lagere prijs dan je anders zou betalen.

Het is dus zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen! Je moet wel echt geluk hebben, want in de laatste seconden kun je natuurlijk nog overboden worden.

Bij een veiling is het handig om alvast een maximumprijs in gedachten te houden, zodat jij je niet mee laat slepen om tóch de veiling te winnen en dus (te) hoog te bieden.

Houd er wel rekening mee dat er nog administratiekosten à 5,50 euro bovenop komen en dat je verplicht bent te betalen als je een veiling hebt gewonnen.

Op Vakantieveilingen.nl vind je regelmatig tickets voor bijvoorbeeld Walibi Holland, Plopsa Coo en Plopsaland, Kinderpretpark Julianatoren, Bobbejaanland, Attractiepark Slagharen, Apenheul en Movie Park Germany.

Kruidvat & HEMA

Regelmatig staat er in de folder van Kruidvat ook een leuke actie. Je krijgt dan bijvoorbeeld bij aankoop van bepaalde actieproducten een code om gratis kaartjes te bestellen voor een pretpark of dierentuin.

Soms mag je zelfs kiezen uit een leuke selectie! Je hebt vaak keuze uit redelijk veel verschillende actieproducten, en daarvan moet je er dan één of twee aanschaffen om een voucher te krijgen.

Als je even goed rondkijkt, zul je zien dat je ook met een goedkoop actieproduct een voucher krijgt. Let wel op dat er vaak een maximum geldt voor het aantal reserveringen dat wordt gedaan voor een bepaald park.

Als dat maximum is bereikt, kun je niet meer jouw voucher inwisselen voor een entreeticket voor het betreffende attractiepark en zul je dus een ander park moeten kiezen.

Je kunt soms ook bij Kruidvat rechtsstreeks entreetickets kopen voor pretparken met korting, zonder dat je eerst actieproducten hoeft te kopen. Vaak ben je met de actie dan alsnog veel goedkoper uit dan wanneer je de tickets bij het pretpark of de dierentuin aan de kassa zou kopen.

Ook de HEMA heeft regelmatig leuke aanbiedingen voor betaalbare dagjes uit, maar ook hotelovernachtingen etc.

Social deal

Sinds kort heb ik de app Social Deal ontdekt. Hiermee kun je niet alleen voor weinig geld uit eten, maar ook gebruiken voor leuke uitjes. Zo zijn wij al met hun kaartjes met de rondvaartboot van Avifauna geweest.

Supermarkten

Veel supermarkten hebben speciale acties waarbij je kan sparen voor dagjes uit met korting. Denk bijvoorbeeld aan het Jumbo’s dagje uit hier.

Als je daar boodschappen doet krijg je bij een bepaald bedrag dat je uitgeeft, een zegeltje die je moet gaan plakken om zo met korting kaartjes voor een dierentuin of attractiepark naar keuze te kunnen kopen.

Air Miles

Air Miles zijn punten die je kunt sparen als je een aankoop doet bij bepaalde winkels. Je kunt momenteel Air Miles sparen bij: Albert Heijn, Shell, Praxis, Essent, Mastercard en Etos.

Als je dus veel shopt bij deze winkels, spaar je de punten gemakkelijk op. Je hebt namelijk wel véél Air Miles nodig om er iets leuks van te kunnen kopen. Maar het voordeel van Air Miles is wel dat je soms helemaal niets hoeft bij te betalen als je genoeg punten hebt!

Het is dus mogelijk om iets gratis te krijgen door je Air Miles in te wisselen. Je moet wel servicekosten betalen als je iets bestelt, maar ook deze kun je betalen door middel van je Air Miles.

Met Air Miles kun je bijvoorbeeld goedkoop naar de Efteling: bij inlevering van 3000 Air Miles hoef je slechts 13 euro bij te betalen voor één entreeticket.

Dagje uit met loterij

Ook via loterijen zoals de Vriendenloterij of de Nationale Postcode Loterij is het mogelijk om extra voordelig of gratis op pad te gaan.

Je kan bijvoorbeeld uitgenodigd worden voor een uitje, een uitje winnen of je krijgt een boekje met allemaal kortingsbonnen die je kan inruilen voor korting. Wel moet je dus betalen om kans te maken daarop of te kunnen genieten van de voordelen.

Vakantieveilingen

Op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden.

Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen.

Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Jisca