Skip to Content

Sensopatisch spel met waterparels en waterballetjes voor kinderen

Sensopatisch spel met waterparels en waterballetjes voor kinderen

Als het mooi weer is, is het natuurlijk heel leuk om met water te spelen. Hier kan je kinderen echt blij mee maken. En als het lekker warm en zonnig is droogt het ook nog snel op. Daarvoor is het nog echter te vroeg. Toch kan je je kind nu al blij maken met waterspel. Ze hebben namelijk iets geniaals uitgevonden. Misschien heb je het wel eens bij de bloemist gezien.

De zogenaamde waterballetjes. Het idee kwam ik een maand geleden tegen op de blog van Sharon. Die balletjes moest ik ook hebben. Voor 2,60 had ik twee zakjes; eentje roze en eentje in gemengde kleuren inclusief verzendkosten. Daar hoef je het dus niet voor te laten.

Voorbereiding

Nadat ze binnen waren gekomen heb ik ze meteen in het water gelegd. Hier moet je niet te ongeduldig voor zijn. Het beste kan je ze in de avond er in leggen, dan kan je er de volgende dag mee spelen. Zonder water zijn ze echt miniscuul, denk aan speldenknopjes. Maar eenmaal volgezogen hebben ze het formaat van een knikker.

Lekker binnen spelen

Sensopatisch spelen met waterballetjes - Mamaliefde
Sensopatisch spelen met waterballetjes - Mamaliefde
Sensopatisch spelen met waterballetjes - Mamaliefde

Dreumes was natuurlijk ook erg nieuwsgierig, dus voor ze naar bed ging mocht ze er even mee spelen. Ondanks dat ze net gegeten had probeerde ze ze toch in de mond te stoppen. Je hoeft niet bang te zijn dat het giftig is, maar let wel op verstikkingsgevaar. Dit is dus een spel wat je kind alleen onder begeleiding mee mag spelen.

Nadat ze er even mee gewend was, hebben we haar een aantal bakjes gegeven en gingen we oefenen met kleuren sorteren.

Hiervoor hadden we van de verschillende kleuren kralen een bakje in die kleur gepakt. Iedere keer als een bal in het juiste bakje verdween werd er natuurlijk luid gejuicht en gingen de handjes in de lucht!

En buiten

Sensopatisch spelen met waterballetjes - Mamaliefde

De vrolijke kleurtjes deden me aan de lente denken. De volgende dag was het mooi zonnig weer. Ik had van schuimrubber een aantal lente-vormpjes geknipt; een hartje, tulp en zonnetje en deze in de bak gelegd met de waterballetjes. Zo kon ze ze de vormpjes bedekken, of als bootje laten varen.

Met wat extra water drijven de rubbertjes bovenop en blijven de kralen onderop liggen. Als dat niet educatief verantwoord is…

Een waarschuwing; de balletjes kunnen heel goed stuiteren!

Linda van Aken