Skip to Content

Vakantie Center Parcs Huttenheugte

Vakantie Center Parcs Huttenheugte

 In eerste instantie was het plan om naar Portugal te reizen. Al snel kwamen we erachter dat dát nauwelijks haalbaar is met twee kinderen onder de twee. In ieder geval niet als je ook nog een beetje wilt ontspannen tijdens je vakantie. In plaats daarvan gingen we een weekje naar Center Parcs.

Heerlijk relaxt, gewoon genieten. Wat hebben we ook gebofd met het mooie zonnige weer. In deze blog wil ik alvast de leukste foto’s met jullie delen. Stil zitten is niets voor ons, dus we hebben aardig wat uitstapjes gemaakt.

De komende tijd zal ik daar wat vaker over bloggen. Gewoon een leuke indruk van onze vakantie. En over onze ervaringen met Center Parcs. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier namelijk in het begin best tegenop zag.

Een weekje Center Parcs associeer ik namelijk best wel met burgerlijkheid. Niet dat daar iets mis mee is, maar is toch een soort onzichtbare drempel. Een weekendje prima, maar een hele week, ‘de’ zomervakantie dit jaar, dat is toch wel iets anders.

Center Parcs Huttenheugte

Eerlijk is eerlijk, het viel me 200% mee. Oké, na vier uur onderweg geweest te zijn van deur tot deur was ik het een beetje zat. Zeker omdat ik de eerste nacht alleen zou zijn, manlief zou een dag later komen want hij moest de vrijdagavond nog werken.

Dan moet je de auto parkeren op een enorme parkeerplaats, ligt de kinderwagen natuurlijk helemaal onderin de auto en staan er nergens wegwijzers naar de receptie.

Eenmaal bij de receptie werd ik supervriendelijk geholpen. Ik kreeg allerlei papieren en de sleutels voor ons huisje; recht tegenover het zwembad. Dat is wel erg fijn.

Even snel het huisje verkennen, baby neerleggen om te slapen en dreumes in de box zodat de auto uitgeladen kan worden. Ondertussen had baby boy honger, en hapje gemaakt voor dreumes zodat we daarna even op ontdekking konden gaan.

Even uitzoeken waar de ingang voor het zwembad is en het babyzwemmen / babymassage reserveren.

Accommodatie

Het was supermooi weer dus kon er heerlijk buiten gespeeld worden in de zandbak en een badje. Nadat manlief was opgehaald van de trein en ook een stukje taart had gekregen was het tijd om weer terug te gaan. Konden de kinderen heerlijk in de auto slapen.

Die middag werd meteen het zwembad onveilig gemaakt. Even lekker spetteren en spatten. En natuurlijk een bezoekje aan de kinderboerderij, even de geitjes aaien. Eenmaal terug heerlijk buiten gespeeld.

Aangezien de winkel al dicht bleek te zijn werden er patatjes gehaald, zodat we heerlijk buiten in het zonnetje konden eten. Na het eten gingen mama en dochter ook nog een terrasje pakken. Even lekker spelen voor het slapen gaan, en natuurlijk een ijsje eten!

Speeltuin & Kinderboerderij

Lekker een middag op het park zelf doorbrengen en een bezoekje aan het zwembad. Dat zwembad werd namelijk zeer gewaardeerd, vandaag ontdekte ze ook de wildwaterbaan en kon hier geen genoeg van krijgen

Aqua Mundo

Babymassage

Vandaag begonnen we de dag in het zwembad. We deden namelijk mee met de babymassage. Bij onze dochter heb ik hier een cursus voor gevolgd, dus heb het niet met onze zoon gedaan. Dan is dit een mooie optie. In een klein groepje in de fijne sfeer van de sauna gingen we aan de slag met een paar basishandelingen.

Terwijl papa en dreumes konden spartelen in het saunabad aangezien het zwembad nog niet open was. Best goed geregeld eigenlijk. Daarna nog even wat ‘vrij’ zwemmen.

Sinds deze vakantie durft onze dochter ‘eindelijk’ alleen van een glijbaan af te gaan. Natuurlijk niet de wat grotere, maar gewoon de babyglijbaantjes zijn al een overwinning. Ook in een speeltuin durft ze dit nu.

Babyzwemmen

Op zondag was het vroeg opstaan voor mama en baby boy zodat we mee konden doen aan het babyzwemmen. Gezellig met een grote groep liedjes zingen en oefeningen doen en tot slot een spetterdiploma mogen ontvangen! Papa en dreumes deden het lekker rustig aan en hadden warme broodjes gehaald.

Orry & Friends

Papa ging deze laatste avond pannenkoeken bakken. Om daarna nog even te genieten van de DJ in het grand cafe met, wederom, een kinderijsje voor mevrouw en een slokje van mama’s (alcoholvrije) cocktail. Toen ze weer lekker aan het spelen was lustte mama ook nog een tweede met alcohol.

Plopsa Indoor Coevorden

We waren vrij vroeg terug dus gingen we nog even een paar uurtjes naar Plopsa Indoor. We hadden niet voor niets een passe partout besteld. Verder hadden we een ‘rustdagje’ ingepland, dus geen uitjes maar gewoon lekker genieten van het park. En een tweede bezoekje aan Plopsa Indoor.

Na het middagslaapje konden we mooi de Bumba show bijwonen. Dat krijgen we nog steeds iedere dag te horen. Met het mooie weer was het ook nog genieten van de waterstralen en het ballenbad. De weinige attracties waar onze dochter in mocht. We eindigden met het confettifeest waarbij we samen met Kabouter Plop de regendans en kabouterdans dansten.

Lees ook: Plopsa Indoor Coevorden

Noorder Dierenpark

In Coevorden staat het enige kasteel in Drenthe. Daar moesten we natuurlijk heen. Helaas viel dit best tegen, het is vooral heel veel nieuwbouw op een paar gevels na. Dus even verse groenten en fruit ingekocht op de markt, en een opblaasbadje om lekker buiten te spelen.

We waren getipt om net over de Duitse grens naar Emlichheim te gaan, daar was dus echt helemaal niets.

Zo kwamen we uiteindelijk terecht in Emmen voor een bezoekje aan het Noorder Dierenpark. Met de verbouwingen was het even zoeken, maar meer dan de moeite waard. Lekker compact en overzichtelijk, zodat dreumes alles zelf kan lopen. Maar toch een vrij groot aanbod.

En als je het zat bent kan je genieten op een terrasje, naar een van de speeltuinen of terug naar de tweede locatie voor het Yucatan speelparadijs. Heerlijk fris met de airco. Is officieel vanaf drie jaar, maar omdat het zo rustig was kon onze dreumes ook alles ontdekken.

Lees ook; Wildlands

Drouwenerzand

We hebben nog even getwijfeld tussen de Huttenheugte en Drouwenerzand. Dit is een camping / bungalowpark bij een attractiepark.Het werd het eerste, maar wouden hier toch een kijkje nemen. Wat een fijn park is dit zeg.

Dit is een soort mini attractiepark met attracties geschikt voor kleine kinderen, op twee na kon onze dreumes overal in. Parmantig liep ze van het een naar het ander, tot ze zag dat kinderen van een schoolreisje gingen rennen.

Toen was er geen houden meer aan. Vooral in de Disney Airport is ze een paar keer geweest. Bijzonder aan dit park is ook dat je onbeperkt ijsjes, drinken, soep, fruit en patat met snacks kan halen. Vooral de ijsjes werden zeer gewaardeerd. In de middag waren de scholen vrij en werd het toch vrij druk met oudere kinderen en kinderfeestjes.

Lees ook: Drouwenerzand

Hunnebedden in Borger

Daarna gingen we op pad voor ons eerste uitstapje naar Borger. Het centrum van de zogenaamde hunnebedden highway in Nederland. Hier ligt het grootste, en ook meest bezochte hunnebed.

Na een paar foto’s en een bezoekje aan het Viking-evenement dat toevallig ook nu plaatsvond, volgden we een korte route langs een aantal andere hunnebedden en grafheuvels. Best interessant dat er ook nog hier en daar markers te herkennen zijn uit de ijstijd, zoals zogenaamde ijsgletsjers.

Lees ook: Hunebedcentrum Borger

Museumpark Orvelte

In Drenthe liggen een aantal museumdorpen. Wij hadden besloten een kijkje te nemen bij Orvelte. Hier is namelijk ook een kinderboerderij en worden meerdere demonstraties georganiseerd.

Toen we wel hadden gezien gingen we op zoek naar een supermarkt voor de boodschappen. Dit was wel even zoeken op Tweede Pinksterdag, en toen we een open winkel hadden gevonden waren we niet de enige. Het leek wel alsof iedereen ging BBQ-en.

Lees ook: Monumentendorp Orvelte; het oerdorp van Drenthe met Zoo Bizar

Westerbork

Via een toeristische route langs nog een paar hunnebedden reden we naar Westerbork. Voor een bezoekje aan het voormalige kamp en de radio telescoop. Helaas begon het erg te donderen dus liepen we na de telescopen gezien te hebben terug. Achteraf hadden we nog wel het rondje af kunnen maken.

Naar huis

Tijd om na een mooie week weer naar huis te gaan. De laatste spullen in de auto en nog even afscheid nemen van het zwembad. Even lekker lunchen en dan op naar huis. Ze sliepen heerlijk door tot we bijna thuis waren. Dus geen stop halverwege voor een picknick op strand Nulde of iets dergelijks.

Enige minpuntje; de bedden. Onze dochter heeft heerlijk geslapen op een eigen kamertje, toch wel makkelijk dat ze nu op een volwassen bed kan slapen. En onze zoon naast mij in zijn vertrouwde reiswieg.

Zelf werd ik echter iedere ochtend wakker met pijn in mijn rug. De bedden zijn erg zacht, en als je juist een hard bed gewend bent is dat niet fijn. Even douchen en je kan er weer tegen aan.

Zijn jullie al eens bij Center Parcs Huttenheugte geweest?

Linda van Aken