Skip to Content

Tips om fit te blijven als moeder!

Tips om fit te blijven als moeder!

Als moeder heb je het natuurlijk erg druk. Hierdoor kan het soms lastig zijn om echt even tijd voor jezelf te nemen. Zo kun je niet makkelijk even tot rust komen en sporten wordt al helemaal lastig. Toch wil je graag fit blijven, maar hoe zorg je daar nu voor? Om te zorgen dat je als moeder fit blijft, kun je hieronder de volgende tips lezen!

Ga af en toe sporten

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kan het als moeder af en toe lastig zijn om even tijd voor jezelf te nemen.

Hoewel dit erg lastig kan zijn, is het toch erg belangrijk dit wel te doen. Om tijd voor jezelf te nemen, kun je bijvoorbeeld de keuze maken om te gaan sporten. Hiervoor regel je dan een oppas en zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld een uurtje even de deur uit kunt om te gaan sporten.

Een makkelijke oplossing om zelf in te kunnen plannen wanneer je gaat sporten is in een sportschool. Denk bijvoorbeeld aan sportschool breda of een andere locatie. Binnen een omgeving heb je vaak meerdere sportscholen waar je snel, goed en daarnaast met gemak kunt sporten.

Het beste is om hier een vaste dag en tijdstip voor vrij te maken. Daarmee zorg je ervoor dat je af en toe echt even tijd voor jezelf kan nemen en lekker fit blijft.

Daarnaast kun je ook de keuze maken om een andere sport te doen, maar hierbij zal het plannen wellicht wat lastiger gaan, omdat je aan wat meer verplichtingen zit.

Eet gezond

Voor iedereen is het bekend dat je gezond moet eten. Toch kan dit erg lastig zijn. Hoe lekker is het niet om na een lange en drukke dag even lekker een bakje chips te pakken. Of juist een snoepje tussendoor.

Hoewel dit erg lekker is en zeker voelt als een beloning, is het toch minder goed. Gezonde voeding draagt aan veel dingen bij. Zo zul je bij het eten van gezonde voeding je fitter voelen. Daarnaast wil je natuurlijk ook het goede voorbeeld aan je kinderen geven.

Toch kan het lastig zijn ervoor te zorgen dat je de juiste voeding binnen krijgt. Juist omdat je vaak druk bent en de tijd om een goede maaltijd voor te bereiden niet echt hebt. Je kunt ervoor kiezen om verschillende maaltijden alvast voor te bereiden. Dit noemen ze ook wel meal prepping.

Wanneer je aan meal prepping doet, bereid je meerdere maaltijden voor een ander moment voor. Deze maaltijden kun je bewaren in een vriezer, waarbij je ze op kunt warmen op het moment dat je gaat eten. De meal prepping kun je uitvoeren op een moment dat je wat meer tijd hebt.

Neem rust

Ook rust is erg belangrijk voor je fitheid. Hierbij is voldoende slaap bijvoorbeeld een belangrijk aspect. Nu kan het als moeder lastig zijn om in een nacht door te slapen. Je bent snel wakker en moet er af en toe wel eens uit. Hierdoor kun je erg moe zijn en werkt je lichaam niet helemaal mee.

Om ervoor te zorgen dat je toch voldoende rust pakt, is het verstandig om bij een korte en doorbroken nacht af en toe even tijd voor jezelf te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in je eentje of even rusten op bed. Voor dit moment kun je bijvoorbeeld een oppas regelen, zodat je echt even de tijd hebt. Hierdoor zul je je al snel fitter voelen.

Redactie Mamaliefde