Skip to Content

Sensopatisch spelen met koffie voor kinderen

Sensopatisch spelen met koffie voor kinderen

Vorige week deelde ik hoe onze dochter onder begeleiding een kruidentuintje heeft gemaakt. Ze vond dit erg leuk om te doen; vooral het spelen met de aarde en water was een groot succes. Ze heeft een paar keer gevraagd of ze dat nog een keer mocht doen Nu kreeg ik een hele leuke tip binnen om zelf mini moestuintjes te maken in bijvoorbeeld een leeg babyvoedingspotje.

Echt super leuk. Maar ik zocht nog even verder. En het werd spelen met koffie. Op het boodschappenlijstje had ik een pak koffiebonen geschreven. Een half pak is meer dan voldoende voor een middagje plezier.

Spelen met koffiebonen

De koffiebonen had ik op een dienblad neer gelegd. Aangeboden met wat plastic zandgereedschap en hele kleine strooibloemetjes. Die werden er keurig uitgezocht.

Die bloemetjes zijn natuurlijk ook heel leuk om te sorteren op kleur. Kan je gelijk wat kleuren oefenen.

Small word play met koffiebonen

Sensopatisch spelen met koffie - Mamaliefde

Onze zoon vond het heerlijk om ook even met de koffiebonen te spelen. Ik had er wat diertjes ingedaan zodat er een natuurlijk landschap ontstaat. Nadat hij het een paar keer had geprobeerd om de koffiebonen op te eten heb ik ze vervangen door chocoladeballetjes. Die koffiebonen eten lijkt me toch niet helemaal de bedoeling. Nadat alle chocoballetjes op waren werd er vrolijk verder gespeeld met de diertjes.

Koffie malen

Na dat spelen op de vroege ochtend had papa wel trek gekregen in een lekker kopje koffie. Aan de slag dus met de vijzel en stamper. Even voordoen en al snel had ze de slag te pakken. Tussendoor heeft mama even geholpen, met de keukenmachine, want je moet er best nog veel kracht en geduld voor hebben.

Spelen met gemalen koffie

Sensopatisch spelen met koffie - Mamaliefde

Als de koffie fijn gemalen is kan je er natuurlijk heel leuk in tekenen. Papa ging er helemaal op los met een poppetje en figuren. Die kan ze leuk ook zelf oefenen met haar vinger. Ze heeft momenteel echt iets met cirkels, komt volgens mij door Mickey Mouse Clubhuis.

Tip: ook leuk is het om wat spaghetti wormen toe te voegen aan de koffie. Lekker van die glibberige dingen in de koffie.

En dan zien je handjes er natuurlijk zo uit ;-)

Linda van Aken