Skip to Content

Kind ziek thuis? Dit kun je doen!

Kind ziek thuis? Dit kun je doen!

Als moeder wil je natuurlijk het liefst dat je kind altijd gezond is. Het liefst zie je hem of haar lekker buiten rennen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Helaas wordt elk kind wel eens ziek. Dit kan erg vervelend zijn. Het is namelijk nooit leuk om je zoon of dochter niet in topvorm te zien.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je als ouder kunt helpen om het herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kun je het jouw kind daarmee ook zo comfortabel mogelijk maken, zodat hij of zij ook snel weer opknapt. In deze blog delen we wat jouw kind nodig heeft in tijden van ziekte en hoe jij die als mama het beste kunt bieden!

Schenk wat extra liefde en aandacht

Wanneer je kind ziek is, heeft het meer behoefte aan liefde en aandacht dan normaal. Je kind voelt zich namelijk kwetsbaar en helemaal niet lekker. Dat is juist een moment dat het zijn of haar moeder echt nodig heeft.

Zorg er dus voor dat je er bent en geef je kind alle liefde en aandacht die het nodig heeft. Dit is hét moment om die extra knuffels en kusjes te geven. Zelfs als je kind te ziek is om te spelen, kan een rustig moment samen doorbrengen met een boekje of een rustgevende film een wereld van verschil maken.

Laat je kind weten dat je er voor hem of haar bent en dat je er alles aan zult doen om te helpen bij het herstel.

Zorg voor de nodige vitamines

Goede voeding is essentieel voor het herstel van je kind. Zorg ervoor dat je kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zelfs als de eetlust wat verminderd is. Denk aan voedzame soepen, smoothies en lichtverteerbare maaltijden.

Probeer voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals verse groenten en fruit. Overleg indien nodig met een arts of diëtist om ervoor te zorgen dat je kind alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Je kunt je kind ook extra verrassen.

Zo kun je een fruitmand beterschap bestellen. Dit is een leuk cadeautje voor je zieke kind en hierdoor zal hij of zij zich gemotiveerder voelen om al dat lekkere fruit op te eten. Zo zal je kind er snel weer bovenop zijn. 

Geef je kind rust om te herstellen

Tot slot is het het ook erg belangrijk om je kind voldoende rust te geven om te herstellen. Het lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen en te vechten tegen infecties. Creëer een comfortabele en rustige omgeving waarin je kind kan uitrusten en slapen. Beperk ook fysieke activiteiten en stimulatie, zodat het lichaam al zijn energie kan gebruiken om beter te worden.

Als je kind normaal gesproken een drukke agenda heeft, kan ziek zijn eigenlijk een kans zijn om even bij te tanken. Laat je kind weten dat het oké is om even niets te doen en dat rust nemen een belangrijk onderdeel is van het herstelproces.

Stuur je kind daarnaast niet te snel weer terug naar school of andere activiteiten. Het is namelijk goed om even goed uit te zieken. 

Redactie Mamaliefde