Skip to Content

De leukste klimparken / klimbossen Nederland

De leukste klimparken / klimbossen Nederland

Kinderen klimmen en klauteren graag. Zodra een baby heeft leren kruipen is er geen weg meer terug. Het avontuur lonkt, er is een grote drang om op ontdekking te gaan, grenzen te verleggen en nieuwe dingen te zien.

Elk jaar als we op vakantie zijn is de vakantie pas compleet als we een klimbos hebben bezocht. Gelukkig voor thuisblijvers of Nederlandse vakantievierders hoef je ook voor dit spectaculaire uitje het land niet per sé te verlaten, want ook Nederland kent verschillende klimlocaties. Weer eens wat anders dan buiten spelen.

Klimpark Zips & Ropes – Ewijk

Ben je deze zomer in de buurt van Nijmegen, dan ga je ook even langs de Groene Heuvels in Ewijk. Hier kunnen jonge klimmers en gevorderden hun klimhart ophalen door verschillende uitdagende klimparcours. Eerst even de baan goed verkennen en daarna de extra handicap, geblinddoekt het parcours trotseren! Hoe gaaf is dat!

Meer informatie vind je hier.

Klimbos Garderen

Ben jij een echte waaghals waar geen hoogte hoog genoeg voor is? Dan moet je echt een keer langs bij dit klimbos. Maar liefst 25 meter hoog kun jij hier klimmen. Geen paniek als je ergens blijft steken, want door het unieke haltersysteem blijf je ten alle tijde vastgezekerd aan de lijn zitten. Dus je hoeft je niet los te maken tussendoor, wat zeker een veilige gedachte is ook voor ouders. Garderen ligt centraal gelegen in Nederland, het ligt tussen Alkmaar en Amersfoort in.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Klimbos Garderen

Indoor klimpark Waddenfun

Soms kan het in de zomer net geen mooi weer zijn om lekker in de bomen te hangen. Gelukkig kun je ook op deze druilerige dagen toch je klim skills op de proef stellen. In Noord-Nederland, vlakbij Groningen ligt klimpark Waddenfun. Hier kun je binnen genieten van diverse parcours op verschillende hoogtes en zowel jong als oud kan hier prima terecht voor een spannende uitdagende dag.

Meer informatie vind je hier.

Fun Forest

Voor wie zich gaat vestigen in Zuid-Nederland deze vakantie kan terecht in het Limburgse Venlo, maar ook Almere, Amsterdam en Rotterdam. In klimpark Fun Forest liggen verschillende obstakels voor je klaar om getrotseerd te moeten worden. Jong en oud kan zich uitleven met klimmen, klauteren en wiebelen. Sjees van boom naar boom in een tokkelbaan en beleef de natuur in een nieuwe dimensie. Per leeftijd en lichaamslengte zijn er verschillende routes uitgestippeld, van makkelijk naar echt legendarisch moeilijk!

Met jongere kinderen kun je in Venlo een bezoek brengen aan Speelpark Klein Zwitserland wat er naast ligt en ze ook kunnen klimmen en spelen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Fun Forest Rotterdam

Klimbos Avatarz

Klimbos Avatarz, gelegen in Overijssel, is één van de grootste klimparken die Nederland je kan bieden. Met maar liefst 110 hindernissen ben jij dus wel even zoet. En je ouders waarschijnlijk ook. Want het is voor iedereen een spectaculaire uitdaging.

Meer informatie vind je hier.

Klimpark Grolloo

Wie toe is aan een adrenalinekick kan zijn lol op in het uitdagende klimbos Joytime in Grolloo, vlakbij Assen. Een machtig lange kabelbaan van maar liefst 200 meter lang neemt je op 10 meter hoogte mee in een afdalende lijn over het water.

Meer informatie vind je hier.

Klimpark Klimmen enzo

Geen recreatief bos maar wel genoeg uitdaging om te klimmen op verschillende hoogtes. Dit klimpark ligt in Cocksdorp, Texel. Op vakantiepark De Krim. Mocht je daar dus op vakantie gaan, breng dan ook een bezoekje aan dit klimspektakel. De enige eis om hier je klimhart op te mogen halen is dat je minimaal een lengte hebt van 130 cm lang.

Meer informatie vind je hier.

Klimbos Gooi Eemland

Spelen, klimmen, ravotten, klauteren, slingeren. Voor aapjes vanaf 7 jaar is dit de plek om lekker los te gaan tussen de bomen. Hoewel, los……je wel vastgelijnd hoor! Maar je kunt hier zeker en vast een zeer enerverende dag beleven in de natuur en op verschillende hoogtes je grenzen verleggen. Ga jij helemaal door tot en met het engste, hoogste parcours? Dan zien we jou bungelen op een hoogte van maar liefst 22 meter (en nog een beetje meer af en toe). Dit uitdagende bos ligt in Lage Vuursche, vlakbij Baarn.

Meer informatie vind je hier.

Brabantse Wal

In het klimbos Brabantse Wal, in Bergen op Zoom kun je zeker 3 uur klimspektakel verwachten. Je kunt hier al terecht als je 120 cm lang bent. De verschillende uitgestippelde routes variëren in moeilijkheidsgraad en dus kun je jezelf steeds weer een stukje verder uitdagen.

Meer informatie vind je hier.

Klimbos Zeeuwse helden

Voor alle helden tussen de 8 en 12 jaar die hier de eerste keer komen klimmen is er een leuke heldencertificaat. Het bewijs dat je dit dus daadwerkelijk gedaan hebt! Hoe cool is dat. Iedereen moet je nu natuurlijk wel geloven als je dit aan anderen vertelt hoe dapper je bent geweest. Wil jij ook een heldenstatus? Ga dan als de wiedeweerga naar Zeeland, want in Westenschouwen word je dit mogelijk gemaakt.

Meer informatie vind je hier.

Klim & Avonturenbos van Rock ‘n Rivers

Het Klim & Avonturenbos ligt aan Natuurpoort de Roovertsche Leij te Goirle en is centraal gelegen op de Kempische Landgoederen. Je kan hier komen klimmen tot wel 10 meter hoogte op 3 verschillende parcoursen of spannende durfactiviteiten doen, zoals een vrije val van 12 meter. Bovendien bevinden zich in het Klim & Avonturenbos ook rolstoelvriendelijke klimparcoursen & activiteiten zoals het blotevoetenpad waardoor we iedere bezoeker kunnen ontvangen! Het Klim & Avonturenbos leent zich bovendien zeer goed voor de organisatie van kinderfeestjes op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagmorgen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Klim & Avonturenbos van Rock ‘n Rivers

Klimbos de Biesbosch, Dordrecht

Eigenlijk hoeven wij niet meer per se op vakantie naar een ver land. Het enige belangrijke voor onze kids is dat er in de omgeving een klimbos aanwezig is. Sinds dit jaar hebben we er nu één in ons eigen stadje! In de Biesbosch zijn ze goed bezig om op verschillende manieren weer meer recreanten naar zich toe te trekken en dat lukt behoorlijk. Er wordt weer volop gewandeld en gefietst. Vogels spotten, waterdieren volgen, uren turen over plassen en genieten van de wind in je haar en de zon op je toet. Het doet iedereen goed!
En misschien krijg je als bonus nog wel een heuse bever te zien. Die leven hier volop. Kijk dus goed om je heen.

Meer informatie vind je hier.

Klim- en speelbossen voor jonge kinderen

Speelbos Herperduin

Voor de allerkleinste aapjes onder ons die nog echt veel te jong zijn om gezekerd via lianen langs allerlei bomen te slingeren is er een heerlijke klim en klauter speelbos in Herpen, Noord Brabant. In natuurspeeltuin Herperduin zijn kaplaarzen min of meer verplicht, of blote voeten. Want je wordt ongetwijfeld nat en vies. Water en zand zijn de 2 elementen die onlosmakelijk van elkaar uren speelplezier bieden. Maak er een lekker dagje van en smeer thuis alvast enkele broodjes, want hier willen je kids voorlopig niet meer weg.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelbos Herperduin & Uitkijktoren

Speelbos de Meinweg

Het speelbos bestaat uit meerdere delen; zo heb je achter de boshut een enorm grasveld met daarop een paar toestellen zoals een trampolinemat en een waterspeeltuin. Helaas deed de waterpomp het (nog) niet toen wij er waren. Hier vind je ook een aantal picknicktafels waar je kan zitten en zelf meegebrachte eten of drinken kan meenemen. In het bos vind je een aantal touwbruggen waar ze ook diverse hindernissen bij hebben. Ook vind je hier een kabelbaan waar je kan roetsjen. Er waren wel een paar kinderen maar verder was het erg rustig en kon er heerlijk gespeeld worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Speelbos de Meinweg

Speelbos De Elzen

In Dordrecht kun je naar Speelbos De Elzen. Hier kun je sinds kort (weer) eindeloos spelen. Na een tijdje verwaarloosd erbij te hebben gelegen is het flink onder handen genomen en opgeknapt. Veel speelmogelijkheden zijn er voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Het speelbos ligt aan het water De Viersprong. Met een vlot kun je dit water oversteken. Verder kun je hier op verschillende manieren al je zintuigen laten prikkelen. En klimmen in bomen is toegestaan!

Ben je klaar met verstoppertje spelen en klimmen? Ga dan snel door naar het Elfenpad en zoek de deurtjes bij de bomen. Ze zijn soms heel laag en soms juist heel hoog, klop op het deurtje, ringel aan de bel en wacht tot er open wordt gedaan. Kun jij een Elfje zien? Verder kan er in de Elzen heerlijk worden gewandeld, of geskatet. Fietsers zijn hier ook altijd volop in de benen. Je kunt van hieruit ook nog het mooie nieuwe gedeelte van de Biesbosch inslaan en genieten van de vele watervogels die zich hier in de polders hebben genesteld.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Biesbosch met kinderen

Isabell
Latest posts by Isabell (see all)