Een kettingreactie maken is hartstikke leuk om met de kinderen te doen. Leuk voor een saaie regenachtige dag, maar net zo goed leuk voor een uitdagend verjaardagsfeestje. De manier waarop kan op heel veel verschillende manieren. Natuurlijk kennen we allemaal de dominouitdaging op TV, maar wat dacht je van andere manieren met knikkers? Duik mee in de wereld van kettingreacties!

Wat is een actie-reactiebaan?

Een actie-reactiebaan, of anders gezegd een kettingreactiebaan, is een baan die gevormd wordt door verschillende materialen. Deze materialen reageren op elkaar, waarbij er vooral sprake is van om de beurt omvallen. Deze materialen kunnen van alles zijn, maar de meest bekende zijn wel de dominostenen. Wil je inspiratie of je kinderen even meer laten weten hierover? Klokhuis heeft een leuk filmpje hierover.

Leerzaam!

Een kettingreactie maken is naast leuk ook nog eens heel leerzaam. Het is dan ook heel goed als je niet alles al aanreikt en de kinderen alleen maar hoeven te bouwen. Zeker als ze ietsje ouder zijn is juist het verzinnen zo leuk én leerzaam. Lukt het niet, wat moeten we dan