DIY: Make your own Frozen sensory snow 2wet & dry recipes - Mamaliefde.nl

DIY: 2 recepten om zelf sneeuw te maken met scheerschuim en zout

Het is alweer even geleden dat ik iets plaatste in het kader van sensopatisch spelen. In de zomer ben ik daar toch minder mee bezig, dan is het buiten spelen veel leuker. Afgelopen week was ik aan het koken en moest ik wachten tot de pasta gaar was dus zat ik wat op mijn telefoon op pinterest rond te surfen. Daar zag ik een aantal voorbeelden om zelf sneeuw te maken. Natuurlijk met blauw en glitters zodat het helemaal Frozen! verantwoord was. Ik vond twee recepten; voor een droge en natte variant met huis, tuin en keuken ingrediënten die ik gelijk kon pakken. We waren aan de vroege kant dus kon er voor het eten nog even sensopatisch gespeeld worden. Het teken dat het najaar echt is begonnen. Ze vonden het geweldig om zelf een Olaf te bouwen.

Lees verder: Overzicht met materialen en voorbeelden van sensopatisch spel en materialen.

DIY: Make your own Frozen sensory snow 2wet & dry recipes - Mamaliefde.nl

DIY Frozen ‘droge’ sneeuw maken met zout

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

Het droog spelen met Frozen sneeuw is echt super eenvoudig. Hiervoor heb je slechts twee ingrediënten nodig. Namelijk een flinke lading zout, dit kost nauwelijks geld, en wat glitters. Bij voorkeur zilver en blauw omdat dat toch wel heel erg Frozen is. Dit beide bood ik aan in een dienblad met opstaande randen om de rotzooi een beetje te beperken. Als extraatje heb ik hier nog wat sneeuwsterren aan toegevoegd. Daar kon dus heerlijk mee gespeeld worden. Eerst met de handjes en toen het spel een beetje doodliep heb ik een mes gegeven om mee te spelen. Dit was een groot succes. Na afloop even stofzuigen en klaar.

Lees ook: De leukste activiteiten voor het spelen met scheerschuim

DIY Frozen natte sneeuw met scheerschuim

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

Deze natte sneeuw is een hele bijzondere sneeuw. Het begint namelijk als een soort klei, maar met een speciaal geheim ingrediënt maak je er een bruisende boel van. Dat is nog eens speciale sneeuw! Kan jij ook een beetje toveren net zoals Elsa.

Voor deze natte sneeuw heb je nodig;

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

Je begint met het schudden en vervolgens leeg spuiten van de fles scheerschuim. Je hoeft je hierbij niet in te houden. Vervolgens strooi je hier een volledig pakje van 500 gram baking soda overheen en kneed je dit door elkaar. Dit is even wat werk, en ja je krijgt hier vieze vingers van. Als je goed blijft kneden krijg je op een gegeven moment een stevige constructie waarmee je sneeuwballen kan kneden. Het lijkt wel een soort klei te worden. Natuurlijk gaan hier ook nog wat glitters doorheen.

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

DIY: Frozen sneeuw - Mamaliefde

Als je kind het kleien zat bent kan je de magie toevoegen. Hiervoor gebruik je een beker / spuitflesje / spray met de azijn, eventueel verdund. Deze azijn gaat reageren met de baking soda en zorgt dat het geheel gaat bruisen. Dat ziet er erg bijzonder uit. Het effect wordt nog groter als je de ‘klei’ eerst in een klein bakje doet en dat op een dienblad plaatst zodat het er helemaal uit gaat schuimen.

De baking soda is misschien nog wel het lastigste artikel, deze kan je vaak bij een toko vinden. Of je besteld net zoals hier in huis gelijk een voordeelpakket met tien pakjes zodat we dit altijd op voorraad hebben.

Heb jij al een beetje zin in de winter?

Volgende
Vorige

Comments ( 5 )

  • wat leuk.
    Mijn zoontje is zot van frozen.

    • Dat ze het bij de jumbo ook hebben.

  • Ik zie zoooovaak baking soda staan, en altijd vergeet ik het te halen. Kun je echt voor 1 miljoen dingen gebruiken geloof ik haha. Leuk idee dit!
    Kelly onlangs geplaatst…Little People Zoo – Beekse BergenMy Profile

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.