Skip to Content

Subtropisch zwembad & zwemparadijs Nederland; grote en overdekte binnen zwembaden

Subtropisch zwembad & zwemparadijs Nederland; grote en overdekte binnen zwembaden

De zomer is begonnen, in Nederland kan het dan twee kanten op gaan. Het kan regenen en dan is het fijn om binnen te zitten. Of de zon kan schijnen en dan ben je wel toe aan een verkoelende duik in het water.

Bij voorkeur in een subtropisch bestemming / eiland, maar iets dichterbij huis is een zwemparadijs met wildwaterbaan ook erg populair bij kinderen. Iedere stad heeft wel zijn eigen recreatieve zwembad, maar vaak ingericht voor de zwemlessen met misschien een glijbaan en kinderbad voor peuters.

De leukste subtropische waterparken buiten vind je vaak bij attractieparken of bij vakantieparken. Want Nederlanders houden van water! Maar wat zijn nu de leukste zwemparadijzen Nederland? Overdekt of buiten of met subtropisch sferen (met water van meer dan 32 graden).

Inhoud toon

Aqua Mundo – Subtropisch zwembad

Als je het hebt over subtropische zwembaden dan heb je het over Aqua Mundo. Veel gasten kiezen voor Center Parcs vanwege dit zwembad en ik geef ze groot gelijk. Zodra je de koepel binnenstapt waan je je ergens in een tropische jungle, niet alleen vanwege de temperatuur maar ook vanwege de aankleding.

In de meeste Aqua Mundo’s vind je aparte baby- en peuterbaden met speeltoestellen en watervallen, een golfslagbad en natuurlijk de wildwaterbaan waar je al glijdend doorheen roetsjt.

De top 3 leukste zwembaden van Aqua Mundo zijn;

Hier vind je meer informatie over Aqua Mundo.

Lees ook: Dagje Center Parcs; Zwembad Heijderbos Aqua Mundo

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Drenthe

Bonte Wever – Assen

In het subtropisch zwemparadijs de Bonte Wever (een sport- en evenementencentrum met sinds 2010 een hotel) kun je meedeinen op de golven in het golfslagbad of baantjes trekken in één van de 25 meterbaden binnen en buiten. Meer actie? Dan is de wildwaterkreek een aanrader of de glijbaan. Ontspannen kan in de sauna- en rustruimte van een warm voetenbad, ontspan in de Finse sauna (gekleed) of in de Kelosauna (gekleed), infrarood warmtebanken en de douchestraat…

Meer informatie vind je hier.

DX Adventurepark – Gasselte

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob.

Let op: Voor het aquapark is zwemdiploma verplicht. Voor de jongere kinderen is het obstacle cours beschikbaar boven zand.

Meer informatie vind je hier.

De Waterwereld Landal Hof van Saksen – Nooitgedacht

De Waterwereld beschikt over over drie indoorwaterglijbanen een groot wedstrijdbad, whirlpools, designzwembad met peuterbad en een 107 meter lange wildwaterbaan. Vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren kunnen gasten voor drie verschillende afdalingen kiezen; de grootste indoorwaterglijbaan ter wereld, de hoogste bandenglijbaan in de Benelux en de hoogste en steilste speedslide van Nederland.

In totaal hebben de drie glijbanen een lengte van 422 meter. En daar worden in de komende jaren nog twee glijbanen aan toegevoegd. Hof van Saksen is niet voor niets in 2015 en 2016 uitgeroepen tot winnaar van het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk in de categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’.

Meer informatie vind je hier.

Bad Hesselingen – Meppel

Bad Hesselingen is een veelzijdig, kleurrijk en kindvriendelijk zwembad, met een subtropisch zwemgedeelte. Het wordt deels verwarmd met de restwarmte van een fabriek. Er is een recreatiebad voor jong en oud en een buitenbad van 20 meter waarin het hele jaar kan worden gezwommen. Ook buiten het subtropisch zwembad kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin.

De gloednieuwe Mosquito Slide is de eerste interactieve glijbaan ter wereld met diverse keuzeprogramma’s en moeilijkheidsgraden. Probeer tijdens de rit zoveel mogelijk ‘mosquito’s’ te meppen en daarmee zoveel mogelijk punten te scoren. Aan het eind, vlak voor je op topsnelheid uit de buis komt, wordt een foto gemaakt, die meteen op het grote scherm getoond wordt. En die foto en je score kan dan weer gedeeld worden op de social media. Naast het subtropisch zwembad is nu een groot kinderspeelparadijs met klim-, hang- en glijbanen, een springkussen op de speelweide en een speelveld voor onder andere voetbal.

Meer informatie vind je hier.

Aqualaren – Zuidlaren

Aqualaren is een subtropisch zwembad in Zuidlaren met een wedstrijdbad waar je baantjes kan trekken, een recreatiebad met glijbaan en een peuterbadje. Het water is hier altijd in beweging. Je kan een duik nemen van de hoogste springplank of heerlijk relaxen in een van de whirlpools. Tevens worden er zwemlessen aangeboden op therapeutische basis.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste kinderuitjes en uitstapjes met kinderen in Drenthe

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Friesland

Flippies Plonstuin – Bakkeveen

Waterpret verzekerd…bij lekker weer kunnen kinderen heerlijk zwemmen en plonsen in Flippies Plonstuin. Het buitenzwembad met vier verschillende zwembaden, waaronder twee ondiepe peuter- en kleuterbaden. Naast de zwembaden zijn er twee glijbanen en een grote waterspeeltuin met grappige waterattracties die door de kinderen zelf bediend kunnen worden! Op zonnige dagen dé ideale aanvulling op een dagje speelplezier in binnenspeeltuin Flippies Pretpaleis.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch Zwembad Swimfun – Joure

In subtropisch zwemparadijs Swimfun vind je alles wat je van een subtropisch zwemparadijs verwacht. Natuurlijk is er een golfslagbad, en zijn er diverse soorten glijbanen waar je alleen of samen van af kan, zoals in de magic oval een bandenglijbaan. Als je van iets meer actie houdt kun je voor de wildwaterbaan gaan die kronkelt door de jungle, grotten en langs watervallen. Er zijn whirlpools en stroomversnellingen. Voor de moeders die even rust willen; je hebt hier ook een uitgebreide spagelegenheid met diverse kruidenbaden, zonnebanken, turkse stoomcabines en meer!

Meer informatie vind je hier.

De Blauwe Golf – Leeuwarden

Subtropisch zwembad De Blauwe Golf heeft onder andere een golfslagbad en ruim recreatiebad. Voor een heerlijke ontspanning zijn er diverse whirlpools, infrarood sauna en zonnebanken. Er is ook een wildwaterkreek en een kleuterhoek. Het zwembad heeft een 55 meter lange waterglijbaan. Buiten is er een verwarmd buitenbad en speelweide. Eén keer in de twee weken op vrijdag is er een aquadisco en in de vakanties worden er vaak activiteiten georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Gelderland

Marveld – Groenlo

Voor de kinderen is er in het subtropisch zwembad een peuter- en kleuterbad, zodat zelfs de allerkleinsten zich vermaken op ons vakantiepark. Er zijn diverse glijbanen met onder andere de Crazy Cone. De Crazy Cone is een glijbaan van circa 75 met magic-lighteffecten tijdens de afdaling. Deze supersensatie leg je af in een 1-persoonsband. Daarnaast kun je lekker sportief baantjes trekken in het wedstrijdbad, ontspannen in de hotwhirlpool of genieten in de sauna’s. Maar ook voor zwemlessen en kinderfeestjes is het zwembad zeer geschikt. Er is een geheel entertainmentprogramma met een Friday night disco en baby- en peuterzwemmen.

Meer informatie vind je hier.

De Berkenhorst – Kootwijk

Subtropisch zwembad Gelderland ligt op Vakantiepark de Berkenhorst, gasten hebben gratis toegang. Dit zwembad is een waar zwemparadijs en een heerlijke plek om te zwemmen en te ontspannen. Je komt hier tot rust in de hot-whirlpool of het Turks stoombad terwijl de kinderen zich laten meevoeren door de stroomversnellingen en van de spectaculaire glijbaan afroetsjen.

Ook de allerkleinsten zullen zich prima vermaken in het kleuterbad waar de kids lekker in kunnen spetteren. Subtropisch zwembad Gelderland is de ideale plek om jouw kinderen een geweldige dag te laten beleven en voor jou om heerlijk te ontspannen en te genieten van de gezelligheid het subtropisch zwembad met heel het gezin.

Meer informatie vind je hier.

Waterspeeltuin Waterpret – Lievelde

Waterspeeltuin Waterpret bestaat uit meer dan 25 spuitfonteinen en waterelementen. De kinderen kunnen heerlijk in het water spelen of onder de fonteinen door rennen. Dit rennen is ook mogelijk, omdat de speciale vloer stroef blijft, ondanks het vele water. De pret wordt daarnaast nog meer vergroot door een spectaculaire waterglijbaan. Kinderen hebben daarbij geen zwemdiploma nodig: de waterspeeltuin heeft een aflopende vloer, waardoor het water direct wegstroomt. Dit maakt Waterpret geschikt voor kinderen van iedere leeftijd.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Groningen

Tropiqua – Veendam

Dit subtropisch zwembad heeft een temperatuur van 30 graden en is ingericht in exotische sferen met een sfeervolle onderwaterverlichting. In het zwembad kan je baantjes trekken. Er zijn twee glijbanen waaronder een 60 meter lange glijbaan en een wildwaterbaan met stroomversnellingen. Je vindt er diverse waterspeeltjes zoals een waterkanon en een waterpaddenstoel. Ontspannen kan in de sauna, Turkse stoombad, whirlpool, onder  de zonnebank of bij één van de massage-waterstralen. Voor kleine kinderen is er een apart bad met speelgoed beschikbaar. Er is ook een buitenbad met uitgebreide zonneweide.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Noord-Brabant

Speelland Beekse Bergen – Bergen

In het zwembad bij Speelland Beekse Bergen kun je in het verwarmde en overdekte Junglebad op zwemsafari. En bij mooi weer kun je buiten zwemmen in het grote Victoriameer. Je hoort het al, het thema van dit subtropisch zwembad is Afrika. Het Junglebad biedt volop waterpret. Neem een duik in het verwarmde water of roetsj van de glijbaan. Voor jonge kinderen is er een speciaal peuter- en kleuterbad.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Safari Resort Beekse Bergen

Aquafun Sportiom – Den Bosch

Het subtropische zwembad Aquafun in het Sportiom van Den Bosch is ingericht in de exotische sferen van Hawaï. Aan de voet van een vulkaanhelling kun je hier heerlijk genieten. Er zijn diverse attracties zoals twee supersnelle glijbanen, een verwarmd buitenzwembad met daaromheen een ligweide. Natuurlijk mag een wildwaterbaan ook niet ontbreken, hier kom je langs vulkanische rotsen, whirlpools, grotten en spelonken. Voor de kleine kinderen is er de Turtle Bay; een kinderbad met sprayattracties zoals waterspuwende schildpadden. Eten en drinken kan in Paradise Bay.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Den Bosch; Wat te doen? Tips, bezienswaardigheden en uitjes voor dagje weg met kinderen.

Sterrenstrand TerSpegelt – Eersel

Naar het strand en lekker met water spelen, het hele jaar door? Dan is een bezoek aan het sterrenstrand gelegen op recreatiepark TerSpegelt een absolute aanrader. Ook als dagbezoeker ben je hier van harte welkom in deze wereld van zand. Centraal staat een spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule en een stoer Voetje van de Vloerpad van Timo Timing.

Transport van water en zand staat centraal in Zilva’s Haven, in ieder huisje is wel iets te ontdekken! Vind de geheime ingang naar het ondergronds labyrint, een doolhof van gangetjes biedt urenlang dwaalplezier. Het speellandschap van SterrenStrand wordt omgeven door natuurwater van ca. 40 cm diepte. Ideaal om in te spelen, een beetje te plonzen en te kliederen met water en zand. Echt zwemmen? Ook dat kan, joelend de grote glijbaan af of lekker bubbelen in de bruisbank.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Indoor Strand & Zwembad Sterrestrand Terspegelt

Het Vennenbos – Hapert

Op Landal Greenparks het Vennenbos  vind je een subtropisch zwembad. Een duik in het golfslagbad, glijden van de spannende Black Hole glijbaan, lekker ravotten in het Kids Junglebad of een spannend tochtje van de Lazy River. Het openluchtzwembad met ligweide is dé ideale plek op warme zomerdagen. Elke tweede vrijdag van de maand is het discozwemmen. Relaxen doe je in de infraroodsauna, solarium of de X-Clusive snelbruiner of in het kruidenbad. Je kan hier ook een introductie duikcursus volgen. Ook het zwembad en waterpark van Landal de Lommerbergen is de moeite waard.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Landal Lommbergen met subtropisch zwembad

Waterpark Splesj – Hoeven

Het grootste outdoor waterspeelpark van West-Europa vind je in de bosrijke omgeving van vakantiepark Molecaten Park Bosbad Hoeven. Hier kun je prima met je gezin genieten van een dagje waterpret. Er zijn maar liefst 7 razendsnelle glijbanen en een hoge duikplank voor de stoere zwemmers. Hier vind je ook een halfpipe glijbaan waar je op een relaxte band naar beneden glijdt. V

oor de kinderen is er een spraypark met interactieve waterkannonnen en tipping buckets waar ze lekker kunnen spelen met water. En er is een apart peuterbad. Ouders kunnen plaatsnemen op de enorme ligweide. Er is een restaurant aanwezig en je kan ook gebruik maken van de speeltuin met onder andere een airtrampoline. Toegang tot dit zwembad is gratis voor gasten van het vakantiepark, bezoekers betalen wel.

Kijk hier voor meer informatie.

Golfslagbad Oss

Het Golfbad in Oss, vlakbij de grens met België is een klein paradijs voor waterratten. Zoals de naam van het zwembad al zegt kunnen de kinderen hier onder andere heerlijk golven. Ook zijn er verschillende glijbanen, drie om precies te zijn. Kiezen ze voor de glijbanen met licht? Of gaan ze voor de blauwe glijbaan, alleen geschikt voor de echte durfals? Het is op verschillende tijden geopend voor verschillende activiteiten, maar iedere dag kun je er terecht voor recreatief zwemmen.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Noord-Holland

Mirandabad – Amsterdam

Het populairste zwembad in onze hoofdstad is het Mirandabad. Dit is een zwembad met een groot buitenbad (50 m) met duikplank en een peuterbad en een subtropisch overdekt zwembad. Met onder andere een golfslagbad, maar ook glijbanen, stoom- bubbelbaden en zonnebanken. Vanwege de glazen koepel en de palmbomen waan je je op een tropisch strand. Er zijn wel strenge regels rondom het gebruik van drijfmiddelen of het juist niet toestaan in de twee grote zwembaden.

Meer informatie vind je hier.

Zandzee – Bussum

Zwembad De Zandzee is onderdeel van een uitgebreid sportcentrum waar je ook kan zwemmen. Hier kan je onder andere terecht in een wedstrijdbad, een therapiebad en een recreatiebad.  In het activiteitenbad zijn duikplanken van één en drie meter hoog te vinden. Verder is er een peuterbad in de stijl van Nijntje, een absolute aanrader voor de echte fans dus. Voor de oudere kinderen is er een wildwaterbaan en een whirlpool. Iedere vrijdagavond is er Aquadisco voor jongeren tot en met veertien jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Meer informatie vind je hier.

De Oase Linneaushof – Heemstede

Linneaushof is de grootste speeltuin van Europa. Naast diverse themagebieden vind je hier ook de waterspeeltuin De Oase die bij mooi weer van mei tot september is geopend. Zeker met kinderen is dit een absolute aanrader. Je hebt er een rivier met watervallen waar ze lekker kunnen klimmen en spelen met pompen en waterklepjes. Er is een wip, er zijn tipping buckets, een waterbrug en nog veel meer. Om het zwemgedeelte heen zijn er voldoende zitjes (ook in de schaduw) zodat jij je kind in de gaten kan houden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit Linneaushof

Calluna – De Koog, Texel

Een ideaal familiebad met een royaal strandbad, een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd-en golfslagbad, een waterpaddestoel, een wildwaterkreek, 2 ruime whirlpools met watermassage-banken en voor de allerkleinsten een peuterbad. Voor een hapje en drankje kun je terecht in de snackbar. Naast het recreatief zwemmen kun je hier baby- en peuterzwemmen of zwemlessen volgen.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Limburg

Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua – Gulpen

Bij subtropisch zwembad Mosaqua ga je op reis door de jungle en zwem je tussen de wilde dieren. Zwemmen kan in het Maxawave 25-meterbad met een temperatuur van 30 graden. Je kan je laten meevoeren in een kronkelende Wildwaterbaan van de Oase tot in de Woestijn. Er is een 92 meter lange, sensationele glijbaan met verrassende licht- en lasereffecten en een familieglijbaan. Je kan hier ook genieten in één van de whirlpools, stoomcabines, infrarood-cabines en neveldouche.

Voor de kinderen is er een avontuurlijk piratenschip van wel 15 meter lang waar ze kunnen klimmen en op zoek gaan naar de schat van Kapitein Kid. Ook kijken ze hun ogen uit bij de aquaria met tropische vissen. Voor de peuters is er het Junglebad met leuke attracties. Buiten kan iedereen volop genieten van 3 vrolijke peuterbaden, 2 grote baden met glijbanen, een uitgestrekte ligweide, gezellige terrassen en de nodige speel- en sportvoorzieningen. Ook is er gratis Wi-Fi.

Meer informatie vind je hier.

Lommerbergen – Reuver

Onbeperkte waterpret in het Subtropisch Waterparadijs. De leukste familiemomenten beleef je samen in het zwembad. De kids roetsjen van de glijbaan en deinen op de golfen in het golfslagbad. Geen golf gaat ze te hoog! Doe samen een wedstrijdje wie het langst onder water kan blijven en wie de meeste spetters kan maken. De allerkleinsten vermaken zich opperbest in het Kids Junglebad. Terwijl je geniet in de whirlpool zoeven de kids van de glijbaan. Met elkaar genieten in het water. Oftewel waterpret voor jong en oud.

Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de Exotic Garden. Kom tot rust in de whirlpool of infraroodcabine, neem een kruidenbad of werk aan je kleurtje onder de snelbruiner.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: De leukste Landal Vakantieparken Nederland en ervaringen

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Overijssel

Preston Palace – Almelo

Preston Palace is een all-in hotel en uitgaansgelegenheid met diverse eetgelegenheden en entertainment. Daar mag natuurlijk ook een zwembad niet ontbreken. Dit is geheel ingericht in subtropische sferen. Er is een groot zwembad waar je lekker kan dobberen langs stroomversnellingen, watervallen en grotten. Er zijn een paar glijbanen en over het midden hangt er een touwbrug.

Voor de kleintjes is er een apart kinderzwembad met kleine glijbaan en waterspeelgoed dat volledig omheind is zodat ze er niet zomaar vandoor kunnen gaan. Zwembandjes zijn hier verplicht voor kinderen, ook in het peuterbad. Ook zijn er diverse spa- en welnessfaciliteiten. Als onderdeel van het all-in principe vind je achteraan een restaurant waar je onder andere ijsjes, fruit en drankjes kan halen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Preston Palace All-Inclusive familieresort met zwembad en hotel overnachting Nederland

Zwemparadijs Beerze Bulten – Beerze

Het zwemparadijs van Beerze Bulten staat garant voor zwemplezier voor jong en oud, met waterpret in het binnen- en buitenzwembad! Het binnenbad biedt gegarandeerd waterpret, met bedriegertjes, sproeiers, waterpistolen en tuimelaars. Ook zijn er twee spectaculaire glijbanen in het zwemparadijs waaronder de Space Tube; door de lichteffecten in de glijbaan waan je je in de ruimte. De allerkleinsten hebben vanaf april 2018 plezier in de vernieuwde waterspeeltuin met verschillende speelmogelijkheden!

Ouders kunnen lekker ontspannen in het wellnessgedeelte van het zwembad met watersproeiers en massagestralen. Gewoon een baantje trekken in het roestvrijstalen bad kan natuurlijk ook. In de zomer kan er ook heerlijk buiten gezwommen worden! Het buitenzwembad heeft een grote glijbaan, een zonneweide en ligstoelen om even uit te rusten en te genieten van het mooie weer.

Let op: Gasten van het vakantiepark Beerze Bulten hebben vrij toegang tijdens het verblijf, als daggast gelden er andere openingstijden en betaal je entree.

Meer informatie vind je hier.

Zwemparadijs Blue Lagoon De Scheg – Deventer

Bij Sport- en Belevingscentrum de Scheg kun je niet alleen terecht voor zwemmen, maar ook spelen, karten en voetballen. In het zwemgedeelte vind je onder andere stroomversnellingen, maar ook een waterkasteel. Er zijn ook drie glijbanen, waaronder een familieglijbaan, een glijbaan van 80 meter die voorzien is van lichteffecten en een wildwaterbaan. Deze stroomt met een reuzevaart naar beneden, langs scherpe bochten, draaikolken en andere verrassende effecten. Er zijn twee verschillende snelheden.

Tegen extra betaling kun je gebruik maken van het IJslands Badhuis; dit is een spa- & welnessgedeelte met onder andere een traditionele droge landsauna, een bio-sauna met een tropisch karakter, een infrarood sauna, een stoombad, een belevingsgrot en een knuffelmuur. Pingo’s Island is een peuterbad speciaal voor kinderen tot 5 jaar waar ze kunnen spelen met zand en verwarmd water. Er is voldoende zitgelegenheid omheen. Voor een hapje & drankje kun je terecht in de trendy Rabobank Sky Lounge.

Meer informatie vind je hier.

De Wilder – Haaksbergen

Het zwembad De Wilder ligt in het prachtige vakantiepark Scholtenhagen van Haaksbergen. Het subtropisch zwembad beschikt over bubbelbaden, een glijbaan van 80 meter, waterkreek stroomversnelling en een 25 meter golfslagbad. Voor de kleintjes is er een apart kinderbad. Voor een hapje en drankje kan je terecht in het restaurant.

Meer informatie vind je hier.

Junglezwembad familiecamping De Belten – Rheeze

Er is niets heerlijker dan een warme vakantiedag afsluiten met een duik in het zwembad. Het verwarmde buitenbad is 1.38 meter diep en geeft plezier voor iedereen. Kinderen vermaken zich in de stroomversnelling en op de spectaculaire glijbaan van 26 meter lang. Wie even niets wil, vindt altijd een rustig plekje op de lange bruisbank.

Geen zin in zwemmen? Geniet van al het waterplezier vanuit één van de relaxte ligstoelen rondom het bad. Is het weer wat minder? Geen zorgen, want in de overdekte waterspeeltuin is het altijd aangenaam. De avontuurlijke waterspeeltuin met veel speelelementen en glijbanen is vooral voor jonge kinderen een feestje.

Meer informatie vind je hier.

Botterikkenfabriek Sprookjescamping – Rheeze

Voor een dagje zwemmen met jonge kinderen is een bezoek aan de sprookjescamping een absolute aanrader. Ook als dagbezoeker kun je een kaartje kopen dat toegang heeft tot dit zwembad. Het is niet heel groot met spectaculaire glijbanen, maar juist daarom voor kinderen tot 5/6 jaar heel erg leuk om te bezoeken. Er is buiten een groot speeltoestel waar ze op kunnen klimmen en kunnen glijden. Met een tipping bucket en diverse wielen om aan te draaien.

Daarnaast is er een brede familieglijbaan, een babybadje en een diep zwembad met ligweide. Mocht het slecht weer worden dan kun je ook binnen terecht. Hier vind je een kleine stroomversnelling met banden, een brede familieglijbaan, een kasteel en diverse waterattracties en een apart babybadje. Het bijzondere is dat het water van het zwembad wordt verwarmd door zonnecollectoren. Vanuit het animatieteam worden hier ook regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een kinderdisco.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit waterpark Sprookjescamping
Lees ook: Sprookjescamping De Vechtstreek; Kindvriendelijke camping met zwembad in Drenthe

Aqua Mexicana – Slagharen

Ook bij attractiepark Slagharen vind je een waterpark. Dit waterpark is opgebouwd in Mexicaanse sferen, alsof je op een tropisch strand bent. Het waterpark is voorzien van watervallen en spannende waterattracties. Er zijn maar liefst tien glijbanen en bubbelbaden waar 70 personen in passen. Voor de kinderen zijn er aparte waterspeelplaatsen en sprayparken om lekker met water te spelen.

Zowel met een overdekt als outdoorgedeelte van in totaal 5200 vierkante meter. Ook is er een ruim terras. Hier kun je ook rustig naar toe voor een dagje uit. Vergeet dan vooral ook niet je telefoon en Mobisun powerbank mee te nemen zodat je alle mooie momenten kan opladen!

Let op: Voor de entree tot dit waterpark betaal je een toeslag bovenop de entreeprijs voor het attractiepark.
Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vakantiepark & Camping Slagharen; overnachten in een wigwam

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Utrecht

Kikkerfort – Breukelen

Zwembad ‘t Kikkerfort in Breukelen mag zich bijna een kuuroord noemen. Heerlijk ontspannen kan hier in het massagebad, bruisbad of de whirlpool en er is zelfs een Kneippbad. In ‘t Kikkerfort zit daarnaast vol met spannend waterplezier. Zo is er een glijbaan van 52 meter lang met speciale effecten, een wildwaterstroom met draaikolk en een waterval.

Liever aan de conditie werken? Banen trekken kan prima in het wedstrijdbad met beweegbare bodem. Daar worden ook zwemlessen en aquasporten gegeven. Regelmatig staat er een avond discozwemmen op het programma voor kinderen van twee jaar tot zestien jaar.

Meer informatie vind je hier.

Merwestein – Nieuwegein

Zwembad Merwestein is het leukste zwembad in de omgeving van Utrecht. Je vindt ons dichtbij het centrum, dus goed bereikbaar voor auto, fiets en openbaar vervoer. In het zwembad is genoeg te doen voor bezoekers van alle leeftijden: de kleine kinderen hebben hier verschillende badjes om te spelen in aquajungle stijl.

Oudere kinderen kunnen van de interactieve glijbaan, zwemmen in de wildwaterkreek, het golfslagbad of de stroomversnelling. Of speel de ijskoude bucket game! Ouders kunnen met hun kindjes mee in de zwemjungle  of even ontspannen in onze whirlpools met televisiescherm. Maar ook aan de sportieve zwemmer is gedacht: drie 25-meterbaden en duikplanken bieden volop mogelijkheden om te trainen voor topprestaties.

Merwestein is in 2017 en 2018 uitgeroepen tot zwembad van het jaar!

Meer informatie vind je hier.

De Hommel – Utrecht

In het zwembad Den Hommel kunnen kinderen heerlijk zwemmen en spetteren. Voor de jongste kinderen is er in het kinderbad een speelhoek met hommels. Oudere kinderen kunnen van de 70-meter lange glijbaan glijden, of op avontuur in de wildwaterkreek en het buitenbad. In het wedstrijdbad kunnen er baantjes getrokken worden en worden er aquafunlessen gegeven. In de zomer is er buiten een ligweide met siertuin en een peuter- en kleuterbad. Voor een hapje en drankje kan je terecht in het cafetaria.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad Dijnselburg – Zeist

In Zeist vind je ook een subtropisch zwembad met vier binnenbaden en volop activiteiten. Alleen al vrij zwemmen is er bijzonder vanwege de stroming met opblaasbare banden waar je in kunt liggen. Het zwembad is ook bezig met gezondheid. De snacks van hun horeca gelegenheid worden in de oven bereid en zijn dus een stukje gezonder dan frituurvetsnacks.

Discozwemmen kan hier, maar je kunt er ook je kinderfeestje vieren met speciale speelvoorwerpen voor in het water. In de zomer kan je ook lekker buiten zwemmen en genieten van een recreatiebad en peuterbad, grote ligweide (5000 m2) met speeltoestellen en beachvolleybalveld en een horeca met binnen- en buitenterras.

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Zeeland

Aquadome Scheldorado – Terneuzen

Het subtropisch zwembad Scheldorado heeft een ruim golfslagbad waar als de scheepshoorn klinkt de golven komen. In Aquadome Scheldorado zijn veel spannende attracties zoals een superwaterglijbaan van 60 meter, een aquajungle waar je van boomhut naar boomhut kunt klimmen door touwbruggen. Een piratenschip met vallende emmers en een glijbaan.

Verder heeft het subtropisch zwembad een waterval, stroomversnellingen, waterpaddenstoelen, sproeipalen en plonsbaden.  Voor de kinderen is er een verwarmd kinderbad in junglestijl met leuke attracties zoals een krokodil, apen, tipping buckets en een speelhuis met glijbanen. Naast het recreatiebad is er ook een buitenbad waar het water ook heerlijk warm is!

Meer informatie vind je hier.

Subtropisch zwembad en zwemparadijs Zuid-Holland

De Fakkel – Ridderkerk

In subtropisch zwembad De Fakkel kun je niet alleen zwemlessen volgen maar ook recreatief zwemmen. En gebruik maken van een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling en stoomcabines/sauna. Er zijn drie wedstrijdbaden, ook wel het Orkabad genaamd. Naast een groot wedstrijdbad zijn er 2 kleinere en minder diepe instructiebaden voor kinderen. Zomers is het buitenbad geopend. Het buitenbad bestaat uit een groot bad voor baantjestrekken etc., een bad met een grote glijbaan en een kinderbad. Naast het subtropisch zwembad is een grote ligweide met o.a. ligbedden.

Meer informatie vind je hier.

Tikibad Duinrell – Wassenaar

Vlakbij de kust in Wassenaar vind je attractiepark Duinrell. Het symbool van dit park is Rick de Kikker; en kikkers houden van water! Naast een attractiepark vind je hier dan ook én van de leukste subtropisch zwembaden van Nederland. Het Tikibad heeft een subtropisch sfeertje en staat vooral bekend om de vele glijbanen met een totale lengte van meer dan 1,3 km. Van snelle glijbanen, met een trechter en bandenglijbanen.

Nieuw zijn de coneglijbanen. Er is een groot golfslagbad en ook nieuw is Playa; een zwemgedeelte speciaal voor kinderen met vier nieuwe glijbanen. Hierdoor is dit absoluut een aanrader geworden voor jong en oud. In 2019 wordt ook het buitenbad compleet vernieuwd!

Je betaalt voor een toegangskaartje tot het attractiepark inclusief twee uur toegang tot het Tikibad, of een kaartje voor na sluitingstijd van het park. De prijzen variëren afhankelijk van de duur en datum. Meer informatie over dit zwemparadijs vind je hier.

Lees ook: Duinrell camping & huisje; Met bezoek Tikibad & attracties

Met korting een dagje uit naar subtropisch zwembad

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes. Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden. Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen. Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Wat is jouw favoriete subtropisch zwembad?

Linda van Aken