Skip to Content

Unicorn kwarktaart traktatie; regenboog in glas

Unicorn kwarktaart traktatie; regenboog in glas

Eenhoorns zijn de laatste tijd ontzettend populair. Je vindt ze op kledingstukken, schoolbenodigdheden, tassen, dekbedovertrekken en ga zo maar door. De regenboogeenhoorn is daarin misschien nog wel het bekendste figuur. En hoe leuk is het dan om een unicorn rainbow taart te maken?

Lees ook: Traktatie school ideeën

Unicorn kwarktaart in regenboog kleuren

Recept: Unicorn regenboog kwarktaart

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende taarten te maken, er kan praktisch van alles in of op. Een taart met een eenhoornafbeelding of in de vorm van een eenhoorn is natuurlijk heel leuk. Maar wil je er echt een feestje van maken, kies dan eens voor iets speciaals en vooral; iets dat niet iedereen al eens heeft geprobeerd!

Een eenhoorntaart kun je op veel verschillende manieren maken. Je kunt een simpele taart bekleden in eenhoornkleuren, of hem bekleden met wit fondant en daar bovenop een eenhoorn plakken.

Maar je kunt ook de binnenkant van de taart in regenboogkleuren maken. Iets meer werk, maar wel veel leuker en unieker!

Wat heb je nodig voor de unicorn kwarktaart?

Onderstaand zie je wat je nodig hebt voor het maken van een Unicorn Rainbow kwarktaart in een glas, met behulp van Dr. Oetker.

Ingrediënten

 • Unicorn kwarktaart traktatie; regenboog in glas - Mamaliefde60 gram boter
 • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart naturel
 • 400 ml water
 • 500 gram magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • Kleurstof
 • Eventueel 1 flesje Dr. Oetker Unicorn Mix

Bakgerei

 • Steelpan
 • Mixer met garden
 • 5 schalen
 • 12-18 bekers of glazen

Recept

Nu begint het leukste werk natuurlijk. Als je al eens eerder een kwarktaart hebt gemaakt, weet je dat dit niet heel moeilijk is. Een bijkomend voordeel is dat hij niet in de oven hoeft; enkel in de koelkast!

Bodem

 • Smelt de 60 gram boter in een pan; pas op dat het niet aanbrandt! Wanneer alles gesmolten is neem je de pan van het vuur en roer je de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
 • Vervolgens doe je in elke beker of elk glas een beetje van het kruimeldeeg. Afhankelijk van hoe groot je bekers/glazen zijn, zul je genoeg hebben aan 12-18 bekers of glazen. Druk het deeg aan met de bolle kant van een lepel en zet ze daarna in de koelkast.

Kwark basis

 • Doe de kwark, de slagroom en het water in een kom en meng dit met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
 • Nadat alles goed gemengd is voeg je de kwarktaartmix toe en mix je alles door elkaar op de laagste stand voor 1 minuut. Hierna mix je nog eens 2,5 minuut op de hoogste stand totdat je een luchtige massa hebt.
 • Nu verdeel je het mengsel evenredig over 5 verschillende schaaltjes.

Kwark kleuren

Recept: Unicorn regenboog kwarktaart

Het kleuren van het mengsel kan in het begin lastig zijn, omdat iedereen een eigen smaak heeft qua kleur. Het beste is, om niet meteen heel veel kleurstof toe te voegen, doe dit liever beetje bij beetje.

In dit recept zijn flesjes vloeistof gebruikt, in plaats daarvan kan je ook met geconcentreerde gelvloeistof werken, die is heel sterk en heb je dus maar een paar druppels van nodig.

 1. Schaal 1 kleur je blauw – ik begon met 6 druppels, maar dan blijft hij erg licht. Het ligt aan jezelf hoe sterk je de kleur wilt hebben, maar wees voorzichtig met het aantal druppels.
 2. Schaal 2 kleur je groen – hierbij is het belangrijk dat je 1 deel blauw doet, en 5 delen geel. Ook hierbij moet je zelf kijken, hoe sterk je de kleur wilt hebben.
 3. Schaal 3 kleur je geel – geel vond ik een lastige kleur omdat hij vrij licht is. Je hebt er dan ook aardig wat van nodig wanneer je een duidelijke kleur wilt hebben.
 4. Schaal 4 kleur je oranje – denk er bij deze kleur aan dat je 1 deel rood doet, en 1 deel geel. Ook bij deze kleur heb je weer aardig wat nodig.
 5. Schaal 5 kleur je rood – bij mij is het uiteindelijk meer roze geworden, omdat de kwark wit is. Wil je het donkerder, dan moet je meer kleurstof toevoegen.
 • Nu ga je één-voor-één de kleurenmengsels toevoegen in je glas of beker. Nadat je de bekers/glazen uit de koelkast hebt gehaald begin je met de blauwe kleur. Verdeel het mengsel over je glazen/bekers en zet ze daarna voor 10 minuten in de koelkast.
 • Na 10 minuten verdeel je het groene mengsel over de blauwe laag. Strijk het voorzichtig uit en pas op dat je niet per ongeluk een stuk blauw meeneemt. Dit doe je ook met de gele, oranje en rode mengsels.
 • Nadat je hiermee klaar bent laat je de glazen/bekers minimaal 2 uur in de koelkast staan om op te stijven. Hierna kun je de Unicorn Mix toevoegen bovenop je taart als decoratie en klaar zijn je traktaties!

Wil je nou liever gewoon een taart maken in plaats van dat je alles in eenpersooonsbekers/glazen doet? Dat kan natuurlijk ook. Zorg er dan voor dat je het bakpapier wat in het pak zit over je springvormbodem legt, de rand erop doet en hem goed dichtklikt. Daarna werken alle stappen hetzelfde.

Eet smakelijk!

Eenhoorn traktatie met cake

Unicorn kwarktaart traktatie; regenboog in glas - Mamaliefde

Voor deze traktatie ben ik ongeveer een uur, misschien anderhalf uur bezig geweest. Voor een deel omdat we het echt samen hebben gedaan, als ik het alleen had gedaan was het misschien sneller gegaan.

Tijdens het voorbereiden heb ik echter geen foto’s gemaakt, doordat manlief een ongeluk had gehad op het werk waren de plannen voor die dag helemaal door de war gestuurd en onder flinke tijdsdruk komen staan. Ik was dan ook heel opgelucht toen die avond de traktaties in de koelkast stonden en we op tijd in het zwembad lagen.

Het moeilijkste vond ik nog het vinden van de wijnglazen op een voet. Ik ben echt meerdere winkels afgegaan zonder succes, uiteindelijk zou manlief ze meenemen van zijn werk, maar dat ging door het ongeval niet door.

Voor de zekerheid had ik al wat glazen gekocht, maar die waren erg diep, waardoor je meer kwarktaart nodig hebt en langere lepeltjes om bij de bodem te komen. Uiteindelijk ben ik toch geslaagd bij de AH waar ze per 10 stuks verkocht worden. Met vier pakken was ik dus klaar.

Benodigdheden voor 30 traktaties

 • Wijnglazen op voet (AH)
 • 2 pakken kwarktaart (Oetker)
 • Roomboter
 • Water
 • Ongeklopte slagroom
 • Kwark
 • Zak spekjes
 • Koekjesdeeg
 • Glazuur
 • Goudglitter
 • Smarties
 • Zwarte stift / marker
 • Citrusstamper

Bereiding

Als eerste heb ik de oven aan het werk gezet, nu hebben we een sneloven die niet voorgewarmd hoeft te worden. Ik heb een kant-en-klare koekjesmix gebruikt waar je alleen water aan toe hoeft te voegen.

Vervolgens even kneden tot een slang en dan in de vorm van een eenhoornhoorn kneden door aan twee kanten het geheel af te platten. Daarna snijd je het met een mes in dunne plakjes en legt dit op een bakblik op een bakpapier. Eventueel bestrijken met een geklopt ei en dan in de oven. Terwijl de koekjes bakken kan je zelf verder met de kwarktaart.

Als de koekjes klaar zijn laat je de deur even open staan zodat ze kunnen afkoelen en opstijven.

Vervolgens ga je aan de slag met de bodem. Om het zo simpel mogelijk te houden heb ik gewoon kant-en-klare pakken kwarktaart genomen. In de magnetron smelt je de boter die je vervolgens in de mixer bij de bodemmix gooit.

Ik heb beide zakjes tegelijk gemaakt en vervolgens verdeeld over de glazen. Met een citrusstamper heb ik de bodem aangestampt zodat dit level is en goed ‘hard’ wordt. Deze even laten opstijven in de koelkast terwijl je zelf verder gaat met stap 2.

Voor de kwarktaart had ik twee verschillende smaken gekozen; aardbei en citroen. Nu paste het roze van de aardbei toch wel iets beter bij het unicorn dus heb ik ook de citroen gekleurd met rode gelkleurstof. Al kan je het ook prima wit houden.

Omdat het twee verschillende smaken waren heb ik ze los van elkaar gemaakt. Je lost eerst de mix op in water, en voegt daarna ongeklopte slagroom en kwark toe om het luchtig te maken. Als de vulling klaar is verdeel je dit ook over de glaasjes en laat je dit afkoelen in de oven.

Dan kan de zak spekjes open; hier hoef je niet veel voor te doen. Eerst even alle spekjes doormidden snijden en daarna in een schaal bewaren zodat de kwark wat meer kan opstijven. Als alle spekjes zijn gesneden in de kwark steken.

Daarna kan je ook met een stift de unicorn ogen met twee halve boogjes en wat wenkbrauwen tekenen. Zelf had ik dit dochter vooraf laten doen, maar het is dan even puzzelen met waar de spekjes moeten en grote kans dat de marker stift (zelfs permanent marker) dan heel makkelijk weggeveegd wordt en je er zwarte stiften aan over houdt.

De laatste stap is het decoreren van de koekjes. Deze bestrijk je met glazuur, of dat nu een standaard mix is of een mengsel van poedersuiker met water. Waar je de goudglitter overheen strooit zodat je echt gouden hoorntjes krijgt.

Deze laat je nog even verder afkoelen en opstijven en pas voordat je ze naar school brengt steek je de koekjes in de kwarktaart om te voorkomen dat de koekjes zacht worden van het vocht uit de kwarktaart.

Serveertips

Unicorn kwarktaart traktatie; regenboog in glas - Mamaliefde

Wil je net wat meer, en misschien iets beter geschikt voor thuis, is nog een extra toef slagroom spuiten voor de haren / manen in het midden van de taart en afmaken met wat gekleurde minismarties of andere decoratie strooien.

Lees ook

Renate